5 λόγοι που έχεις ακόμα νεύρα μετά από έναν ήρεμο χωρισμό

Όποιος νόμιζε πως ένας αναίμακτος χωρισμός ήταν το "Και ζήσανε αυτοί καλά..." του 21ου αιώνα, μάλλον έκανε λάθος.
5 λόγοι που έχεις ακόμα νεύρα μετά από έναν ήρεμο χωρισμό
Δεν θα πούμε πως δεν υπάρχει ήρεμος χωρισμός. Ψύχραιμος χωρισμός. Φιλικός χωρισμός, γιατί όχι; Να τελειώσουν όλα με μια αγκαλιά και ένα βλέμμα και ήδη να ξέρεις πως, αν πετύχεις αυτόν τον άνθρωπο στον δρόμο πέντε χρόνια μετά, θα χαρείς.

Εμείς πιστεύουμε πως όλα γίνονται, αν υπάρχει καλή επικοινωνία. Το θέμα είναι... ότι... να, ακόμα κι αν το έχεις ζήσει αυτό το υπέροχο πράγμα που ονομάζεται "ήρεμος χωρισμός", μετά μπορεί ξαφνικά μια μέρα να ξυπνήσεις και να θες να σπάσεις δέκα πιάτα. Επειδή έχεις νεύρα.

Από πού ήρθαν αυτά τα νεύρα; Ας δοκιμάσουμε να εξηγήσουμε.

Έχεις ακόμα αναπάντητα ερωτήματα
Επειδή, ναι, δεν γίνεται ακόμα κι αν ο διάλογος ήταν υπέροχος και σωστότατος, απλά δεν γίνεται να καλύψατε όλα τα κενά. Όλες τις γκρίνιες που θα μπορούσαν να αναδυθούν, όλα τα παλιά προβλήματα που είχατε σκουπίσει σαν την σκόνη κάτω απ' το χαλάκι. Μπορεί να σου βγουν δέκα δευτερόλεπτα αφού χωριστούν οι δρόμοι σας για πάντα, και να είναι αλήθεια πολύ κακή στιγμή για να πάρεις τηλέφωνο και να πεις, επιθετικά, "Βασικά...". Μπορεί να σου βγουν δέκα μήνες μετά, μετά το σεξ με τον νέο σου σύντροφο, επειδή ο εγκέφαλος κάποιες φορές επεξεργάζεται πράγματα στα παρασκήνια και χωρίς να νοιάζεται για τίποτα, παρουσιάζει τα αποτελέσματα. Και αυτή είναι μια γνώση με την οποία πρέπει να ζήσεις.

Δεν τα έχετε πει όλα, επίσης
Και άντε άσε τα "Βασικά..." και τα σκέτα, αγνά νεύρα που θα προκύψουν. Ούτε όλες τις γλύκες θα μπορέσετε να τις πείτε. Αν κάνετε ένα τελευταίο σεξ χωρισμού, πώς θα μπορούσαν να χωρέσουν όλα τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής; Και αυτές οι γλύκες που δεν μπορούν να εκφραστούν, φυσικά και δεν πρόκειται να κάτσουν και να περιμένουν ήσυχες να πεθάνουν. Θα κάνουν πάντα πολλή φασαρία στο κεφάλι σου.

Δεν ήθελες να τελειώσει έτσι
Και δεν εννοούμε αναγκαστικά ότι εσύ θες τους χωρισμούς σου δραματικούς, με σπασμένα ποτήρια και βρισιές και κλάματα. Μπορεί να ήθελες μια εντελώς διαφορετική έκβαση αυτού του ήρεμου, κατά τ' άλλα, χωρισμού. Εξίσου ήρεμη αλλά ίσως πιο ικανοποιητική για εσένα. Μπορεί να συμφώνησες στον χωρισμό και να καταλάβαινες γιατί συμβαίνει, αλλά κατά βάθος να μην έχεις αποδεχτεί ακόμα. Τώρα εμείς άμα σου πούμε "έτσι είναι η ζωή", δεν θα βοηθήσουμε πολύ, ε;

Φρικάρεις και μόνο στην ιδέα να ξανακάνεις όοοολη την διαδικασία
Γνωριμία, κουβέντα, ραντεβού, κι άλλη κουβέντα, να μαθαίνεις περίεργα πράγματα και να ζυγίζεις στο κεφάλι σου πόσο θες να τα αγνοήσεις, να τα δικαιολογήσεις ή να μην συμβιβαστείς, αλλά ίσως και να πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τον αυμβιβασμό και, εν κατακλείδι: Αν δεν είχες χωρίσει δεν θα τα σκεφτόσουν τώρα όλα αυτά τα τρομακτικά, και άι σιχτίρ λίγο. Ηρέμησε. Θα περάσει. Το 'χεις.

Έχεις σιχαθεί να ακούς τις γνώμες των άλλων
Κάποιοι άνθρωποι, όταν ακούσουν ότι χώρισες θα πουν σωστά πράγματα, όπως "Είσαι καλά;" και "Πάρε με τηλέφωνο αν θες να μιλήσεις". Οι περισσότεροι άνθρωποι θα σου πουν λάθος πράγματα, όπως την άποψή τους για οτιδήποτε γύρω από την σχέση σου που μόλις τελείωσε. Πες και κάνα "Σκασμός" μερικές φορές, αν σε φτάσουν στα όριά σου. Το έχεις κερδίσει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v