Συμβουλές για single γονείς που... ξαναβγαίνουν στο παιχνίδι

Αν νιώθεις έτοιμη ή έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα μετά τον χωρισμό σου, αλλά δεν ξέρεις πώς να προσεγγίσεις το θέμα του παιδιού, διάβασε παρακάτω.
Συμβουλές για single γονείς που... ξαναβγαίνουν στο παιχνίδι
Το να βγαίνεις ραντεβού για να γνωρίσεις από την αρχή κάποιο άτομο που ίσως να γίνει ο σύντροφός σου δεν είναι εύκολο. Πόσο μάλλον αν στην εικόνα υπάρχει και ένα παιδί από προηγούμενη σχέση. Τίποτα, όμως, δεν είναι ακατόρθωτο αν το προσεγγίσεις προσεκτικά και με λίγη σκέψη.

Και έχουμε να σου προτείνουμε μερικές σκέψεις που θα ήταν καλό να κάνεις...

1. Βγες με άτομα που θα μπορούσες να τα δεις ως πρότυπο για το παιδί σου
Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να κρίνεις από το πρώτο ραντεβού, άρα θα χρειαστεί να κάνεις και μερικές... πιο επιφανειακές επιλογές στην αρχή. Που σημαίνει ότι αν ένα party boy ή girl σού έχει τραβήξει την προσοχή, ίσως είναι καλό για λίγη διασκέδαση, αλλά θα ήθελες να τραβήξεις ένα άτομο που ίσως δεν το έχει σκεφτεί ποτέ μέσα σε μια ήδη έτοιμη οικογένεια;

2. Φέρσου όπως θα ήθελες να φερθεί το παιδί σου
Σκέψου πως το παιδί σου σε κάποια χρόνια θα αρχίσει κι εκείνο να βγαίνει ραντεβού. Τι συμβουλές θα του έδινες; Καλό θα ήταν να φροντίσεις να τις ακολουθείς και εσύ, επειδή δεν είστε και τόσο διαφορετικοί. Πόσο μάλλον, το παιδί σου επηρεάζεται από την συμπεριφορά σου. Μην ξεχνάς τις αξίες σου αλλά και την αίσθηση υπευθυνότητάς σου.

3. Βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου
Επειδή, αλήθεια, το να ετοιμάζεσαι - σωματικά, εμφανισιακά και ψυχολογικά - για ένα ραντεβού ή για σεξ, δεν είναι διαδικασία που μπορεί να γίνει εύκολα με ένα παιδί να σου μιλάει κάθε δύο λεπτά. Ζήτα από κάποιο έμπιστο άτομο να το προσέξει, ή ρώτα αν μπορεί να περάσει το βράδυ στο σπίτι κάποιου φίλου. Το να είσαι single γονιός χρειάζεται - περισσότερο από κάθε τι - δύο πράγματα: καλή αίσθηση του χρόνου και δυο-τρία άτομα που είναι αλήθεια εκεί για εσένα αν το χρειαστείς. Και το να περάσεις λίγο χρόνο με έναν άλλο ενήλικο για να νιώσεις πως είσαι και άνθρωπος, πέρα από γονιός, είναι κάτι που θα χρειαστείς. Δεν είναι κάτι που απλώς θα θελήσεις.

4. Μην ακυρώνεις ποτέ το παιδί σου
Αυτό δεν χρειάζεται να το πούμε, αλλά το παιδί σου θα πληγωθεί πολύ περισσότερο από το πιθανό γκομενάκι αν νιώσει πως είναι δεύτερο στην λίστα προτεραιοτήτων σου. Βασικά, αν νομίζεις ότι έμπλεξες με γκομενάκι που από τα πρώτα ραντεβού δεν καταλαβαίνει ότι έχεις προγραμματίσει χρόνο με το παιδί σου, δεν αξίζει να ξαναβγείτε. Δεν λέμε ότι είναι κακός άνθρωπος, απλά δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

5. Το ζήτημα του πότε θα γνωρίσει το παιδί
Εμείς θα σου πούμε πως καλό θα ήταν να το αφήσεις αυτό για κάποια στιγμή που θα νιώθεις πως είστε "επίσημα" μαζί με το άλλο άτομο, και όχι νωρίτερα. Επειδή το παιδί σου σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να επεξεργαστεί αυτή την αλλαγή, οπότε καλό θα ήταν να μην υπάρχει η πιθανότητα να εξαφανιστεί αυτό το άτομο κάποια μέρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v