7 σημάδια ότι έχεις αρχίσει να τα χάνεις

Αν η συναισθηματική σου υγεία βρίσκεται στα κάτω της, αλλά αλήθεια στα κάτω της, αυτά είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν ότι χρειάζεσαι άμεσα διάλειμμα.
7 σημάδια ότι έχεις αρχίσει να τα χάνεις
Πόσο στρες μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος προτού σπάσει; Αυτή η ερώτηση έχει ξεχωριστή απάντηση για τον καθένα, και μόνο εσύ ξέρεις τα όρια του εαυτού σου. Επειδή όμως έχουμε μάθει πως δεν κάνει να δείχνουμε την κούρασή μας, και πολλές φορές τιμωρούμαστε για αυτό, την κρατάμε μέσα μας.

Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο να βλάπτουμε την υγεία μας, αλλά και να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε από το άγχος. Τα συναισθήματά μας αρχίζουν να γίνονται ανεξέλεγκτα και δεν είναι απίθανο να έχουμε ξεσπάσματα. Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειαζόμαστε άμεσα ένα διάλειμμα, ή και βοήθεια από κάποιον ειδικό;

Νιώθεις στρες όλη την ώρα
Και εννοούμε όλη την ώρα. Να μην μπορείς να ηρεμήσεις και να κοιμηθείς το βράδυ. Να ξυπνάς και να αισθάνεσαι με την πρώτη σου σκέψη πως κάτι θα πάει λάθος (και) σήμερα. Δεν αφήνεις στον εαυτό του να χαλαρώσει, ή δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στην δουλειά σου.

Αλλάζει συνέχεια η διάθεσή σου
Και αυτό δεν σημαίνει μόνο πως πας από το κακό στο χειρότερο. Αν μέσα στα σκαμπανεβάσματά σου υπάρχουν και στιγμές ακραίας αισιοδοξίας, μόνο για να ξαναπέσεις με το παραμικρό, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Έχεις προβλήματα με τον ύπνο
Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ή να σηκωθείς το πρωί. Ή και τα δύο, τους αρέσει να συμβιώνουν. Ακόμα κι αν καταφέρεις να κοιμηθείς οκτώ ώρες, η διάθεσή σου δεν είναι καλή, και νιώθεις το σώμα σου κουρασμένο.

Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση
Ακόμα και για πράγματα που θα έπρεπε να σε γεμίζουν σιγουριά, εσύ πλέον νιώθεις ανασφάλεια.Ταυτίζεις την αξία σου με λάθος πράγματα, και όχι με το ποιος είσαι όντως σαν άνθρωπος. Και ο εσωτερικός σου κριτής είναι πιο σκληρός από ποτέ.

Παραμελείς τον εαυτό σου
Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε χίπικη αηδία μπορεί το ίντερνετ να θεωρεί "self-care" αυτή την εβδομάδα. Μιλάμε για τα βασικά: Φαγητό, μπάνιο, δόντια. Τρία πράγματα που αν παραμελείς, θα νιώθεις κάθε μέρα και χειρότερα.

Φοβάσαι να κάνεις διάλειμμα
Πιστεύεις ότι αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα μείνεις πίσω. Και, πιθανότατα, αυτό το βασίζεις κάνοντας λανθασμένες συγκρίσεις με άλλους ανθρώπους. Ο καθένας μας έχει τους ρυθμούς του, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσεις, όχι μόνο να αποδεχτείς.

Σε πιάνουν τα κλάματα χωρίς λόγο
Χρειάζεται να το εξηγήσουμε αυτό; Σε εκλιπαρούμε να μιλήσεις σε κάποιον. Αν όχι σε έναν ειδικό, σε κάποιον κοντινό σου άνθρωπο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v