15 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μοναχικοί

Ναι, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που λατρεύουν την παρέα του εαυτού τους, και θα την προτιμούσαν τις περισσότερες φορές.
15 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μοναχικοί
Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο να κάθεται μόνος του, είναι πολύ εύκολο να σκεφτούμε κάτι θλιβερό. Το μυαλό μας αμέσως πάει στην εικόνα από το δημοτικό, στον Γιωργάκη που δεν τον έπαιζαν τα άλλα παιδάκια. Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος που βλέπεις να κάθεται μόνος του, διαβάζει ένα άρθρο, ακούει την αγαπημένη του μουσική, έχει βγει από το σπίτι για να ξεσκάσει και δεν χρειάζεται τον οίκτο σου.

Επειδή, αλήθεια, μερικοί άνθρωποι περνούν και μόνοι τους καλά. Και αν είσαι ένας από αυτούς, θα ταυτιστείς με τα παρακάτω.

*Όταν έχεις μπροστά σου ένα σαββατοκύριακο χωρίς καμία ευθύνη, χωρίς πουθενά να πας (εντάξει, η πανδημία βοήθησε) και χωρίς να χτυπήσει το τηλέφωνο ούτε για μήνυμα από τον πάροχό σου που σε ενημερώνει για νέες προσφορές. Το τέλειο σαββατοκύριακο, δηλαδή.

*Έχει τύχει να πεις ψέματα σε φίλους ότι δεν νιώθεις καλά, απλά και μόνο επειδή ήθελες να κάτσεις μέσα.

*Συνειδητοποίησες ποιοι ήταν οι αληθινοί σου φίλοι, επειδή σε ρώτησαν τι έχεις και αν μπορούν να σε βοηθήσουν, και οι ενοχές σε έκαναν να τους αποκαλύψεις την αλήθεια: Ότι νιώθεις έξτρα μαμούχαλος σήμερα. Και εξακολουθούν να σε αγαπούν.

*Έχεις πάει σε πάρτι και χασμουριόσουν στα πρώτα δέκα λεπτά, ενώ όταν βγήκε η τελευταία μίνι-σειρά που σου έκαψε τον εγκέφαλο, έκατσες όλη νύχτα για να την δεις, και μέχρι το βαθύ ξημέρωμα να διαβάζεις αναλύσεις και κριτικές.

*Φαντασιώνεσαι συχνά ότι ζεις σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη και σου αρέσει η ιδέα. Όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο. Αρκεί να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ.

*Μιλώντας για ίντερνετ, η ανοχή σου στους ανθρώπους ανεβαίνει κατά 200% στο chat, όταν δηλαδή δεν χρειάζεται να καταβάλεις ενέργεια για να επικοινωνήσεις με κάποιον που στέκεται μπροστά σου.

*Έχεις πάει μόνος κινηματογράφο ή θέατρο.

*Για τους σούπερ μερακλήδες, έχεις φάει μόνος σου έξω. Και δεν εννοούμε στο McDonald's, εννοούμε σε εστιατόριο.

*Έχεις κόψει τα φτερά αναδυόμενου γκομενικού επειδή από τα πρώτα δύο ραντεβού ένιωσες το άτομο να κολλάει με επικίνδυνη ταχύτητα και δεν έχεις καμία όρεξη να κάνεις τέτοια συναισθηματικά ζογκλερικά. Και, ναι, πόνεσε. Είσαι μοναχικός, δεν είσαι τέρας.

*Ακόμα και στις σχέσεις σου, πάντα χρειάζεσαι άφθονο χρόνο με τον εαυτό σου. Αυτό στις πρώτες και πιο νεαρές σου σχέσεις ήταν μεγάλο πρόβλημα.

*Αλήθεια, από τότε που αποδέχτηκες την μοναχικότητά σου ως κομμάτι της προσωπικότητάς σου (και όχι ως ελάττωμα, που πολύς κόσμος θέλει να πιστέψεις ότι είναι), νιώθεις όχι μόνο πως είσαι πιο ήρεμος, αλλά και ότι μπορείς να διαχειρίζεσαι τις σχέσεις με τους ανθρώπους στην ζωή σου καλύτερα.

*Το ένστικτό σου πλέον έχει γίνει ιδιαίτερα έξυπνο, απλά και μόνο επειδή έχεις υπεραναλύσει κάθε τι που σου έχει συμβεί ποτέ, από κάθε πιθανή γωνία. Και από ένα σημείο και μετά έχεις γίνει ειδικός στο να διακρίνεις παρόμοια μοτίβα.

*Ο ελεύθερός σου χρόνος είναι χρόνος που συνήθως περνάς κάνοντας πράγματα που σε ενδιαφέρουν, ή παράγοντας κάποιο καλλιτεχνικό έργο, και δεν θα άλλαζες αυτόν τον χρόνο με τίποτα για να βάλεις επιπλέον ανθρώπους στην ζωή σου.

*Σιχαίνεσαι τα μεγάλα πλήθη, και θεωρείς μεγάλο πλήθος τα πέντε άτομα. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, μάλλον είσαι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ψυχική τους υγεία σε σχετικά νορμάλ επίπεδα.

*Παρά το γεγονός ότι δεν σου αρέσει αναγκαστικά να κάνεις πολλή παρέα με τους ανθρώπους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους αγαπάς και ότι δεν λατρεύεις να τους παρατηρείς. Πόσο μάλλον, νιώθεις πολύ άνετα όταν μπορείς κάπως να μπλέξεις με το περιβάλλον σου χωρίς να συμμετέχεις σε συζητήσεις και απλώς να παρακολουθείς πώς μιλάνε οι άλλοι, τι κινήσεις κάνουν. Είναι ο τρόπος σου να καταλαβαίνεις τους άλλους χωρίς να χρειάζεται να έρχεσαι σε επαφή μαζί τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v