5 λόγοι να ξεκόψεις εντελώς τον τοξικό σου πρώην

Σου λείπει. Το ξέρουμε. Λογικό είναι να σου λείπει μετά από έναν χωρισμό. Είναι όμως για το καλό σου να κόψεις εντελώς επαφές.
5 λόγοι να ξεκόψεις εντελώς τον τοξικό σου πρώην
Οι χωρισμοί πονάνε, δεν χρειάζεται να σου το πούμε αυτό. Το ξέρεις, κι εμείς το ξέρουμε, και όλοι το ξέρουν. Και όταν καταφέρνεις επιτέλους να φύγεις από μια τοξική σχέση, δυστυχώς ο κανόνας συνεχίζει να ισχύει. Σου λείπει, περνούν στιγμές που δεν ξέρεις τι κάνεις χωρίς αυτή την σχέση, στιγμές που θες να επικοινωνήσεις λες και εξαρτάται η ζωή σου από αυτό.

Κι εμείς είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε όλους τους λόγους που δεν πρέπει να το κάνεις. Αν θες να προχωρήσεις με την ζωή σου, δηλαδή...

Επιστρέφεις στο μηδέν
Κάθε φορά που επιτρέπεις σε αυτόν τον άνθρωπο να ξαναμπαίνει στην ζωή σου - ακόμα και με ένα μήνυμα, ή μια μια αντίδραση σε ένα story - επιστρέφεις στο μηδέν του χωρισμού σας. Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βγεις ποτέ από αυτό το φουλ δραματικό στάδιο του χωρισμού που περιλαμβάνει τα πιο αυτοκτονικά μηνύματα, καθώς και το πιο παθιασμένο σεξ. Αν επρόκειτο όμως για μια τοξική ή κακοποιητική σχέση, το μόνο που καταφέρνεις είναι να δίνεις ξανά πάτημα σε αυτόν τον άνθρωπο για να σε πληγώσει.

Δεν μπορείς να διώξεις τις αναμνήσεις
Η μνήμη μας, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε όχι, λειτουργεί υπέρ μας. Είναι κομμάτι της συνείδησής μας, θέλει να μας προστατεύσει. Στην καλύτερη, να μας αφήσει να απορροφήσουμε όσο περισσότερα ηθικά διδάγματα γίνεται από μια κακή εμπειρία, και μετά να αρχίσουμε να πετάμε αυτές τις αναμνήσεις στον ψυχικό μας Καιάδα. Όσο κρατάς επαφές, είσαι σαν τον Ισίλντουρ που δεν θέλει να πετάξει το δαχτυλίδι στη Μόρντορ. Χαζός Ισίλντουρ.

Κυνηγάς ένα ιδανικό φινάλε
Μικρό μυστικό: Δεν θα τελειώσουν όλοι οι χωρισμοί σου με όλα τα ζητήματα λυμένα, όλες τις ερωτήσεις απαντημένες κι ένα ροζ φιογκάκι από πάνω. Μερικές φορές, θα μείνεις με το γιατί και θα πρέπει, όπως λέει ο σοφός λαός, να χτυπάς τον κ*λο σου κάτω μέχρι να το ξεπεράσεις. Αλλά, αλήθεια, τι θα κερδίσεις, ακόμα κι αν σου απαντήσει σε κάποια σου ερώτηση; Ευκαιρία για έναν ακόμα καυγά όταν δεν σου πει αυτό που θες να ακούσεις; Την συγγνώμη που θα διαγράψει όλες τις κακές αναμνήσεις που έχεις ήδη δημιουργήσει σε αυτή την σχέση;

Μπερδεύεσαι περισσότερο συναισθηματικά
Για να κατάφερες να φύγεις από μια κακή σχέση, θα υποθέσουμε πως χρειάστηκε αρκετή δύναμη, αλλά και αρκετή υπομονή για να καταφέρεις να φτάσεις εκεί. Θέλεις να τα χαλάσεις όλα αυτά για μια ευκαιρία να ζήσεις ξανά μια απ' τα ίδια; Ή, ακόμα χειρότερα, να ακούσεις υποσχέσεις πως τα πράγματα θα αλλάξουν, λες και αυτές οι αλλαγές γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη;

Η αυτοπεποίθησή σου θα πέσει στα πατώματα
Επειδή οι κακοποιητικοί άνθρωποι - ακόμα κι αν η κακοποίησή τους γίνεται με το γάντι - δεν πρόκειται να αλλάξουν συνήθειες. Θα σε κάνουν ξανά να νιώσεις σαν το θύμα τους. Και ο φαύλος κύκλος δεν θα κοπεί ποτέ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v