8 λόγοι για να αγαπήσεις τον εαυτό σου...

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βρίσκουμε το νόημα της ύπαρξης στην σχέση μας με κάποιον άλλο. Έχουμε ήδη αυτό που χρειαζόμαστε: Τον εαυτό μας.
8 λόγοι για να αγαπήσεις τον εαυτό σου...
Είναι λάθος να ψάχνεις να βρεις αυτό που σου λείπει σε έναν άλλον άνθρωπο. Είναι ένα λάθος που έχει γκρεμίσει πολλές σχέσεις, το γεγονός ότι δύο σύντροφοι που δεν έχουν μάθει ακόμα να αγαπούν τον εαυτό τους πιστεύουν πως θα ολοκληρωθούν όταν βρουν το άλλο τους μισό.

Κι όμως, δεν χρειάζεσαι το άλλο σου μισό επειδή ήδη το έχεις μέσα σου. Και υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου προτού αγαπήσεις κάποιον άλλο...

Επειδή είσαι ένα πανέμορφο άτομο
Όποιο και να είναι το σώμα σου. Όπως και να είναι το πρόσωπό σου. Αν ένα δόντι σου είναι λίγο πιο στραβό από τα άλλα, αν η κοιλιά σου δεν είναι και φουλ επίπεδη, ή αν τα μαλλιά σου δεν συμμαζεύονται ποτέ. Ή αν τα μαλλιά σου πέφτουν. Είσαι ένα πανέμορφο άτομο επειδή όλα αυτά που αναφέραμε στην προηγούμενη πρόταση είναι τα κομμάτια που φτιάχνουν έναν μοναδικό άνθρωπο, με την δική του προσωπικότητα και τα δικά του χαρίσματα, που δεν τα έχει κανένας άλλος.

Επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τι σημαίνει αγάπη
Προσπάθησε μερικές φορές να αγαπήσεις τον εαυτό σου, όπως μια μητέρα αγαπάει το παιδί της. Όσα λάθη κι αν κάνει, όσα στραβά βήματα κι αν υπάρξουν στην ζωή του. Πρέπει να είσαι ο πρώτος που θα πει "Όλα θα πάνε καλά", αντί να τιμωρείς τον εαυτό σου συνεχώς για το παρελθόν σου. Είσαι ακόμα εδώ, και αυτό σημαίνει πως τίποτα δεν χάθηκε.

Επειδή κανένας άλλος άνθρωπος δεν είναι σαν εσένα
Ένα καλό που σίγουρα δεν θα περίμενες να υπάρχει σε έναν πληθυσμό επτά δισεκατομμυρίων στον πλανήτη είναι ότι κάθε ένας από εμάς είναι ένας μοναδικός συνδυασμός από εμπειρίες, συναισθήματα, απόψεις και αξίες. Ο δικός σου συνδυασμός δεν θα βρεθεί πουθενά αλλού, άρα δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνεσαι με άλλους - και ειδικά με αυτά που νομίζεις ότι έχουν καταφέρει καλύτερα από εσένα.

Επειδή είναι ο μόνος τρόπος να αγαπηθείς αληθινά
Αν δεν αγαπήσεις εσύ πρώτα τον εαυτό σου, πώς περιμένεις κάποιος άλλος να το κάνει με το ίδιο πάθος; Αν δεν δείχνεις πρώτα εσύ την μοναδικότητά σου, τότε γιατί κάποιος να μαντέψει τι κρύβεται από πίσω και να αφοσιωθεί σε αυτό;

Επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου
Και η αυτοπεποίθηση δεν είναι αυτό που πολλοί άνθρωποι θέλουν να δείχνουν, δεν είναι ούτε τα likes στο Instagram, ούτε το πόσο θα φουσκώνεις από περηφάνια όταν μιλάς για τον εαυτό σου. Αυτοπεποίθηση είναι να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με χαμόγελο, και όλοι να καταλαβαίνουν ότι δεν φοβάσαι τίποτα, επειδή έχεις δίπλα σου τον πιο ισχυρό σύμμαχο: Τον εγκέφαλό σου, ο οποίος σε συμπαθεί κιόλας.

Επειδή είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσεις να μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου
Και το καταλαβαίνουμε. Ζούμε ίσως στην πιο παράξενη εποχή της ζωής μας, και είναι τόσο εύκολο να στραφούμε εναντίον του εαυτού μας. Με κάθε τρόπο κιόλας, οι ευκαιρίες να πετάξουμε περισσότερες ευθύνες και στρες και (πολύ αντικειμενικά) μίσος για τον εαυτό μας είναι παντού. Και είναι πανεύκολο να τις αδράξουμε και να ρίξουμε πιο χαμηλά τον εαυτό μας, σε μια στιγμή που χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και αποδοχή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v