ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Σημάδια ότι τελικά έπρεπε να χωρίσεις

Χώρισες και τώρα αναρωτιέσαι αν έκανες τη σωστή επιλογή; Εδώ έχουμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι καλά έκανες που χώρισες.

Σημάδια ότι τελικά έπρεπε να χωρίσεις

Ίσως πριν λίγο καιρό να σου φαίνονταν όλα μαύρα, πιο μαύρα από ό,τι είναι, και ανούσια. Να σκεφτόσουν ότι δε θα στεριώσεις ποτέ σε σχέση και να εξέταζες το ενδεχόμενο να πάρεις τρίτη γάτα. Πέρασε λίγο καιρός, άφησες τον χωρισμό πίσω (οκέι δεν πετάς και στα σύννεφα) και έχεις αρχίσει κάπως να ξεθαρρεύεις. Είσαι σε καλό δρόμο για να νιώσεις ξανά ευτυχισμένος-η, και μάλλον ο χωρισμός ήταν αυτό που χρειαζόσουν.

Σου αρέσει να μένεις μόνος-η

Νιώθεις ότι έχεις αρχίσει να γνωρίζεις τον εαυτό σου πάλι από την αρχή και συνειδητοποιείς ότι έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από την τελευταία φορά που αφιέρωσες χρόνο σε εσένα.

Έχεις αρχίσει να νιώθεις ήρεμος-η

Τα βράδια είναι δύσκολα, αλλά μία στο τόσο νιώθεις λίγη γαλήνη –κυρίως όταν ξεχνιέσαι. Καιρό με τον καιρό οι στιγμές που νιώθεις γαλήνη είναι περισσότερες και στο ντους δεν ανατρέχεις σε όλες σας τις κοινές αναμνήσεις.

Θέλεις κάτι διαφορετικό

Σου έχει λείψει η συντροφικότητα, όχι όμως η συντροφικότητα που μπορούσε να σου προσφέρει.

Ανακαλύπτεις τι σου αρέσει πραγματικά

Επιτέλους έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις τι σου αρέσει, χωρίς να σε επηρεάζει κάποιος άλλος. Από τα βιβλία που διαβάζεις, μέχρι τις ταινίες που βλέπεις ακόμα και τον τρόπο που επιλέγεις να διασκεδάσεις· πλέον ξεκαθαρίζεις στο μυαλό σου τι σου αρέσει πραγματικά, καθώς δεν σε πιέζει καμία σχέση να κάνεις υποχωρήσεις. Δεν είναι κακό να συμβιβάζεσαι και λίγο στη σχέση σου, ωστόσο τώρα ο χρόνος σου αφορά εσένα και μόνο.

Το ένστικτό σου λέει ότι έκανες τη σωστή επιλογή

Μπορεί το μόνο που σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή να είναι ότι πονάς και έχεις πληγωθεί, όχι όμως ανεπανόρθωτα. Κάπου, στο πίσω μέρος του μυαλού σου, νιώθεις ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Το σενάριο του να μένατε μαζί είναι τρομακτικό

Παρά τον πόνο του χωρισμού, αναρωτιέσαι τι θα συνέβαινε αν έμενες ακόμα σε αυτή τη σχέση. Στην αρχή ίσως και να ήταν η εύκολη επιλογή που θα σε έκανε να νιώσεις λίγο καλύτερα· όσο σκέφτεσαι όμως το ενδεχόμενο να τα ξαναβρείτε σε πιάνει πανικός.

Τελικά ίσως και να περνάς καλύτερα από πριν

Έχεις αρχίσει ήδη να προσπαθείς και να μαθαίνεις πώς να περνάς καλά και μόνος-η σου χωρίς να εξαρτάσαι από κάποιον άλλο. Δε νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάποιον άλλο να σου φτιάξει τη διάθεση ή να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Θέλεις να αρπάξεις τη ζωή από τα μαλλιά

Έχεις αρχίσει να ρισκάρεις ξανά. Δοκιμάζεις καινούρια χόμπι, στέλνεις βιογραφικά, προσπαθείς με κάθε τρόπο να εξελιχθείς. Ξεβολεύεσαι· αυτό είναι κάτι που δε θα έκανες αν βρισκόσουν ακόμη σε μία σχέση η οποία κατά τ’ άλλα σε έκανε να νιώθεις ασφαλής.

Νιώθεις έναν κάποιο ενθουσιασμό

Μολονότι νιώθεις μία βαθιά θλίψη, η σκέψη του τι θα συμβεί στο μέλλον ξυπνά την ελπίδα μέσα σου.

Σκέφτεσαι κι άλλα ενδεχόμενα

Ανακάλυψες τι σου αρέσει και τώρα θέλεις όσο ποτέ να μετακομίσεις σε άλλη πόλη. Αν πράγματι νιώθεις ότι θέλεις να φύγεις, τότε ίσως να μην είναι παρόρμηση της στιγμής, αλλά κάτι που ήθελες πάντα και σε εμπόδιζε η σχέση να το κάνεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v