Μήπως πρέπει να χωρίσεις;

Ίσως να μην το έχεις καταλάβει γιατί είσαι ερωτοχτυπημένος. Τι να σου κάνει όμως ο έρωτας από μόνος του αν η ψυχολογία σου πιάνει πάτο;
Μήπως πρέπει να χωρίσεις;
Είναι αλήθεια ότι νιώθουμε έλξη για τους τοξικούς ανθρώπους – ο λεγόμενος μ****μαγνήτης. Στην αρχή, νομίζουμε ότι έχουν αυτό το κάτι, η αλήθεια είναι όμως ότι πρόκειται για μία φούσκα. Αργούμε να το συνειδητοποιήσουμε και χωρίς να το καταλάβουμε κάνουμε και σχέση μαζί τους.

Τον να αγαπάς τον σύντροφό σου και δύσκολα αλλάζει αυτό. Από την άλλη όμως, ίσως να μην έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να είναι για κάποιου είδους απωθημένο ή θέμα εγωισμού. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αν ισχύουν κάποιες συνθήκες, τότε δεν αξίζει να περνάς τη ζωή σου με αυτόν τον άνθρωπο.

Συμβιβάζεσαι με τις ελάχιστες εκδηλώσεις αγάπης

Έχεις καταλάβει πια ότι όποτε λογομαχείτε θα τον/ην πάρεις εσύ τηλέφωνο∙ δεν τρέφεις την ελπίδα ότι θα κάνει την πρώτη κίνηση. Και το χειρότερο; Ακόμα κι αν φταίει εκείνος/η, εσύ πρέπει να θίξεις το θέμα ώστε να τα βρείτε.

Αυτή είναι η δυναμική της σχέσης και σε κάνει να νιώθεις λίγος/η, με αποτέλεσμα να συμβιβάζεσαι με το ελάχιστο που μπορεί να σου δώσει.

Νιώθεις μοναξιά

Όταν συμβιβάζεσαι σε μία σχέση με κάποιον που μπαίνει στον κόπο να σου δώσει αυτά που θέλεις και παράλληλα (ίσως και χωρίς να το θέλει) σε εμποδίζει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, αρχίζεις να εξαρτάσαι, η αυτοεκτίμησή σου πιάνει πάτο και προσκολλάσαι πάνω στον σύντροφό σου. Όσο πιο πολύ «εθίζεσαι» στον σύντροφό σου, τόσο πιο μόνος/η θα νιώθεις όσο δεν είσαι μαζί του/ης. Και μετά φοβάσαι να διακόψεις τη σχέση.

Βαθιά μέσα σου ξέρεις πώς όσο κι αν προσπαθήσεις δε θα αλλάξει κάτι

Σιχαίνεσαι τον εαυτό σου που ελπίζει πως κάτι θα αλλάξει, ενώ μέσα σου ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Η σχέση σας έχει μείνει στάσιμη. Δεν έχεις γνωρίσει την οικογένειά του/ης, δεν λειτουργείτε όπως τα υπόλοιπα υγιή ζευγάρια που ξέρεις. Όσο κι αν ψάχνεις δε βρίσκεις λόγο να μη χωρίσεις.

Δεν έχεις ευκαιρίες να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους

Σε καμία περίπτωση δεν σε προτρέπουμε να απατήσεις τον σύντροφό σου. Αυτό που θα πρέπει να σε βάλει σε προβληματισμούς είναι ότι, επειδή η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από τη σχέση σου, δεν σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους και να κάνεις νέες φιλίες, και κατ’ επέκταση δε μπορείς να γνωρίσεις γενικά ανθρώπους που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα «θέλω» σου. Ίσως μέσω άτυπων εκβιασμών και ζήλιας να σε εμποδίζει να ασχοληθείς με τα χόμπι σου και να βγεις με την παρέα σου.

Σκέψου ότι αν ο/η σύντροφός σου αξίζει και πραγματικά αξίζει να παλέψεις για αυτή τη σχέση, οι άνθρωποι που γνωρίζεις δε θα σε ελκύουν, ούτε θα μπαίνεις στη διαδικασία να τους συγκρίνεις με τον σύντροφό σου. Και πρέπει να δώσεις αυτήν την ευκαιρία στον εαυτό σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v