Σημάδια ότι δεν έχετε χημεία

Στο πρώτο ραντεβού αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι δεχτήκαμε (ή ζητήσαμε) να βγούμε με κάποιον που δεν ταιριάζουμε.
Σημάδια ότι δεν έχετε χημεία
Η έλξη κάποιες φορές μπορεί να είναι και φαινομενική. Στην πρώτη γνωριμία βλέπεις ότι ο-η άλλος-η σε ελκύει εμφανισιακά και ίσως να σε ελκύει και η προσωπικότητά του. Βγαίνεις μετά το πρώτο ραντεβού για να δεις αν ταιριάζεις και τελικά ανακαλύπτεις ότι κάτι σου κλωτσάει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι και αναρωτιέσαι αν φταίει η αμηχανία του πρώτου ραντεβού ή αν υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι. Μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ για εσένα.

Δε γέλασε κανείς

Αν ρωτήσεις κάποιον πώς πέρασε στο πρώτο του ραντεβού, συνήθως η πρώτη του απάντηση είναι «οκέι, ήταν λίγο αμήχανο». Αλλά συνήθως αυτό αλλάζει και με κάποιον τρόπο θα σπάει ο πάγος, για παράδειγμα με ένα αστειάκι που θα ελαφρύνει κάπως την ατμόσφαιρα.

Όταν κανένα αστείο δεν πετυχαίνει τον σκοπό του και ίσα-ίσα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο άβολη, είτε το ρίχνεις στο ότι και οι δύο μπορεί να είστε συνεσταλμένοι, είτε στο ότι απλώς δεν ταιριάζετε. Ακριβώς επειδή το χιούμορ δεν μπορεί να είναι εντελώς αντικειμενικό, για να ταιριάξουν δύο άνθρωποι που επιζητούν το χιούμορ στον σύντροφό τους, καλό είναι να γελάει ο ένας με τα αστεία του άλλου.

Η συζήτηση δεν «τσουλάει»

Όταν έχεις καλή χημεία με κάποιον, η συζήτηση κυλάει αβίαστα∙ σαν μια έκθεση που αξίζει εικοσάρι. Αναλύετε τα επιχειρήματά σας ψύχραιμα και αλλάζετε θέμα επειδή το προηγούμενο έδωσε τροφή για το επόμενο. Αν ωστόσο δύο άνθρωποι δεν έχουν καλή χημεία, η συζήτηση δεν έχει ροή.

Καλό είναι να μην καταλήγεις από την αρχή στο συμπέρασμα ότι δεν έχεις με κάποιον χημεία επειδή δε νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή να συζητήσεις. Να αρχίσεις να ανησυχείς όταν πλήττεις κάθε φορά που ανοίγετε ένα καινούριο θέμα συζήτησης. Θυμήσου ότι δεν είναι απίθανο να μοιράζεσαι με κάποιον κοινά ενδιαφέροντα, αλλά να μην ταιριάζετε ούτε κατά διάνοια. Από την άλλη, μπορεί να μην έχετε τόσα κοινά αλλά να αλληλοσυμπληρώνεστε και να εμπνέετε ο ένας τον άλλο. Το ζητούμενο είναι να κουβεντιάζετε ευχάριστα και να μην καταλαβαίνετε πώς περνάει η ώρα∙ αν υπάρχει επικοινωνία, όλα τα άλλα βρίσκονται.

Τα κορμιά δεν έλκονται

Όταν ταιριάζεις με κάποιον και υπάρχει χημεία, ηθελημένα ή μη, θα ψάξεις τρόπους να έρθουν τα σώματα σας σε επαφή. Θα προσπαθήσεις να αγγίξεις το χέρι του-ης ή θα γείρεις προς το μέρος του-ης. Αν δεν νιώθεις την επιθυμία για σωματική επαφή, τότε αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν υπάρχει χημεία.

Εντοπίζεις μόνο τα αρνητικά

 Όταν βγαίνεις με κάποιον, βγαίνεις για να τον γνωρίσεις καλύτερα. Θέλεις να δεις αν απολαμβάνεις την παρέα του-ης και αν είναι το σωστό ταίρι για εσένα. Συνήθως αυτά κοιτάς στο πρώτο ραντεβού και δυστυχώς αν ενδόμυχα ξέρεις ότι δε σου κάνει, τότε αυθόρμητα παρατηρείς μόνο τα αρνητικά. Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι δεν τα βρίσκετε. Υποσυνείδητα ίσως, προσπαθεί να πείσεις τον εαυτό σου και τη φωνούλα που λέει μέσα σου «κάτσε να δεις τι άλλο έχει να πει» ότι αυτό το άτομο δεν κάνει για εσένα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v