Πώς να μην κολλήσεις

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, αλλά το μυαλό σου μπορεί να ταξιδεύει ακόμα σε αυτό το αξέχαστο καλοκαιρινό φλερτ. Δες πώς θα το ξεχάσεις.
Πώς να μην κολλήσεις
Τα καλοκαιρινά ειδύλλια κατά βάση έχουν ημερομηνία λήξης. Το ξέρουμε, είναι η πικρή αλήθεια, όσο κι αν προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από φτηνές δικαιολογίες όπως «μα φαινόταν να μιλάει σοβαρά». Κι όσο εσύ ελπίζεις ότι θα έχεις μια χειμερινή αγκαλιά, εμείς οφείλουμε να σε προστατεύσουμε.

Θύμισε στον εαυτό σου ότι απλώς περνούσατε καλά

Κοιτάξου στον καθρέφτη και επανάλαβε «απλώς περάσαμε καλά». Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι ήταν κάποιου είδους καλοκαιρινή περιπέτεια και ότι δεν ανταλλάξατε ποτέ αιώνιους όρκους αγάπης.

Βγες κι άλλα ραντεβού, πολλά ραντεβού

Είσαι single, και καλό είναι να μην το ξεχνάς όταν φροντίζεις τα ερωτικά σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι και θα φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους, και θα βγεις ραντεβού και θα μιλήσεις ατελείωτα στο τσατ. Από τη στιγμή που δεν έχετε κάνει κάποια συζήτηση περί σχέσεων και δε φαίνεται να πηγαίνει προς τα εκεί, εσύ πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Φαντάσου το μέλλον χωρίς να τον-ην συμπεριλαμβάνεις στην εικόνα

Κάνε σχέδια για τη νέα σεζόν, μπες στην διαδικασία να βάλεις στόχους που θέλεις να επιτύχεις και θα σε κάνουν ευτυχισμένο-η. Σκέψου αυτά που έχουν πραγματικά σημασία και μπορούν να σε κάνουν μακροπρόθεσμα ευτυχισμένο-η.

Απόφυγε τις πολλές επαφές

Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό να κάνεις σεξ όλο το βράδυ με τον κλιματισμό στους 20 βαθμούς Κελσίου και μετά να ξανακάνεις, αλλά μην το παρακάνεις. Όσο η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από το καλοκαιρινό κόλλημα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι μετά να το αποχωριστείς και να συμβιβαστείς με την απουσία του. Επιπλέον θα σου έρθει ακριβά και η ΔΕΗ.

Βγες και ξαναβγές

Οι φίλοι μας είναι κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας αλλά και αυτοί που μας κρατάνε προσγειωμένους (και ασφαλείς). Απόφυγε το καλοκαιρινό κόλλημα – επιδίωξε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου. Άλλωστε με αυτούς τον-η γνώρισες και με αυτούς θα γνωρίσεις κι άλλους-ες.

Κοίτα να περνάς καλά

Εκτίμησε το γεγονός ότι δεν είσαι σε σχέση και αφέσου. Εκτίμησε ότι έκανες καλό σεξ και μπορεί να κάνεις όσο ο καιρός είναι καλοκαιρινός. Εκτίμησε ότι δεν χρειάζεται να δίνεις σε κανένα αναφορά, αλλά απολαμβάνεις ό,τι ερωτικό σου δίνεται. Αφού τα εκτιμήσεις όλα αυτά, θα σταματήσεις να ζητάς περισσότερα. Όποιος θέλει να δώσει άλλωστε περισσότερα, θα το κάνει, δε θα χρειαστεί να του το ζητήσεις.

Μήπως δεν είναι και τόσο εντυπωσιακός-ή;

Μήπως κάτι το καλοκαιράκι, κάτι ότι μπορεί να είχες καιρό να φλερτάρεις, κάτι οι πανσέληνοι και το θαλασσινό αλάτι, τον-ην έπλασες ως τον-ην ιδανικό-ή στο μυαλό σου; Για προσπάθησε να τον-ην δεις όπως θα τον-ην έβλεπε ο-η χειμερινός-ή εσύ.

Μην κάνεις σχέδια

Προτίμησε να μην προσπαθήσεις να κανονίσεις τη συνάντηση σας τώρα, για μετά από τρεις ημέρες –θα μαζέψεις μέσα σου ελπίδες που δε θέλεις, οι οποίες μπορεί να εξανεμιστούν απότομα. Κράτα μικρό καλάθι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v