Άβολα σημάδια ότι είσαι έτοιμος-η για σχέση

Δε θέλεις να παραδεχτείς ότι είσαι έτοιμος για σχέση, αλλά μεταξύ μας, ξέρεις πολύ καλά ότι είσαι έτοιμος αν υπάρχουν αυτά τα σημάδια.
Άβολα σημάδια ότι είσαι έτοιμος-η για σχέση
Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι είσαι έτοιμος-η για σχέση, κι αυτό γιατί αν το παραδεχτείς φωναχτά, θα νιώσεις σαν εκείνους απελπισμένους τηλεοπτικούς χαρακτήρες που στόχος της ζωής τους είναι να βρουν απλά κάποιον για να μη μείνουν στο ράφι. Δε θέλεις να το παραδεχτείς, ούτε καν στον εαυτό σου. Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις τι θέλεις χωρίς να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου;

Οι χαλαρές σχέσεις δεν σε καλύπτουν πια

Μέχρι πρόσφατα, το ενδεχόμενο μίας χαλαρής σχέσης δε σε χαλούσε. Ήθελες ένα άτομο το οποίο να μη σε πιέζει, να σου αρέσει εμφανισιακά και -όποτε είχατε χρόνο- να κάνετε ωραίο σεξ. Τώρα, δεν μπορείς καν να διανοηθείς ότι θα μπεις στη διαδικασία να ξεκινήσεις μία τέτοιου είδους σχέση. Προτιμάς να μείνεις μόνος-η, από το να αναρωτιέσαι αν θα ακυρώσει ο-η άλλος-η τελευταία στιγμή το ραντεβού σας. Ή αν θα σε πάρει τηλέφωνο. Γιατί εντάξει, ωραίες είναι οι χαλαρές σχέσεις, αλλά μία σταθερότητα τη χρειάζεσαι στη ζωή σου.

Ξενερώνεις όταν βλέπεις ότι κάποιος παίζει παιχνίδια

Κάποτε τσίμπαγες όταν κάποιος αργούσε να σου απαντήσει, δε σήκωνε το τηλέφωνο ή γενικά έδειχνε αδιάφορος με όποιον τρόπο μπορούσε. Αντίστοιχα κι εσύ ίσως να έκανες το ίδιο. Θεωρούσες ότι είναι καλύτερα να το παίξεις δύσκολος-η για να κάνεις τον-ην άλλο-η να κολλήσει. Είναι απολύτως λογικό να τα έχεις βαρεθεί αυτά. Ακούγονται αρκετά παιδιάστικα στην καλύτερη και τοξικά στη χειρότερη. Θέλεις έναν άνθρωπο στον οποίο να μη χρειάζεται να υποδυθείς τη ντίβα. Έναν άνθρωπο που θα εκτιμήσει το ειλικρινές ενδιαφέρον σου.

Βαρέθηκες να τα πίνεις σε μπαρ

Βγαίνεις έξω και έχεις δύο εικόνες μπροστά σου. Η μία είναι μια παρέα που τα πίνει στο μπαρ και η άλλη είναι ένα ζευγάρι στη γωνία που απολαμβάνουν μόνοι τους το ποτό τους. Πιάνεις τον εαυτό σου να προτιμά το χαλαρό ποτό με το έτερον ήμισυ από τις ποτάρες με τους κολλητούς; Ε τότε είναι ηλίου φαεινότερο πως είσαι πραγματικά έτοιμος-η για σχέση.

Έχεις γίνει πολύ δυνατός-ή αλλά σου έχει λείψει να δεθείς πραγματικά με κάποιον

Την τελευταία φορά που χώρισες είπες ότι θα επικεντρωθείς στον εαυτό σου και πράγματι αυτό έκανες. Εστίασες στην αυτοβελτίωση, πήγες γυμναστήρια, έκανες γιόγκες, πιλάτες και ψυχοθεραπείες και τώρα ξέρεις ποιος είσαι. Με τα καλά σου, με τα κακά σου αυτός είσαι και κάθε μέρα γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή σου. Τώρα πια όμως θέλεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς την νέα εκδοχή του εαυτού σου. Δε θέλεις κάποιον να σε κάνει ευτυχισμένο, θέλεις κάποιον με τον οποίο να γίνετε μαζί ευτυχισμένοι. Θέλεις να νιώσεις τις πεταλούδες στο στομάχι, να ανταλλάσσετε ηλίθια κομπλιμέντα και να κοιτιέστε σα βλαμμένοι στα μάτια. Είσαι έτοιμος-η να αντέξεις ψυχολογικά έναν καινούριο έρωτα.

Δεν ικανοποιείσαι πια με το λίγο

Ακούς κομμάτια στο ραδιόφωνο που μιλούν για μεγάλους έρωτες και χορούς μεσ’ τη βροχή, για παντοτινές αγάπες κι αυτό ακριβώς είναι που θέλεις να νιώσεις. Δε θέλεις να συμβιβαστείς με έναν άνθρωπο επειδή απλώς πληροί κάποιες προϋποθέσεις και σου τον προτείνει η μαμά σου. Θέλεις έναν άνθρωπο να νιώσεις έντονα συναισθήματα. Μία σχέση που θα σε εμπνεύσει, θα σε κάνει να χαμογελάς, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σου και θα σε κάνει να μοιραστείς μαζί του τα πιο κρυφά μυστικά σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v