10 σοβαροί λόγοι για να είσαι single

Ωραίες οι σχέσεις, ωραίο και το χουχούλιασμα, αλλά και η εργένικη ζωή έχει τα καλά της.
10 σοβαροί λόγοι για να είσαι single
Όλοι θέλουμε ένα ταίρι στη ζωή μας, αλλά ξεχνάμε πόσο ωραία είναι η εργενική ζωή. Είναι ωραίο να είσαι σε σχέση; Ναι, είναι. Έχεις έναν άνθρωπο να πεις τα προβλήματά σου και να σε πάρει αγκαλιά όποτε το έχεις ανάγκη. Μην ξεχνάς όμως πως έχεις υποτιμήσει την εργενική ζωή. Γιατί η εργένικη ζωή δεν έχει όλες αυτές τις σκοτούρες.

Δε χρειάζεται να βγαίνεις με παρέες που ίσως και να μη γουστάρεις

Όταν ξεκινάς μια σχέση πάντα υπάρχει το ρίσκο του να μην συμπαθείς τους φίλους του/ης συντρόφου σου. Και, δυστυχώς –αν είσαι σωστός άνθρωπος και δεν έχεις σκοπό να τον/ην απομακρύνεις από τους φίλους του/ης- την παρέα του δικού/ής σου την παντρεύεσαι. Σαν single έχεις την άνεση να περνάς χρόνο μόνο με τους ανθρώπους που συμπαθείς. Κι αν για κάποιον λόγο πρέπει να βγεις με ανθρώπους που δεν συμπαθείς, τότε αυτό θα είναι για το δικό σου συμφέρον.

Δεν ανησυχείς ότι κάτι θα αλλάξει

Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Μπορεί κάποια βράδια να πιάσεις τον εαυτό σου να ανησυχεί ότι κάτι θα γίνει και θα χάσεις τη δουλειά σου. Τουλάχιστον, δεν «κινδυνεύεις» από την πιθανότητα μια μέρα ο σύντροφός σου να ξυπνήσει και να σου πει ότι δεν νιώθει όπως παλιά.

Μπορείς να έχεις πάντα σε προτεραιότητα τη δουλειά σου

Είναι πολύ όμορφο να έχεις έναν σύντροφο να σε στηρίζει –αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Αυτό όμως πρέπει να είναι αμφίδρομο, δηλαδή πρέπει κι εσύ να στηρίζεις τον σύντροφό σου, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες φορές θα πρέπει να γίνει η πρώτη σου προτεραιότητα και μοιραία να βάλεις την επαγγελματική σου ζωή σε δεύτερη -κι αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο, ειδικά αν βρίσκεσαι στα πρώτα βήματα της καριέρας σου. Αν είσαι όμως single, δεν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα.

Δεν έχεις κάποιον να μαλώσεις

Όσο καλά και να τα πηγαίνει κάποιος με τον σύντροφό του, όσο αγαπημένοι κι αν είναι, ο τσακωμός δεν αποφεύγεται. Και κάποιες φορές αυτός ο τσακωμός μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία μέρα.

Μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις

Η ελευθερία είναι το πιο βασικό όφελος που έχει ένας single. Αν θέλεις να ταξιδέψεις τον επόμενο μήνα, δε χρειάζεται να το συζητήσεις πρώτα με τον σύντροφό σου –όσο κουλ και να είναι ένα ζευγάρι δεν μπορεί μία μέρα ο ένας από τους δύο να ανακοινώσει «ξέρεις έκλεισα εισιτήρια να πάω Βερολίνο».

Δε χρειάζεται να είσαι πάνω από το κινητό

Ειδικά στην αρχή της σχέσης, τα μηνύματα είναι ένα δράμα από μόνα τους. Ανταλλάσσεις πολλά μηνύματα με τον σύντροφό σου, και κυρίως, χαλάς φαιά ουσία για να τσεκάρεις αν τα διάβασε.

Ποια ζήλια;

Όταν είσαι με κάποιον θα ανησυχήσεις για τις παρέες που δεν ξέρεις, για εκείνη τη φίλη του που περνάνε χρόνο μαζί, για τους/ις συναδέλφους του. Αν δεν έχεις σχέση, είναι απλό: δεν έχεις κάποιον να ζηλέψεις.

Έχεις μόνο τα δικά σου προβλήματα να λύσεις

Καλώς ή κακώς όταν είσαι σε σχέση με έναν άνθρωπο θα πρέπει να ασχοληθείς και με τα δικά του προβλήματα. Όταν είσαι μόνος σου όμως έχεις μόνο το δικό σου δράμα να ασχοληθείς.

Ο ύπνος είναι τέλειος

Ας μη γελιόμαστε: όταν είσαι σε σχέση και μοιράζεσαι το ίδιο κρεβάτι, ο ύπνος δεν είναι πάντα τόσο ξεκούραστος. Κάποιες φορές θα σε αφήσει ξεσκέπαστο/η, άλλες θα σε στριμώξει, άλλες θα έρθει πιο αργά από εσένα στο κρεβάτι και θα σε ξυπνήσει. Αν είσαι μόνος/η, απλώνεσαι σαν χταπόδι και απολαμβάνεις τον ύπνο σου.

Δεν έχεις επιπλέον ευθύνες

Μερικοί νομίζουν ότι όταν είσαι σε μία σχέση μοιράζεσαι τις δουλειές του σπιτιού με αποτέλεσμα να σου πέφτει λιγότερο βάρος. Ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Όταν είσαι μόνος σου μπορείς να κάνεις το δικό σου πρόγραμμα: να καθαρίσεις όποτε θέλεις, να μαγειρέψεις αν θέλεις ή να αποφασίζεις εσύ τι θέλεις να ψωνίσεις για το σπίτι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v