Γιατί με θεωρούν δεδομένο;

Νιώθεις ότι οι άνθρωποι που φλερτάρεις ή οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι σε θεωρούν δεδομένο; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβαίνει αυτό.
Γιατί με θεωρούν δεδομένο;
Κάποιες φορές παίρνουμε την αγάπη που θεωρούμε ότι αξίζουμε και αφήνουμε αυτούς που αρέσκονται στο να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους, να ορίζουν την αξία μας. Μήπως αυτό σου ακούγεται οικείο; Μήπως νιώθεις ότι πλέον δε παίρνεις αλλά μόνο δίνεις; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε σου έχουμε κάποιους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Θες να τους ευχαριστείς

Θέλεις να είναι όλοι χαρούμενοι και αν κάποιος δε σε συμπαθεί, δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Αυτός είναι ο λόγος που αγνοείς τα συναισθήματά σου και βάζεις τους άλλους σε προτεραιότητα. Συμφωνείς με όλους και δεν εκφράζεσαι όταν έχεις συγχυστεί ή είσαι στεναχωρημένος. Τις περισσότερες φορές ο περίγυρός σου δεν καταλαβαίνει καν ότι σε θεωρεί δεδομένο, αφού έτσι φαίνεται να είναι ο χαρακτήρας σου.

Παρακαλάς για προσοχή

Νομίζεις ότι όσο περισσότερο δίνεις, τόσο πιο συμπαθητικός θα θεωρείσαι. Ναι, το ιδανικό είναι να είσαι γενναιόδωρος, αλλά εάν προσφέρεις απλόχερα ακόμα και σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν, τότε η καλή σου πρόθεση χάνει την αξία της.

Έχεις υπερβολική ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση, από τη μία, είναι προσόν, από την άλλη όμως είναι και μειονέκτημα. Μπαίνεις συνέχεια στη θέση του άλλου, με αποτέλεσμα να τον δικαιολογείς και οι αποφάσεις σου να μην είναι αυτές που θα έπαιρνες υπό άλλες συνθήκες.

Δε βάζεις όρια

Αν επιτρέψεις σε κάποιον έστω και μία φορά να μη σε σεβαστεί, δύσκολα θα το αλλάξεις. Για αυτό επισημαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να βάζεις όρια· μόνο θέτοντας όρια θα καταφέρεις να έχεις μία υγιή σχέση. Αν για παράδειγμα κάνεις τα στραβά μάτια όταν αγνοούν τα μηνύματά σου, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα σου στέλνουν όποτε θέλουν, αφού θα τους δίνεις την εντύπωση ότι είσαι δεδομένος.

Δεν μπορείς να πεις όχι

Μπορεί να βαριέσαι να βγεις, μπορεί να μη θέλεις να πας σε ένα συγκεκριμένο μπαρ, παρ’ όλα αυτά οι απαντήσεις σου σε προσκλήσεις είναι πάντα καταφατικές. Θέλεις οι άνθρωποι να σε αγαπούν, αλλά έτσι σε θεωρούν δεδομένο.

Φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου

Φοβάσαι να υψώσεις τον τόνο της φωνής σου, φοβάσαι να πεις αυτά που σκέφτεσαι. Οι εξωστρεφείς άνθρωποι σε κάνουν να νιώθεις άβολα και προτιμάς να σου φωνάζουν παρά να φωνάζεις εσύ σε εκείνους. Ίσως πιστεύεις ότι είναι πιο εύκολο να έχεις παθητική στάση, αλλά δεν είναι. Αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις ότι πρέπει να υψώνεις ανάστημα για να σε σεβαστούν.

Θέλεις να σε χρειάζονται

Φέρεσαι στον σύντροφό σου ή σε αυτόν που βγαίνετε ή ακόμα και στους φίλους σου με τέτοιον τρόπο ώστε να νιώθεις ότι σε χρειάζονται. Θέλεις να νιώθουν τυχεροί που σε έχουν στη ζωή τους, δυστυχώς όμως, δε λειτουργούν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Αν θέλεις να σε χρειάζονται κι εκείνοι το εκμεταλλεύονται (έστω και άθελά τους), τότε φυσικό επόμενο είναι να σε θεωρούν δεδομένο.

Έχεις χαμηλές προσδοκίες

Οι άνθρωποι θέλεις να σε αγαπούν και αυτό σε συνδυασμό με την υπερβολική σου ενσυναίσθηση σε οδηγούν στο να μην έχεις προσδοκίες από τους ανθρώπους.Οι χαμηλές σου προσδοκίες μαγνητίζουν συνέχεια αυτούς που θα έπρεπε να αποφεύγεις.

Φοβάσαι να μείνεις μόνος

Συμπεριλαμβανομένου του φόβου για τον θάνατο, ο φόβος του να μείνεις μόνος είναι ένας από τους πιο κοινούς. Φοβάσαι να μείνεις μόνος και γι’ αυτό έχεις χαμηλές προσδοκίες, θέλεις να σε χρειάζονται, θες να τους ευχαριστείς, παρακαλάς για προσοχή, έχεις υπερβολική ενσυναίσθηση, δε βάζεις όρια, δεν μπορείς να πεις όχι και φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου. Όλα από κάπου πηγάζουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v