Αυτά που σου συμβαίνουν όταν γίνεσαι 40

Τα 40 είναι μία ηλικία η οποία σε βάζει σε προβληματισμούς. «Αρχίζω να μετράω αντίστροφα; Η σεξουαλική και ερωτική μου ζωή αρχίζει να σβήνει;».
Αφού κλείσεις τα 30, σταματάς να αγχώνεσαι ότι πλησιάζεις τα 30. Το επόμενο σοκ έρχεται όταν μπαίνεις στα 40. Έγινες πια μεσήλικας και αυτή η λέξη καθόλου δεν σου αρέσει. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ζωή αργεί στα 40, καθώς τα περισσότερα πράγματα –εκτός ίσως από το σώμα σου- είναι καλύτερα και πιο ξεκάθαρα στα 40. Από το σεξ και το φλερτ μέχρι το γούστο σου και τα lifehacks που σου διευκολύνουν τη ζωή.

Μαλλιά
Πιθανώς να έχεις κατασταλάξει σε ένα κούρεμα και χτένισμα λίγο αφού πατήσεις τα 40 σου. Έχεις πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνεις αντί να περνάς ώρες στο κομμωτήριο –αν είσαι γυναίκα- ή μέρες περιμένοντας να μακρύνουν τα μαλλιά στο πλάι που κακώς είπες στον μπαρμπέρη να πάρει με την ψιλή.

Ντύσιμο
Λογικά έχεις κατασταλάξει κα στο ντύσιμό σου. Πάνε οι πειραματισμοί. Τα άβολα παπούτσια, τα παρδαλά χρώματα, το στυλ το ηλιοκαμένο, οι πειραματισμοί με τα μεγέθη της μπλούζας, συνήθως λαμβάνουν ένα τέλος στην ηλικία των 40. Πλέον, ξέρεις τι σου ταιριάζει, τι αντικατοπτρίζει το στυλ σου, την προσωπικότητα σου και κυρίως τι δεν θα σε κάνει να υποφέρεις.

Καριέρα
Ανέχτηκες πολλά στην επαγγελματική σου πορεία και θα συνεχίσεις να ανέχεσαι. Τώρα όμως έχεις την απαραίτητη εμπειρία για να βγεις αλώβητος από αυτό.

Σεξ
Μπορεί πριν μερικά χρόνια να είχες περισσότερες αντοχές, αλλά αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Μέχρι τα 40 σου έχεις ανακαλύψει τι σου αρέσει και εκείνα τα σίγουρα tips που απολαμβάνει ο περισσότερος κόσμος.

Σχέσεις
Έχεις την ωριμότητα να σκεφτείς αυτά που αξίζουν και να φιλτράρεις τη σοβαρότητα αυτών που σε ενοχλούν. Οι σχέσεις σου τώρα έχουν αρχίσει να έχουν μία σταθερότητα ως προς τον τρόπο που τις αντιμετωπίζεις και πλέον έχεις μάθει να αναγνωρίζεις τα συναισθήματά σου και τους λόγους που τα ένιωσες.

Social Media
Πιθανότατα να έβαλες ένα τέλος στις περίεργες σέλφι, στις μεθυσμένες φωτογραφίες μέσα σε γνωστά ξενυχτάδικα. Στις μπύρες, στο χρώμα του κοκτέιλ που ήπιες χθες και εκείνη τη χαζοχαρούμενη φωτογραφία που είσαι αγκαλιά με τον κολλητό/ή σου. Τη θέση τους έχουν πάρει οι τελευταίες γαστρονομικές σου ανησυχίες και τα τοπία από τα μέρη που πλέον έχεις λεφτά να πας. Οτιδήποτε άλλο εκτός από το πρόσωπό σου.

Έχεις άλλες προτεραιότητες
Μπορεί να έχεις περισσότερο άγχος από αυτό που είχες στην δεκαετία των 20, λίγο λιγότερο από την δεκαετία των 30 τότε που έπρεπε να τα προλάβεις όλα, αλλά τουλάχιστον έχεις άγχος γι’ αυτά που αξίζουν. Ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την οικογένειά σου, τους κοντινούς φίλους σου και πώς θα κάνεις τη ζωή σου καλύτερα. Το λες και μεγάλη πρόοδο.

Δεν σε αποκαλούν με τον ίδιο τρόπο
Από παλικάρι έγινες κύριος κι από δεσποινίδα έγινες κυρία.

Έχουν αλλάξει οι εμμονές σου
Γιατί να σε ενδιαφέρει αν θα απαντήσει στο μήνυμα, γιατί να σε νοιάζει αν θα πάρεις λάηκ στο ποστ σου; Τώρα οι εμμονές σου αφορούν το αν έσβησες τα φώτα, τον θερμοσίφωνα. Αν έπλυνες τα χέρια σου πριν το φαγητό και αν έκλεισες το γκαράζ αφού πάρκαρες.

Ξέρεις πώς να διασκεδάζεις
Μετά από τις χιλιάδες εξόδους, χιλιάδες ποτά και χιλιάδες ευρώ επιτέλους έμαθες από τα λάθη σου. Πλέον ξέρεις στα πόσα ποτά θα έχεις την επόμενη χανγκόβερ, στα πόσα σφηνάκια στέλνεις μεθυσμένο μήνυμα ή κάνεις ντροπιαστικό ποστ. Ξέρεις σε πιο μαγαζί θα πας και θα βρεις να κάτσεις και ξέρεις ότι δεν έχει κανένα νόημα να στέκεσαι όρθιος χωρίς να χορεύεις.

Θεωρείσαι πιο αυθεντία
Τέρμα τα «Είσαι μικρός/η εσύ δεν ξέρεις». Έχεις μία ηλικία πιο «αξιοσέβαστη» πια.

Το ξύπνημα είναι δύσκολο
Συνοδεύεται από ένα «Ωπαλάκια».

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v