Γρήγορες συμβουλές για το τι να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού

Το παντελόνι που θέλεις να φορέσεις παραείναι casual, το κοντό φόρεμα ίσως να περνάει άλλα μηνύματα και το ροζ δε σου αρέσει. Κι όμως αυτά δεν έχουν (σχεδόν) καμία σημασία.
Γρήγορες συμβουλές για το τι να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού
Πριν από κάθε ραντεβού, υπάρχει το ίδιο πρόβλημα: η επιλογή ρούχων. Καλείς τη φίλη σου σπίτι, εσύ δοκιμάζεις ρούχα, η φίλη σου βαθμολογεί και η καρέκλα δίπλα από τον καθρέφτη κοντεύει να πέσει λόγω του βάρος των ρούχων που τελικά δε θα φορέσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να ταλανίζεσαι, η επιστήμη έχει φροντίσει και ακόμα και γι’ αυτό και έχει πέντε συμβουλές να σου δώσει.

Προφανώς το κόκκινο είναι σέξι

Το κόκκινο μαγνητίζει τα βλέμματα των αντρών, ως γνωστόν. Σε μία έρευνα του 2008, μία ομάδα αντρών κλήθηκε να βαθμολογήσει την εμφάνιση γυναικών ντυμένων στα κόκκινα, εν συγκρίσει με το πόσο ελκυστικές φαίνονται ντυμένες σε διαφορετικά χρώματα. Σε κάθε περίπτωση, οι άντρες επέλεγαν την εμφάνιση στα κόκκινα.

Και το μαύρο δεν είναι κακή επιλογή

Εάν δε νιώθεις άνετα όταν μοιάζεις με πυρκαγιά, σου έχουμε πολύ καλά νέα: Το μαύρο παίζει δυνατά στο τερέν των ραντεβού. Κι αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση, αλλά συμπέρασμα έπειτα από παρατήρηση του reality show “First Dates”.

Το reality show ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για έρευνα. Έτσι, το 2018, το Πανεπιστήμιο Trent έβαλε μια ερευνητική ομάδα η οποία έπρεπε να παρατηρήσει τα ζευγάρια ενώ βρίσκονταν στο ραντεβού. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 500 ζευγάρια και έπειτα τα χρώματα που φορούσαν κατά τη διάρκεια του ραντεβού, αλλά και κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων που τραβήχτηκαν την προηγούμενη μέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα υποκείμενα επέλεγαν πιο συχνά το μαύρο και το κόκκινο για το πρώτο τους ραντεβού, ενώ στις συνεντεύξεις προ των ραντεβού επέλεγαν άλλα χρώματα (πράγμα που σημαίνει ότι το κόκκινο και το μαύρο δεν ήταν απλώς το χρώμα τους). Πράγματι, μία έρευνα του 2010 έδειξε ότι καλά έκαναν και ντύνονταν στα κόκκινα ή μαύρα, καθώς και τα δύο θεωρούνται εξίσου ελκυστικά. Απλά με το κόκκινο φαίνεται ότι δείχνεις πιο διαθέσιμη για σεξουαλικές περιπτύξεις.

Ντύσου ανάλογα με το πώς θέλεις να νιώθεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού

Ιδού λοιπόν μια αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα: το 2012 μία ερευνητική ομάδα ανακάλυχε ότι το ντύσιμο επηρεάζει τις λειτουργίες του εφγκεφάλου. Η ομάδα χώρισε τα υποκείμενα σε δύο κατηγορίες: η μία φορούσε λευκές ρόμπες εργαστηριίου και η άλλη φορούσε ρούχα τα οποία δε συμβόλιζαν κάποιο επάγγελμα. Το αποτέλεσμα; Η ομάδα που φορούσε τις ρόμπες απέδωσε καλύτερα σε ασκήσεις που φορούσαν τη συγκέντρωση.

Επομένως, αν θέλεις να «απελευθερωθείς» και να φλερτάρεις λιγάκι περισσότερο, δοκίμασε να φορέσεις τακούνια. Θέλεις να δείξεις πιο απρόσιτη; Ίσως ένα σακάκι να κάνει τη διαφορά.

Μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ

Αν και αυτό θεωρείται δεδομένο, οφείλουμε να το αναφέρουμε: Σε μία έρευνα του 2011 οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχολιάσουν φωτογραφίες γυναικών με 4 διαφορετικά είδη μακιγιάζ: χωρίς μακιγιάζ, natural look, επαγγελματικό αλλά ήπιο και glam- θεσσαλονικιώτικο.

Με γνώμονα την θελκτικότητα και την εμπιστοσύνη, οι συμμετέχοντες έπρεπε να πουν τι αισθήματα τους δημιουργούσαν αυτές οι φωτογραφίες. Το άβαφτο look ήταν πολύ χαμηλά στη λίστα προτιμήσεων, ενώ τα αποτελέσματα της μελέτης υποδεικνύουν το επαγγελματικό και ήπιο μακιγιάζ ως την πιο ασφαλή επιλογή. Φυσικά, το glam look κάνει μια γυναίκα να φαίνεται πιο ελκυστική, αλλά ταυτόχρονα δίνει την εντύπωση ανθρώπου που δεν μπορείς να εμπιστευτείς.

Από την άλλη σε ένα κοινωνικό πείραμα εκτός της επιστημονικής κοινότητας η Brinton Parker έφτιαξε τρία διαφορετικά προφίλ στο Tinder, στα οποία ανέβασε διαφορετικές φωτογραφίες. Κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: οι άντρες προτίμησαν την άβαφτη βερσιόν του εαυτού της έναντι της σούπερ βαμμένης, ωστόσο το ενδιαφέρον τους τράβηξε το ήπιο μακιγιάζ.

Το συμπέρασμα: ήπιο και πάλι ήπιο.

Συγγνώμη για το κλισέ αλλά, «να είσαι ο εαυτός σου» 

Σίγουρα θα γνωρίζεις το ρητό που λέει ότι το ρούχο πρέπει να το φοράς και όχι να σε φοράει. Γι’ αυτό προτίμησε τα ρούχα που καθρεφτίζουν την προσωπικότητά σου και σε κάνουν να νιώθεις άνετα -ίσως στην κόκκινη ή μαύρη εκδοχή τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v