Αυτά που δεν πρέπει να πεις σε κάποιον που μόλις χώρισε

Πριν ξεστομίσεις αυτές τις ατάκες, θυμήσου πόσοι μέθοδοι βασανισμού περνούσαν από το δικό σου μυαλό όποτε χώριζες και τις έλεγαν σε εσένα.
Αυτά που δεν πρέπει να πεις σε κάποιον που μόλις χώρισε
Θέλεις να βοηθήσεις τον/η φίλη σου και έχεις τις καλύτερες προθέσεις. Νιώθεις έτοιμος, έχεις προμηθευτεί μπίρα και πίτσες και είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις σαν δεύτερη Όπρα. Εμείς σε στηρίζουμε και γι’ αυτόν τον λόγο, θέλουμε να σε αποτρέψουμε από το να πεις κουβέντες οι οποίες θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Ιδού λοιπόν:

Ήταν μ***ας/μ***ένη

Πρώτον, δε χρειάζεται να τονίζεις το προφανές. Δεύτερον, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να τα ξαναβρούν. Τι θα κάνεις τότε;

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές

Ο/Η κολλητός/ή σου, εγγυόμαστε πως το τελευταίο που τον απασχολεί σε αυτήν τη φάση είναι η πιθανότητα να μπει σε μία καινούρια σχέση. Αυτή τη στιγμή και μοντέλο της Calvin Klein να της/ου πας θα θεωρήσει ότι δεν φτουράει μία μπροστά στον/ην πρώην.

Θα βρεις άλλον/η

Ναι, θα έρθει κι αυτή η στιγμή, δεν είναι όμως ακόμη η ώρα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί που λένε. Άσε που θα αυτή τη στιγμή ο/η πρώην είναι εξιδανικευμένος σε υψηλά επίπεδα. Άσε που είναι σαν να τη/ου λες ότι εντάξει μωρέ θα δυσκολευτείς να βρεις άλλον/η, αλλά κάτι θα βρεθεί και για εσένα.

Μπορεί να στείλει

Ναι, φυσικά και θέλει ο/η πρώην να γυρίσει και να ζητάει γονυπετής συγγνώμη. Δεν πρέπει όμως να του/ης αυξάνεις τις προσδοκίες –όσο πιο υψηλές, τόσο πιο επώδυνη η προσγείωση.

Έτσι είναι οι σχέσεις στις μέρες μας

Ναι, ο ρομαντισμός λείπει από τις σύγχρονες σχέσεις, οι άνθρωποι λειτουργούν λιγάκι πιο πεζά. Είναι πιστεύεις η κατάλληλη ώρα να βγάλεις τα απωθημένα σου; Δεν ακούγεσαι σαν να θέλεις να παρηγορήσεις τον/η φίλο σου, αλλά σαν να είσαι στον κόσμο σου.

Αποκλείεται. Δείχνατε τόσο ευτυχισμένοι.

Καταλαβαίνουμε πως θέλεις να πεις κάτι θετικό, να ελαφρύνεις λίγο την ατμόσφαιρα, να φέρεις μία γλυκιά νοσταλγία. Δεν είναι έτσι· μόνο κλαυθμούς και οδυρμούς θα σπείρεις.

Ελπίζω να μην του/ης είχες στείλει γυμνές φωτογραφίες

Ναι, το πιο πιθανό είναι να έχει στείλει και τώρα δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Κάτι πήρε το μάτι μου στο Facebook

Συγκεντρώσου για δύο λεπτά και προσπάθησε να βρεις έναν καλό λόγο για να πεις στον/ην κολλητό/ή σου ότι είδες τον/ην πρώην της να πατάει «καρδούλα» σε κάποιου/ας τη φωτογραφία. Ξέρεις τι θα γίνει αν το πεις αυτό; Ο/η φίλος/η σου θα περνάει τα βράδια του/ης, τσεκάροντας ένα-ένα τα προφίλ που έχουν πατήσει like στον/ην πρώην.

Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο

Το μόνο που σκέφτεται να σου απαντήσει είναι «ναι, εξαιτίας της γκαντεμιάς που με δέρνει». Πίστεψέ μας, σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να δει κάτι θετικό στο ότι χώρισε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v