Σημάδια ότι ο χωρισμός τελικά σου ταίριαξε

Νιώθεις ότι πληγώθηκες και ότι θα σου πάρει κάμποσο καιρό ακόμη να γιατρευτεί η ψυχούλα σου, αλλά είσαι σε καλό δρόμο.

Πέρασε ένα διάστημα που ήσουν απαρηγόρητος/η, όλα σου φαίνονταν μαύρα. Όχι ότι τώρα είσαι μεσ’ την τρελή χαρά, κάτι όμως έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα. Είσαι σε καλό δρόμο για να νιώσεις ξανά ευτυχισμένος/η, και μάλλον ο χωρισμός ήταν αυτό που χρειαζόσουν.

*Νιώθεις ότι έχεις αρχίσει να γνωρίζεις τον εαυτό σου πάλι από την αρχή και συνειδητοποιείς ότι έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από την τελευταία φορά που βρήκες χρόνο για τον εαυτό σου.

*Τα βράδια είναι δύσκολα, αλλά μία στο τόσο νιώθεις λίγη γαλήνη –κυρίως όταν ξεχνιέσαι. Καιρό με τον καιρό οι στιγμές που νιώθεις γαλήνη είναι περισσότερες και στο ντους δεν κάνεις overthinking.

*Σου έχει λείψει η συντροφικότητα, όχι όμως η συντροφικότητα που μπορούσε να σου προσφέρει.

*Όποτε σκέφτεσαι το μέλλον σε πιάνει ένα άγχος, αλλά δεν σου φαίνεται τρομακτικό όπως πριν λίγο καιρό.

*Επιτέλους έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις τι σου αρέσει, χωρίς να σε επηρεάζει κάποιος άλλος. Από τα βιβλία που διαβάζεις, μέχρι τις ταινίες που βλέπεις ακόμα και τον τρόπο που επιλέγεις να διασκεδάσεις· πλέον ξεκαθαρίζεις στο μυαλό σου τι σου αρέσει πραγματικά, καθώς δεν σε πιέζει καμία σχέση να κάνεις υποχωρήσεις. Δεν είναι κακό να συμβιβάζεσαι και λίγο στη σχέση σου, ωστόσο τώρα ο χρόνος σου αφορά εσένα και μόνο.

*Μπορεί το μόνο που σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή να είναι ότι πονάς και έχεις πληγωθεί, όχι όμως ανεπανόρθωτα. Κάπου, στο πίσω μέρος του μυαλού σου, νιώθεις ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

*Παρά τον πόνο του χωρισμού, αναρωτιέσαι τι θα συνέβαινε αν έμενες ακόμα σε αυτή τη σχέση. Στην αρχή ίσως και να ήταν η εύκολη επιλογή που θα σε έκανε να νιώσεις λίγο καλύτερα· σιγά-σιγά όμως αυτό που αρχίζεις να νιώθεις στη σκέψη ότι τα ξαναβρίσκετε, είναι σκέτος πανικός.

*Έχεις αρχίσει ήδη να προσπαθείς και να μαθαίνεις πώς να περνάς καλά και μόνος/η σου (μεσ’ το σαλόνι σου), χωρίς να εξαρτάσαι από κάποιον άλλο. Μπορείς να περάσεις ευχάριστα, χωρίς να χρειάζεσαι κάποιον άλλο να σου φτιάξει τη διάθεση ή να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

*Οι δεσμοί με την οικογένεια και τους φίλους σου έχουν σφίξει, και δε θα το άλλαζες αυτό για κανέναν λόγο.

*Έχεις αρχίσει να ρισκάρεις ξανά. Δοκιμάζεις καινούρια χόμπι, στέλνεις βιογραφικό, προσπαθείς με κάθε τρόπο να εξελιχθείς. Ξεβολεύεσαι· αυτό είναι κάτι που δε θα έκανες αν βρισκόσουν ακόμη σε μία σχέση η οποία κατά τ’ άλλα σε έκανε να νιώθεις ασφαλής.

*Προσπαθείς να διαπιστώσεις τι είναι αυτό που τελικά θέλεις από τη ζωή σου. Θέτεις ερωτήματα τα οποία στο παρελθόν σε φόβιζαν και προσπαθούσες να τα διώξεις από το μυαλό σου, όπως «τι καριέρα θέλω πραγματικά να ακολουθήσω ή «μήπως να μετακομίσω στην πόλη που πάντα ήθελα;».

*Μολονότι νιώθεις μία βαθιά θλίψη, η σκέψη του τι θα συμβεί στο μέλλον ξυπνά την ελπίδα μέσα σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v