Πώς σε συμβουλεύει η επιστήμη να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί

Σας έχουμε συμβουλέψει μέσω της αστρολογίας, αλλά μέσω της επιστήμης δε σας έχουμε συμβουλέψει.
Πώς σε συμβουλεύει η επιστήμη να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί

Η επιστήμη μας βοηθάει να λύσουμε πολλά καθημερινά εμπόδια. Η μαγειρική για παράδειγμα. Είναι ξεκάθαρα χημικά πειράματα. Ωστόσο, το θέμα του έρωτα και της αγάπης, πρακτικά δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας. Θεωρητικά, είναι πιασάρικο να ασχοληθείς με το τι γοητεύει τους ανθρώπους. Κάποιοι ψυχολόγοι ασχολήθηκαν με αυτό και αποφάσισαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Στο πρώτο ραντεβού πάρε καφέ, όχι παγωτό
Και όταν λέμε καφέ, εννούμε φίλτρου, καπουτσίνο, ελληνικό, κάποιον ζεστό καφέ τελοσπάντων. Ένας ψυχολόγος του Yale, ο John Bargh, πραγματοποίησε κάποιες έρευνες που έδειξαν ότι υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ της θερμοκρασίας σώματος και της προσωπικότητας.
Βρήκε ότι όταν νιώθουμε ζεστή την ατμόσφαιρα, έχουμε την τάση να φερόμαστε πιο στοργικά στους άλλους. –Αυτό εξηγεί πολλά, παρεμπιπτόντως-. Επομένως, αν θες να δώσεις περισσότερες πιθανότητες στη θετική εξέλιξη του ραντεβού σου, επίλεξε ζεστό καφεδάκι ή ακόμη καλύτερα, ρακόμελο.

Να είσαι αισιόδοξος/-η, τουλάχιστον στο πρώτο ραντεβού
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2100 άνδρες φοιτητές, έδειξε το εξής: Αφού ομαδοποιήθηκαν σε τρεις κατηγορίες, τους παρουσιάστηκαν διάφορα στοιχεία αγνώστων γυναικών. Στην πρώτη ομάδα το ανδρικό κοινό κοίταξε φωτογραφίες και έπειτα τους ζητήθηκε να απαντήσουν αν τους έλκυαν αυτές οι γυναίκες. Στις άλλες δύο ομάδες, δόθηκαν, εκτός από φωτογραφίες, διάφορες πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητα των γυναικών. Στο ένα γκρουπ δόθηκαν αρνητικά στοιχεία προσωπικοτήτων, στο άλλο θετικά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα; Οι άντρες της ομάδας που τους δόθηκαν τα θετικά στοιχεία προσωπικότητας, έβρισκαν περισσότερες γυναίκες ελκυστικές, σε σχέση με τα άλλα δύο γκρουπάκια.

Άκου
Δεν ακούγεται καθόλου περίεργο. Από τις δημοσιεύσεις στο facebook, μέχρι σε γραμμές παραπόνων, ο άνθρωπος επιθυμεί να ακούγεται.
Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που πραγματοποιήθηκε σε 373 ζευγάρια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί που μπορούσαν να συζητήσουν ήρεμα τα προβλήματα της σχέσης τους και να ακούσουν, πραγματικά, το σύντροφό τους, ήταν πιο πιθανό να μείνουν μαζί στην πορεία, σε σχέση με τα ζευγάρια που δεν το έκαναν.

Κοίτα να μαθαίνεις
Αν και παλιά, του 1970 για την ακρίβεια, η έρευνα του Zick Rubin ήταν αρκετά κατατοπιστική, Πραγματοποιήθηκε σε 158 ζευγάρια, ηλικίας περίπου από 18 έως 22. Αφού τους έβαλε να κοιτάζονται για πολύ ώρα μεταξύ τους, στη συνέχεια συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις σχετικές με τη σχέση τους. Ο Rubin κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι όσο περισσότερο το eye contact, περισσότερο δυνατή η σχέση.

Πες και ένα ευχαριστώ
Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι οι άνθρωποι χαίρονται πιο πολύ όταν τους ζητάνε τη βοήθεια τους, από όταν λαμβάνουν οι ίδιοι βοήθεια. Μία έρευνα βρήκε ότι οι άνθρωποι που νιώθουν ευγνώμονες για μία ευγενική κίνηση του συντρόφου τους, δήλωσαν ότι νιώθουν πιο κοντά τους. Μη φοβάσαι ούτε να ζητήσεις κάτι, αλλά μην ξεχνάς να πεις και ευχαριστώ.

Χαμογέλα
Οι άνθρωποι σε θυμούνται όταν χαμογελάς. Το χαμόγελο προσφέρει μια οικειότητα, μία ζεστασιά, την οποία δεν τη συναντάς κάθε μέρα. Μία έρευνα του 2014 όπου περιελάμβανε την ευτυχία και τη γοητεία, συμπέρανε ότι η τελευταία αυξάνεται όταν το χαμόγελο είναι πιο έντονο.

Δεν πειράζει να γίνεις και λίγο ρόμπα
Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι σε συμβουλεύουν να είσαι ο εαυτός σου. Και θα στο αποδείξουμε ευθύς αμέσως. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Harvard Business School, το 79% από αυτούς που ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι προτιμούν ένα άτομο που δεν φοβάται να ανοιχτεί, λέγοντας και πράγματα που ίσως να θεωρούνται και “εξομολογηση”, από ένα άτομο που δεν μοιράζεται κάτι που μπορεί να θεωρήσει ότι θα το διαβάλει.

Δημιουργήστε τις δικές σας λέξεις
Το Πανεπιστήμιο του Τέξας έφτασε στο συμπέρασμα, ότι για να εμβαθύνεις στη σχέση σου, είναι καλό να έχεις το δικό σου κώδικα επικοινωνίας. Είναι σαν να χτίζεις τη ταυτότητα που έχετε σαν ζευγάρι, το οποίο δημιουργεί το συναίσθημα ότι ανήκεις κάπου, σε αυτή τη σχέση.

Οπότε αν σας λένε ότι το αστείο που λέτε μεταξύ σας είναι χαζό και δεν έχει πλάκα, μην τους ακούτε.

Φιληθείτε με πάθος
Σε ένα ερωτηματολόγιο στο scienceofrelationships.com, 695 ενήλικες βαθμολόγησαν τα καλυτερα και τα χειροτερα φιλιά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πλειονότητα των ενήλικων προτιμάει τα φιλιά που έχουν πάθος.
Το πάθος κέρδισε ακόμη και την αγάπη σε αυτήν την έρευνα, με τα νικητήρια φιλιά να είναι αυτά που έχουν διάρκεια, αυτά που δεν περιμένεις ή αυτά που έχουν τη σωστή τεχνική.

Πες σ’αγαπώ πριν κάνεις σεξ
Ή μήπως έρωτα;
Στις αρχές του 2000 η Sandra Metts μελέτησε 300 φοιτητές για να δει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του να πεις «σ’αγαπώ» πριν κάνεις σεξ με το πόσο θα διαρκέσει η σχέση. Τελικά, ανακάλυψε ότι τα ζευγάρια που είχαν κάνει σεξ πριν πουν σ’αγαπώ ειχαν αρνητική εμπειρία, ήθελαν να απολογηθούν και ένιωθαν αμήχανα.

Πρόσεξε και λίγο την εμφάνισή σου
Οι άνθρωποι-νάρκισσοι έχουν πιο πολλή αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να έχουν και περισσότερο χιούμορ, κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού. Δεν το λέμε εμείς, αλλά μια έρευνα του 2012 του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, προσέξτε αν ο άνθρωπος που βγαίνετε(ή εσείς) είναι πραγματικός νάρκισσος, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγαπήσουν εύκολα.

Μοιάζετε;
Όχι σαν τους Λάνιστερ. Αν μοιάζουν οι προσωπικότητες σας. Μία έρευνα του 2007 ανακάλυψε ότι τα ζευγάρια με παρόμοιες προσωπικότητα έτειναν στο να έχουν πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Αυτό εξηγείται από την ύπαρξη κοινών συναισθηματικών εμπειριών τα οποία τους οδήγησαν να έχουν και παρόμοιες προσωπικότητες.

Πες και έναν καλό λόγο
Ο ψυχοθεραπευτής M. Gary Neuman εξέτασε πολλά ζευγάρια κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ξέρετε τι ανακάλυψε; Ότι το 48% των ατόμων σε σχέσεις που απέτυχαν, είχε δηλώσει ότι δεν ένιωθε εκτίμηση από το σύντροφό του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v