Πότε σε βλέπει φιλικά και πότε σε φλερτάρει;

Το ανθρώπινο μυαλό θα δει αυτό που θέλει. Μην παρασύρεσαι όμως, μπορείς να ξεχωρίσεις αν σε φλερτάρει ή σε βλέπει φιλικά.
 

Πότε σε βλέπει φιλικά και πότε σε φλερτάρει;

Όλοι έχουμε παρανοήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας μία συμπεριφορά ως φλερτ. Πέφτεις εύκολα σε αυτήν την παγίδα, ειδικά αν σου αρέσει το άτομο που νομίζεις ότι σε φλερτάρει. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπερβολικά κοινωνικοί και σε πυροβολούν με κομπλιμέντα και άλλοι που σε αγκαλιάζουν με το που συστηθείς – αυτό είναι λίγο περίεργο, θες να πεις “Ωπα φίλε, δεν είμαστε στα 70s”. Το πρόβλημα δεν το έχει αυτός που εκφράζεται, αυτός είναι ο εαυτός του, το πρόβλημα το έχει αυτός που παρερμηνεύει.

Ειλικρινά, κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν τη διαφορά των φιλικών και των ερωτικών προθέσεων, ειδικά αν έχει απέναντι σου ένα ευγενικό και γενναιόδωρο άτομο.

Μήπως δεν είσαι ξεχωριστή περίπτωση;
Κοίτα πέρα από τη μύτη σου. Μήπως το άτομο που υποψιάζεσαι ότι σε φλερτάρει, είπε και στο Μαράκι ότι "δείχνει πολύ ωραία" με αυτό το φόρεμα και στον Στράτο ότι τώρα που έστρωσε το μούσι είναι πολύ ελκυστικός; Ναι, δεν διαφωνούμε ότι κομπλιμέντο από κομπλιμέντο διαφέρει, αλλά αν αυτός ο άνθρωπος έχει την τάση να μιλάει έτσι, ίσως και να μην σε φλερτάρει.

Πώς αντιδρά όταν ρίχνεις εσύ τα δίχτυα σου;
Ένα πολύ κλασικό φαινόμενο, το οποίο συναντάς πιο εύκολα στον ανδρικό πληθυσμό, είναι το εξής: «Μου λέει συνέχεια να βγούμε, έχουμε αράξει πολλές φορές μόνοι μας, αλλά όταν έγινα πιο διαχυτικός, τραβήχτηκε, δεν καταλαβαίνω». Δεν υπάρχουν πολλά να καταλάβεις, απλά δεν σε βλέπει ερωτικά. Σίγουρα είσαι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος και μπράβο σου, αλλά αν πας να την αγγίξεις και κάνει σα γάτα που θες να τη χαϊδέψεις στην κοιλιά, δεν υπάρχει κάτι να αναλύσεις: απλώς δεν σε βλέπει ερωτικά. J

Το σώμα του, τι λέει;
Γενικά, προσπαθεί να σε αγγίξει; Να έρθει κοντά; Και αν ναι πού; Άλλο να προσπαθεί να ακουμπήσει στη μέση και άλλο να σου δίνει χαστουκάκια στο σβέρκο.

Σε καρφώνει;
Με τα μάτια; Αν ναι, τότε πιθανότατα φλερτάρει. Αλλά, να ξέρεις ότι υπάρχουν και άτομα που σε κοιτάνε βαθιά μέσα στα μάτια χωρίς να φλερτάρουν. Σε αυτήν την περίπτωση όμως αν παρατηρήσεις, θα καταλάβεις τη διαφορά του τρομακτικού βλέμματος, με του ερωτικού. (εικόνα Nicolas Cage “you don’t say”) Επίσης, συγγνώμη που στο χαλάμε, αλλά αν σε κοιτάει στα μάτια κάποιος την ώρα που παίζει ένα μουσικό όργανο –ναι ακούγεται πολύ ρομαντικό-, επίσης δεν σε φλερτάρει. Για κάποιον παράξενο λόγο το κάνουν αυτό οι μουσικοί.

Δηλώνουν την οικογενειακή τους κατάσταση;
Λοιπόν, αν δεν έχεις του/της έχεις γνωρίσει κάποιον φίλο που ενδιαφέρεται και σου λέει ότι είναι μονάχος/η αυτήν την περίοδο, τότε μάλλον σε φλερτάρει. Η αν σου κρύβει τη σχέση που έχει, τότε έχει πονηρούς σκοπούς.

Μήπως σε ενοχλεί;
Μήπως σε πειράζει; Πώς σε πειράζει; Αν λέει πόσο γελοίο είναι το ντύσιμο σου σήμερα, τότε μάλλον σε συμπαθεί πολύ και σε βλέπει φιλικά. Αν από την άλλη βρίσκει πάρα πολύ γλυκούλι και θέλει να πειράξει τον τρόπο που οδηγούσες ή πήγες να φτιάξεις το pc σου, τότε μπορεί και να «στα ρίχνει».

Μήπως σου ζητάει συνέχεια να βγείτε;
Ναι αλλά πού σου λέει να πάτε είναι το θέμα. Σε καλεί κάπου με πολύ κόσμο; Φιλικό. Για περπάτημα στη ρομαντική Πλάκα; Μάλλον ερωτικό. Στο σπίτι του για ταινία χωρίς να έχει οθόνη; Ερωτικό. Ωστόσο έχε στο νου σου, ότι αυτό δεν είναι κανόνας. Πχ, μπορεί να σε καλεί κάπου με πολύ κόσμο γιατί ντρέπεται το τετ-α-τετ. Ή μπορεί να σου λέει να πάτε σινεμά, γιατί δεν μπορεί κανένας άλλος.

Στα μηνύματα πώς είναι;
Αν κόβει τη συζήτηση ή κάποιες φορές δεν απαντάει, δεν ενδιαφέρεται. Αν βάζει τελίτσες, emojis (φατσούλες) και σου στέλνει μεγάλα κείμενα, τότε μάλλον ενδιαφέρεται.

Γενικά, την επόμενη φορά που θα παραπονεθείς ότι δεν καταλαβαίνεις τις προθέσεις κάποιου που σου αρέσει, απόφυγε να κρίνεις τις κινήσεις του αποσπασματικά. Την επόμενη φορά που θα πεις «Μα μου στέλνει συνέχεια» και σου στέλνει τα ψηφίσματά του Avaaz.org, κάνε ένα κρύο ντουζ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v