Τα ελαττώματα που σε κάνουν πιο γοητευτικό

Αυτά που θεωρείς τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου είναι ακριβώς αυτά που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά σου. Δε μας πιστεύεις; Ρίξε μια ματιά.

Παθαίνεις εύκολα εμμονές

Ναι εντάξει, υγιές χαρακτηριστικό μπορεί να μην το λες (κυρίως γιατί η εμμονική σου προσωπικότητα μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε εθισμούς πάσης φύσης) αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι υπερβολικά παθιασμένοι άνθρωποι είναι γοητευτικοί. Αν μιλάς για κάτι και τα μάτια σου λάμπουν, αν η γνώση σου γύρω από το αντικείμενο είναι αστείρευτη, μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, αλλά οι άνθρωποι που σε ακούν σε ερωτεύονται. Γιατί νομίζεις ότι είναι τόσο δημοφιλείς χαρακτήρες οι νέρντουλες στις ταινίες;

Στηρίζεσαι στη βοήθεια άλλων ανθρώπων

Πολλοί από εμάς διστάζουμε να ζητήσουμε βοήθεια, γιατί το θεωρούμε ένδειξη αδυναμίας. Στην πραγματικότητα, όμως, το να συνειδητοποιείς πως δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου, και να το παραδέχεσαι, δείχνει ακριβώς το αντίθετο για τον χαρακτήρα σου. Το να μην φοβάσαι να δείξεις ευάλωτος –ή έστω όχι παντοδύναμος− είναι η μέγιστη ένδειξη αυτοπεποίθησης. Κι αυτό είναι ένα από τα πιο ερωτεύσιμα στοιχεία στον χαρακτήρα σου.

Είσαι λιγάκι κουτσομπόλης

Ας το παραδεχτούμε –όλοι είμαστε. Ακριβώς γι’ αυτό είναι καθησυχαστικό να αναγνωρίζουμε την αδυναμία μας και σε άλλους ανθρώπους. Και επίσης, το κουτσομπολιό όταν γίνεται με μέτρο και στο κατάλληλο περιβάλλον (και χωρίς κακή πρόθεση, θεωρούμε πως είναι αυτονόητο, αλλά ας το επισημάνουμε καλού κακού) είναι ένας άμεσος τρόπος να έρθεις κοντά με όποιον το μοιράζεσαι.

Σε κάποια κοινωνικά πλαίσια, μπορεί να φαίνεσαι αγενής

Πρόσεξε ότι εδώ δεν είπαμε «είσαι αγενής», μην μπερδευτείς, η αγένεια δεν είναι ποτέ γοητευτική. Αν, όμως, δεν διστάζεις π.χ. να αρνηθείς μια πρόσκληση επειδή δεν έχεις κέφια εκείνη την ημέρα, και το θέτεις ακριβώς έτσι, αντί να προβάλεις δικαιολογία τύπου «πέθανε το χρυσόψαρό μου», αυτή είναι μια μορφή ειλικρίνειας που όχι μόνο εκτιμάται, αλλά είναι και άκρως γοητευτική –ακριβώς επειδή δείχνει πως είσαι άνθρωπος με αυτοεκτίμηση, που ξέρει πολύ καλά τι θέλει.

Σπεύδεις βραδέως

Σε μια εποχή που τα πάντα μοιάζουν να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, εσύ δεν ζεις τη ζωή σου στο fast forward, δεν τρέχεις να προλάβεις τρεις δουλειές, οχτώ καφέδες, δυο μαθήματα και πέντε πάρτι την ημέρα. Είσαι μια όαση στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας όποιου σε γνωρίζει, κι αυτό μπορεί να είναι εκνευριστικό για το αφεντικό σου, αλλά είναι επίσης γοητευτικότατο για τους υπόλοιπους ανθρώπους στη ζωή σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v