Μαμαδίστικες συμβουλές για σχέσεις (που δεν πρέπει να αγνοείς)

Έχουμε σκοπό να αποδομήσουμε τους δισταγμούς σου για τις συμβουλές της μητέρας σου ως προς τις σχέσεις.
Μαμαδίστικες συμβουλές για σχέσεις (που δεν πρέπει να αγνοείς)

Ορισμένα πράγματα, όπως το καλό ουίσκι, τα κόκκινα τριαντάφυλλα και το μαύρο κλασικό κουστούμι μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Και κάποιες σοφές συμβουλές της μητέρας δεν είναι απαραίτητα παλιομοδίτικες, αλλά αντέχουν στον χρόνο και δεν είναι σωστό να τις περιφρονείς. Με την καθοδήγηση της μητέρας, οι σχέσεις και τα φλερτ σου θα πάνε μπροστά.

Στο φλερτ

"Απορρίπτουμε με τρόπο"

«Ποτέ δεν ξέρεις σε τι τρελό θα πέσεις παιδί μου». Κατά 99% αυτή η πρόταση σου είναι οικεία. Δεν έχει άδικο η μανούλα, αρχικά είναι αγενές να υψώσεις μύτη και να πάρεις ένα ύφος αηδίας στα χείλη και δεύτερον, εκτίμησες ποτέ στα αλήθεια την αγενή συμπεριφορά; Αν εσύ επιστράτευες όλο σου το θάρρος για να μιλήσεις σε κάποιον, θα ήθελες να σε αγνοήσει επιδεικτικά;

"Ενθουσιάζεσαι εύκολα"

Δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, μπορείς όμως να περιμένεις μέχρι αύριο. Για ακόμα μία φορά η μανούλα έχει δίκιο: μία ματιά να ρίξεις στο Thank you, Next, θα διαπιστώσεις πως όλα, μα όλα, τα ποστ αφορούν ακραία περιστατικά γνωριμιών τα οποία κατέληξαν σε φιάσκο. Προφανώς, δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι όλα σου τα ραντεβού θα πηγαίνουν πρίμα, ωστόσο αν μετά από μία αποτυχημένη γνωριμία πας στο φίλους σου και πεις «Αφού το έβλεπα…», επιβεβαίωσες ξανά τη μαμά σου.

"Μην κάνεις αυτά που κάνουν οι άλλοι, δεν είδες τι έπαθε ο τάδε;"

Πριν μας γράψεις στα σχόλια ότι οι μανάδες τη μία λένε «Δηλαδή αν ο τάδε πηδήξει από τον γκρεμό, θα πηδήξεις κι εσύ;» και την επόμενη «Δε βλέπεις τι κάνει ο τάδε;», κάνε λίγη υπομονή. Ο Όττο Φον Μπίσμαρκ είχε πει ότι μόνο ένας ανόητος μαθαίνει από τα λάθη του· ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη των άλλων. Αυτό προσπαθεί να σου πει η καημένη, αλλά εσύ προτιμάς τα ιντερνετικά αποφθέγματα.

"Θέσε όρια"

Τα έλεγε η μητέρα σου, αλλά εσύ δεν άκουγες. Αν και η πραγματικότητα είναι ότι δεν καταλάβαινες τι ακριβώς εννοούσε αυτή η συμβουλή γενικού ενδιαφέροντος. Μετά από έρευνες, ανακαλύψαμε ότι αρχικά αυτή η συμβουλή είναι πασπαρτού και δεύτερον ότι η μητέρα σου αναφερόταν στο πώς θα αντιδράσεις εσύ στο φλερτ. Αν, για παράδειγμα, αυτός που σε πλησιάζει έχει άγριες διαθέσεις, πες ευγενικά "καληνύχτα" και επίστρεψε στους φίλους σου.

"Τα προφυλακτικά είναι πιο φθηνά από τις πάνες"

Εντάξει, είναι αρκετά απίθανο να το διατύπωσε με αυτόν τον τρόπο, αλλά κάπως πρέπει να σου τραβήξουμε την προσοχή. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις· είναι η σημαντικότερη συμβουλή που μπορείς να κρατήσεις.-

Σχέσεις

"Πάνω από όλα σεβασμός"

Θα σέβεσαι λέει η μανούλα και εσένα από το ένα αυτί σου μπαίνει κι από το άλλο βγαίνει. Όποια συμβουλή και να ακολουθήσεις, αν δε σέβεσαι τον σύντροφό σου, δε θα λειτουργήσει. Συγγνώμη, αλλά η μανούλα έχει πάντα δίκιο.

"Μην τα δίνεις όλα από την αρχή"

Σου τα λέει η μάνα σου, σου τα λέμε κι εμείς, αλλά εσύ δεν ακούς. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα της να το λέει. Αν δεν το έχεις ήδη κάνει για να το μετανιώσεις, ανάτρεξε στη συμβουλή που λέει να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων.

"Τα 5 από τα 7"

Ήρθε η ώρα για την ρεαλιστική και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενη συμβουλή. Η μητέρα προτείνει να μείνεις με εκείνον τον άνθρωπο που μπορεί να μην πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχεις στο μυαλό σου, αλλά αγγίζει ένα καλό ποσοστό. Και δεν έχει άδικο η μητέρα, πρακτικά είναι απίθανο και λιγάκι ρηχό να ψάχνεις αυτό που έχεις πλάσει στη φαντασία σου και μόνο.

"Έχεις τη δική σου προσωπικότητα"

Όταν διανύεις τη 3η δεκαετία της ζωής σου (δηλαδή από τα 20 μέχρι τα 29) μία εκ των πιο κλασικών συστάσεων της μητέρας είναι να είσαι ο εαυτός σου και καθόλου άδικο δεν έχει. Πόσες φορές έχεις χλευάσει την κοπέλα ή τον άντρα που μόλις μπει σε μία σχέση μιμείται τον σύντροφό του; Έχεις τα δικά σου χόμπι, τις δικές σου απόψεις, το δικό σου γούστο· είσαι μοναδικός.

"Περίμενε την κατάλληλη στιγμή"

Όχι, μην πηγαίνει ο νους σου στο σεξ –αν και ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση, αλλά εμείς υποθέτουμε ότι έχεις ήδη κάνει. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή για οτιδήποτε· για να παραπονεθείς, για να πεις ένα καλό ή ένα κακό νέο, για να τσακωθείς. Το timing είναι σημαντικό.

"Μην παντρευτείς μικρή/ός"

Πόσο κλισέ ατάκα; Όταν η μαμά Βέρα στο Είσαι το ταίρι μου με κάθε ευκαιρία έλεγε ότι το όνειρό της ήταν να γίνει μπαλαρίνα, αυτό εννοούσε. Δε θέλεις να τα βάζεις με την οικογένειά σου επειδή δεν προσπάθησες, τουλάχιστον, να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Εκτός κι αν το μοναδικό σου όνειρο είναι να κάνεις οικογένεια.

"Ζακέτα να πάρεις"

Συγγνώμη αλλά αυτή η συμβουλή δεν μπορεί να λείπει από καμία λίστα με μαμαδοσυμβουλές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v