Σημείο G: Οι μύθοι που (ακόμα) πιστεύετε

Πολλά λέγονται για το μυθικό αυτό σημείο. Και, ναι, τα περισσότερα είναι ψέματα.
Σημείο G: Οι μύθοι που (ακόμα) πιστεύετε
Το σημείο G. Χιλιάδες τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για να γραφτούν συμβουλές γύρω από αυτό. Πώς να το βρεις, πώς να το ερεθίσεις, πώς να την κάνεις να τελειώσει με αυτό. Υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν ότι ολόκληρη η ύπαρξή του είναι ένας μύθος, και ότι αυτά που περιγράφονται ως οργασμοί από το σημείο G, ήταν απλά… ιδιαίτερα έντονοι οργασμοί;

Εμείς, επειδή είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι, επιλέγουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει. Και ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε ορισμένους μύθους που όντως το περιτριγυρίζουν…

Μύθος #1: Όλοι το έχουμε
Και είναι, και δεν είναι μύθος. Ενώ πολλές έρευνες δείχνουν ότι όντως το σημείο G δεν υπάρχει, τουλάχιστον το 30% των γυναικών έχουν δηλώσει ότι έχουν βιώσει έναν οργασμό μέσω ερεθισμού του σημείου. Άλλες μελέτες, πάλι, έχουν δείξει ότι κάποιες γυναίκες μπορεί να έχουν, ενώ κάποιες όχι. Και αν αρχίσουμε να υπολογίζουμε και τα δεδομένα για τον προστάτη, το αντρικό “σημείο G”, τότε το μπέρδεμα γίνεται ακόμα χειρότερο.

Μύθος #2: Οργασμός σημείου G = squirting
Όχι. Το squirting, δηλαδή η γυναικεία “εκσπερμάτωση”, είναι ακόμα ένα πράγμα που δεν ξέρουμε πώς συμβαίνει, δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει, και ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Ξέρουμε, όμως, ότι έχει συμβεί σε πολλές γυναίκες, και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αναγκαία συσχετισμός ανάμεσά τους.

Μύθος #3: Ο ερεθισμός του σημείου G μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία
Όχι. Αν υπάρξει αιμορραγία πάνω στο σεξ, συνήθως τα πράγματα έγιναν πιο άγρια απ’ ό,τι περιμένατε, και το τοίχωμα υπέστη μια μικρή πληγή. Και, επίσης, η αιμορραγία πάνω στο σεξ δεν είναι κάτι φυσιολογικό, οπότε σταματήστε και μιλήστε με τον γιατρό σας. eκτός κι αν κάνετε σεξ με περίοδο, προφανώς.

Μύθος #4: Είναι διαφορετικό κομμάτι του κόλπου
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το σημείο G είναι απλώς μια εσωτερική επέκταση της κλειτορίδας—μια υπόθεση που σίγουρα εξηγεί γιατί ο ερεθισμός του μπορεί να προκαλέσει οργασμό.

Μύθος #5: Αν δεν το έχεις, δεν κάνεις αρκετά καλό σεξ
Χρειάζεται όντως να εξηγήσουμε γιατί αυτή η δήλωση, εκτός από πολύ λάθος, είναι και πάρα πολύ τοξική; Θα το κάνουμε ούτως ή άλλως.

Η ιδέα και μόνο ότι υπάρχουν άνθρωποι που, επειδή κάνουν κάτι συγκεκριμένο στο σεξ (ειδικά αν μιλάμε για κάτι που δεν ελέγχεται, όπως δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία για το σημείο G), αυτόματα θεωρείται ότι κάνουν καλύτερο σεξ είναι απλά προσβλητική. Όπως ο καθένας μας είναι διαφορετικός, έτσι μπορεί να είναι και το σεξ. Η απόλαυση, ο ερεθισμός, η ίδια η πράξη και ο οργασμός είναι πράγματα εντελώς προσωπικά για τον καθένα στο πώς τα βιώνει και πώς προκαλούνται. Για την ακρίβεια, ό,τι έχει να κάνει με το σεξ γίνεται αυτόματα προσωπικό, και δεν υπάρχουν μέτρα και σταθμά. Συνεπώς, αν δεν έχεις οργασμούς απ’ το σημείο G σου, μην νομίζεις ότι δεν έχεις καλούς οργασμούς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v