Πώς ήταν η πρώτη σου φορά;

Επειδή υπάρχει μία πρώτη φορά που δύσκολα ξεχνάς—όσο καλό ή… άβολο κι αν είναι αυτό.
Πώς ήταν η πρώτη σου φορά;
“Πώς ήταν η πρώτη φορά που έκανες σεξ;”

Αυτή συνήθως είναι μια ερώτηση που ακούγεται μόνο μεταξύ φίλων. Εμείς, όμως, αποφασίσαμε να την κάνουμε και στους αναγνώστες μας. Ισχύει, άραγε, αυτό που λένε ότι η πρώτη φορά είναι πάντα η χειρότερη; Ο λόγος σε εσάς…

Η πρώτη φορά δεν ήταν καθόλου όπως την περίμενα, όπως την είχα δει στις ταινίες, όπως τη φανταζόμουν. Σαν εμπειρία, απ’ τη στιγμή που απέκτησα άλλες εμπειρίες, τη θεωρώ ολίγον τι μπανάλ και αδιάφορη. Έχουμε ζήσει και καλύτερα!
Δεν ξέρω κατά πόσο την ξεχνάς, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσεις να ανακαλύπτεις πράγματα για τον εαυτό σου και τη σεξουαλικότητά σου ίσως να ‘ρθει η στιγμούλα που η πρώτη σου φορά θα μοιάζει με κάτι εντελώς ξένο.
Δήμητρα, 27

Ήταν ένας συνδυασμός νευρικότητας, με “οκέι, και πολύ άργησα”. Νομίζω ότι η πρώτη φορά που έκανα σεξ, έγινε απλά για να φύγει η παρθενιά από πάνω μου.
Χρήστος, 29

Ήταν περίεργο. Αυτός ήταν φουλ ρομαντικός, ενώ εγώ ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα. Μου φάνηκε κάπως υπερβολικό. Μήπως το κάνουμε πολύ θέμα;
Έλενα, 24

Η πρώτη μου φορά ήταν με άτομο του ίδιου φύλου και ήταν άβολο, αλλά ωραία άβολο. Αν για τους στρέιτ, που δε θέλει και πολλή φαντασία για το ποιος κάνει τι, η πρώτη φορά είναι ως ένα βαθμό αδέξια, ακόμα περισσότερο είναι για δύο ανθρώπους που δεν έχουν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τι τους αρέσει, ποιος θέλουν να είναι ο ρόλος του καθένα στο μεταξύ τους παιχνίδι και τέτοια ωραία, που αν τα αφήσεις να σε αγχώσουν η πρώτη φορά θα είναι εφιάλτης, αλλά αν τα δεις χαλαρά, έχουν την πλάκα τους. Η δική μου εμπειρία ήταν κάπου ανάμεσα.
Κωνσταντίνος, 25

Δεν έμοιαζε με σεξ, έμοιαζε με ατελείωτα κι αβέβαια χαδάκια που έψαχναν κάτι να γίνουν, κάπου να καταλήξουν –με παταγώδη αποτυχία. Ήμασταν κι οι δύο γύρω στα 16, αγαπιόμασταν μ’ αυτόν τον εφηβικό, δογματικό τρόπο του «μόνο εσένα θέλω»/«μαζί σου και στην κόλαση» και δεν είχαμε ιδέα πώς δουλεύει το σύστημα. Λίγο πολύ, η φάση ήταν: μάτια κλειστά για αλλόκοτα-πολλή-ώρα, πανικός και έκπληξη εναλλάξ, και η super basic αναρώτηση: «τώρα, δηλαδή, μπήκε;». Επίσης, πονούσα. Αλλά αυτό το θυμάμαι λιγότερο απ’ τη γλυκιά αδεξιότητα.
Ηλιάνα, 30

Ήταν μετά από πρώτο ραντεβού. Είχαμε πάει για δυο μπύρες, φτάσαμε κοντά στο σπίτι μου με το αμάξι του, κι εκεί ξεκίνησαν σιγά-σιγά τα προκαταρκτικά. Υπήρχε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, χωρίς φόβους και άγχος. Ήταν σχετικά άγαρμπο, επειδή ήταν πρώτη φορά, αλλά έχω ευχάριστες αναμνήσεις.
Νίκος, 22

Καλό. Άβολο. Αγχωτικό.
Θάνος, 20

Σε μια αίθουσα καλλιτεχνικών, σε ένα σχολείο στην Φινλανδία. Είχα πάει με το σχολείο για μια εβδομάδα με ένα πρόγραμμα ανταλλαγής, και γνώρισα μια Φινλανδή. Μετά μιλούσαμε στο MSN μέχρι να περάσω πανεπιστήμιο. Είχα κλάσει μέντες, έπαθα αλλεργία από το άγχος, και είχα πάθει κάτι δερματικό εκεί κάτω, πονούσα και άργησα να τελειώσω. Νωρίτερα την ίδια χρονιά, είχα πάει να κάνω σεξ με την κοπέλα μου, αλλά μπήκε η μαμά της λίγο πριν ξεκινήσουμε. Μετράει αυτό;
Πέτρος, 27

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v