5 φοβίες για το σεξ που δεν γνωρίζατε

Το σεξ (σε γενικές γραμμές) είναι διασκεδαστικό και ακίνδυνο. Αλλά όχι αν πάσχεις από κάποια από τις παρακάτω φοβίες…
5 φοβίες για το σεξ που δεν γνωρίζατε
Όταν ακούμε την λέξη “σεξ”, το μυαλό μας πάει συνήθως σε όμορφα πράγματα. Σώματα, στόματα, άτομα… Όλα αυτά μπορεί να βάλουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Εκτός κι αν κάποιο από αυτά τα πράγματα σου προκαλεί τόσο έντονο φόβο, που να σε παραλύει.

Ναι, υπάρχουν πολλές φοβίες που σχετίζονται με το σεξ, και – όπως για κάθε φοβία – το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε… και να ελπίζουμε ότι υπάρχει θεραπεία.

Γυμνοφοβία
Ο φόβος των γυμνών σωμάτων. Μπορεί να προκαλείται από προβλήματα αποδοχής του σώματός μας, και μπορεί να χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να αισθανθείτε άνετα με την ιδέα ενός γυμνού σώματος κοντά σας.

Φαλλοφοβία
Το καταλαβαίνουμε. Ένα πέος σε στύση μπορεί να φανεί ιδιαίτερα επιθετικό. Για έξτρα πόντους τραγικής ειρωνείας, αυτή είναι μια φοβία που μπορεί να προσβάλει και άντρες—και το δικό τους δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ετεροφοβία
Όχι, δεν είναι η συστημική καταπίεση των ετεροφυλόφιλων ατόμων. Η ετεροφοβία είναι κυριολεκτικά ο φόβος του αντίθετου φύλου. Και, υποθέτουμε, όταν πλήττει ετεροφυλόφιλα άτομα, μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα και να χρειαστεί αρκετή θεραπεία.

Ερωτοφοβία
Φόβος για το σεξ. Κάθε είδους σεξ, ακόμα και του πιο ρομαντικού, ασφαλούς και vanilla σεξ που μπορείς να φανταστείς. Και είναι ίσως η πιο διαδεδομένη φοβία σχετικά με το θέμα. Μπορεί να προκληθεί λόγω κάποιου παλιότερου τραύματος, ή κάποιας σχέσης στην οποία υπήρχε κακοποίηση. Προσοχή: Μην την μπερδεύετε με την ασεξουαλικότητα.

Τοκοφοβία
Θα μπορούσε να είναι ο φόβος των τόκων, και θα ήταν πολύ αληθινό και πολύ δικαιολογημένο, αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για φόβο του τοκετού. Και της εγκυμοσύνης. Εφόσον η τεκνοποίηση δεν είναι ο μοναδικός λόγος που οι άνθρωποι κάνουν σεξ, θα το κατατάξουμε πιο χαμηλά στην λίστα σοβαρότητας.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v