Πρόωρη εκσπερμάτωση: Τι να κάνω;

Τι να κάνεις (και τι να μην κάνεις) αν ο σύντροφός σου φτάνει στην γραμμή τερματισμού λίγο πιο γρήγορα από ‘σένα. Ή πολύ πιο γρήγορα.
Πρόωρη εκσπερμάτωση: Τι να κάνω;
Μπορεί να συμβεί σε όλους. Μπορεί να είναι ο ενθουσιασμός. Μπορεί να φταίνε εκατό διαφορετικοί παράγοντες, επειδή το σεξ συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό μέσα στο κεφάλι μας. Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι ίσως το δεύτερο πράγμα για το οποίο κανένας άντρας δεν θέλει να μιλήσει πάνω στο σεξ—το πρώτο ήταν και θα είναι για πάντα η στυτική δυσλειτουργία.

Κι επειδή, όπως είπαμε, συμβαίνει σε όλους, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει (και δεν πρέπει) να κάνεις.

Μην το πάρεις άσχημα
Καλώς ή κακώς, είναι κάτι που συμβαίνει και κανένας απ’ τους δυο σας δεν έχει απόλυτο έλεγχο. Και το ξέρουμε ότι μπορεί εκείνη τη στιγμή να σου φύγει όλη η όρεξη για ζωή (πόσο μάλλον για σεξ), αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μετρήσεις μέχρι το πέντε στο μυαλό σου, πριν πεις κάτι που θα τον πληγώσει.

Τι γίνεται με τα προκαταρκτικά;
Αν τα προκαταρκτικά σας είναι πρακτικά κανονικότατο σεξ χωρίς την διείσδυση, ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν κρατιέται με τίποτα. Την επόμενη φορά, δοκιμάστε να μειώσετε τα προκαταρκτικά, ή να αξιοποιήσετε άλλες τεχνικές—τεχνικές που βοηθούν εσένα, μα αφήνουν εκείνον να περιμένει.

Μην το κάνεις να φαίνεται σαν πρόβλημα
Ακόμα κι αν συμβαίνει τακτικά, και είναι όντως τεχνικά “πρόβλημα”, μην το αντιμετωπίζεις έτσι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του σκοτώσεις τον εγωισμό και να τον αγχώσεις περισσότερο. Και τα αγχωμένα πέη έχουν πολλά περισσότερα προβλήματα από το πόσο γρήγορα τελειώνουν.

Σκέψου τι θέλεις
Ίσως ένα κομμάτι του προβλήματος – χωρίς παρεξήγηση – να είναι οι προσδοκίες σου. Για παράδειγμα, αν άκουσες κάποια ιστορία για σεξ που διαρκεί ώρες, και είναι έντονο και υπέροχο και σε στέλνει σε άλλο γαλαξία… μάλλον άκουσες ψέματα. Αλλά ακόμα κι αν το έζησες με κάποιον παλιό σου σύντροφο, αυτά είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Ο κανόνας είναι ότι το σεξ διαρκεί συνήθως μερικά λεπτά. Και, μιας και το αναφέραμε…

Μην συγκρίνεις
Το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει όταν ήδη νιώθει άσχημα (και, πίστεψέ μας, η πλειοψηφία των αντρών νιώθει πολύ άσχημα όταν συμβαίνει αυτό) είναι πόσο περισσότερο άντεχε ο πρώην σου, ή ο φίλος της κολλητής σου. Απλά όχι. Μην του το κάνεις αυτό.

Όχι εσύ· Εμείς.
Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να τον κάνεις να χαλαρώσει και να του δείξεις ότι όλα θα πάνε καλά είναι να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το δεύτερο ενικό όταν μιλάτε για την σεξουαλική σας ζωή. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τρόπους που μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση μαζί, ώστε να μην τον κάνεις να νιώσει πως τον κατηγορείς.

Μιλήστε
Πάνω στο σεξ, εννοούμε. Δώστε οδηγίες, προτείνετε πράγματα, ενημερώστε όταν κάποιος κοντεύει να φτάσει στο τέλος. Έτσι, αν θέλετε λίγο ακόμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε στάση, να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και να καθυστερήσετε τον οργασμό του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v