Οι Ελληνίδες ψάχνουν τον έρωτα… στο internet

Οι γυναίκες «ψάχνονται» περισσότερο από τους άντρες για απιστία στο internet, αποκαλύπτει νέα έρευνα για τις ερωτικές αναζητήσεις σήμερα.
Οι Ελληνίδες ψάχνουν τον έρωτα… στο internet
Το μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον… μονόδρομος για την απιστία, σύμφωνα με έρευνες του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Συγκεκριμένα, 4 στις 5 γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα ερωτικό σύντροφο μέσω των social media, ενώ την ίδια οδό ακολουθούν 3 στους 5 άνδρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, η αυξημένη αναζήτηση των γυναικών όσον αφορά την απιστία στο διαδίκτυο, ίσως οφείλεται στο γεγονός πως οι άνδρες «παραδοσιακά» είχαν κι άλλες διόδους απιστίας. Παλαιότερα, οι οίκοι ανοχής και τα μπαρ ήταν εύκολα προσβάσιμα στους άνδρες, ενώ οι γυναίκες δεν είχαν αντίστοιχες «πλατφόρμες» αναζήτησης ερωτικών συντρόφων.

Το διαδίκτυο, σύμφωνα με τον δρ. Κωνσταντινίδη, είναι ιδανικός τόπος συνάντησης εραστών, αφού έχει και την αίγλη του προχωρημένου μέσου. Μάλιστα, το 38% των γυναικών και το 46,7% των ανδρών της έρευνας δήλωσαν πως συνευρέθηκαν ερωτικά με το αντικείμενο του πόθου τους πολύ νωρίτερα, λόγω οικειότητας που δημιουργήθηκε από την διαδικτυακή επαφή που προηγήθηκε. Με άλλα λόγια, τα social media επισπεύδουν τις… διαδικασίες της απιστίας και της ερωτικής συνάντησης, καταργώντας τα πρώτα ραντεβού και επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να περάσουν κατευθείαν στο «κύριο πιάτο».

Όσο για την διαχείριση της απιστίας από τους συντρόφους, τα στοιχεία δείχνουν πως οι γυναίκες είναι πιο «έξυπνες» στο να παρακολουθούν δεδομένα και να αποκρύπτουν τα διαδικτυακά ίχνη της απιστίας τους απ’ ό,τι οι άντρες. Ο ανδρικός εγκέφαλος, επισημαίνει ο ειδικός, χρειάζεται τον τριπλάσιο χρόνο για να αναγνωρίσει μια «ύποπτη» κίνηση. Επιπλέον, οι άνδρες τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το διαδίκτυο για να ανακαλύπτουν νέες τάσεις, τεχνολογικού ή άλλου τύπου, γι’ αυτό και αναλογικά, οι γυναίκες που αναζητούν ερωτικό σύντροφο στο διαδίκτυο είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v