ΣΧΕΣΕΙΣSEX

Αυτά που δεν γνωρίζατε για τους οργασμούς

Οργασμοί: Πόσα πράγματα ξέρουμε όντως για αυτούς; Ψάξαμε, μάθαμε και σας παρουσιάζουμε!

Αυτά που δεν γνωρίζατε για τους οργασμούς

Οι οργασμοί είναι καλό πράγμα, σ’ αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι. Εκτός ίσως από εκείνον τον τύπο που έπασχε από μια σπάνια διαταραχή που τον έκανε να έχει εκατό οργασμούς την ημέρα. Αυτό λογικά είναι επίπονο. Για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, οι οργασμοί είναι μια μικρή, χαρούμενη κορύφωση. Ή μεγάλη.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή μας φάνηκε περίεργο το πόσα λίγα ξέραμε για τους οργασμούς, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μάλλον δεν γνωρίζατε…

Διαρκούν μέχρι και 20 δευτερόλεπτα
Ο μέσος γυναικείος οργασμός διαρκεί από 6 μέχρι και 8 δευτερόλεπτα, αλλά ορισμένες μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να βιώνουν τον οργασμό τους μέχρι και 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Δεν απαιτούν κανένα άγγιγμα
Σίγουρα, τις περισσότερες φορές που θα βιώσουμε έναν οργασμό, υπάρχει κάποιου είδους ερεθισμός. Αλλά υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να φτάσουν σε οργασμό χωρίς καν να αγγίξουν τα γεννητικά τους όργανα—μερικές φορές ακόμα και μέσω της γυμναστικής. Λογικά δεν θα θέλαμε να μας συμβεί μέσα στο γυμναστήριο.

Καλύτερη όσφρηση
Μετά από έναν οργασμό, ο εγκέφαλός μας εκκρίνει μια ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη, η οποία έχει να κάνει με την όσφρηση. Με απλά λόγια, η αίσθηση της όσφρησής μας είναι αυξημένη μετά από έναν οργασμό. Οπότε, άλλος ένας λόγος να διατηρούμε τον χώρο που κάνουμε σεξ καθαρό. Και να πετάμε τις κάλτσες όσο πιο μακριά γίνεται από το κρεβάτι.

Το κλειδί της μακροζωίας
Ή, τουλάχιστον, ένα από τα κλειδιά της μακροζωίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι με το να έχουμε δύο ή περισσότερους οργασμούς την εβδομάδα, μπορεί να ζήσουμε περισσότερο.

Αυξάνουν την αντοχή μας στον πόνο
Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει πως κατά τον οργασμό, οι αντοχές των γυναικών στον πόνο αυξάνονται. Υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν ότι αυτό έχει να κάνει με την δύναμη του σώματος να αντέχει τον τοκετό.

Χάνομαι, σβήνω
Όταν έχουμε οργασμό, το σώμα μας είναι ένα μικρό χάος. Και αυτό το μικρό χάος μπορεί να γίνει μεγάλο μερικές φορές, και έχουν υπάρξει περιπτώσεις που άνθρωποι λιποθύμησαν – ή έπαθαν ακόμα και καρδιακή προσβολή – μετά από έναν οργασμό. Ευτυχώς που κάτι τέτοιο συμβαίνει πολύ σπάνια.

Όλο και καλύτεροι
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως η σεξουαλική ικανοποίηση γίνεται όλο και καλύτερη όσο μεγαλώνουμε. Για να αποδειχθεί αυτό, ερευνήθηκαν οι σεξουαλικές ζωές γυναικών που ζούσαν σε οίκους ευγηρίας—και οι μισές δήλωσαν πως έφταναν σε οργασμό τις περισσότερες φορές που έκαναν σεξ.

Ποτέ ξανά πονοκέφαλος
Ναι, ναι, το ξέρουμε. Αυτό ίσως να το γνωρίζατε, κυρίως γιατί έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον για να αντικρούσει την δικαιολογία του πονοκεφάλου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα χημικά που εκκρίνει ο εγκέφαλός μας ενώ φτάνουμε σε οργασμό λειτουργούν ως παυσίπονα. Οπότε, αν σας πιάσει πονοκέφαλος στο σπίτι – και μόνο στο σπίτι! – ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ένας ωκεανός χωρίς άγνωστα τέρατα θα ήταν ύπνος δίχως όνειρα."

Τζων Στάινμπεκ

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2