10 λάθη που μας συμβαίνουν όταν κάνουμε πρώτη φορά σεξ

Ουδείς άσφαλτος ακόμη κι όταν μιλάμε για σεξ. Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που μας συμβαίνουν όταν το κάνουμε πρώτη φορά.
10 λάθη που μας συμβαίνουν όταν κάνουμε πρώτη φορά σεξ
Το περίμενες πολύ καιρό είναι η αλήθεια. Είχες διαβάσει πολλά και το φανταζόσουν διαφορετικό από αυτό που τελικά συνέβη. Άκουγες για πολλά κεράσια αλλά δεν  κράτησες μικρό καλάθι. Η πρώτη φορά που κάνουμε σεξ, είναι δίχως άλλο μια στιγμή που θα θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή είτε στέφθηκε με επιτυχία, είτε κάτι στράβωσε στην πορεία και δεν το ευχαριστήθηκαν κι οι δύο όσο θα το ήθελαν. Αρχικά δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα ούτε να κατηγορείς τον εαυτό σου, αν τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενες. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν έμαθε με την πρώτη. Λάθη γίνονται ακόμη και στο σεξ, ειδικά όταν μιλάμε για την πρώτη μας φορά. Τα παρακάτω είναι ίσως τα πιο συχνά από αυτά που μας συμβαίνουν.

Το στρες μας κατέστρεψε

Υπάρχει μια ηλικία εκεί λίγο πριν την ενηλικίωση συνήθως που όλοι μιλούν για αυτό. Όσοι το έχουν κάνει κομπάζουν τους σπουδαίους κι οι υπόλοιποι μετρούν τις μέρες μέχρι να έρθει η σειρά τους. Κάποιοι το σκέφτονται υπερβολικά κι αγχώνονται όσο ο χρόνος περνά, με αποτέλεσμα όταν φτάσουν στην τελική ευθεία να «κλειδώσουν» και να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Δεν πονάει τόσο πολύ

Ένας από τους μύθους που κυκλοφορούν είναι ότι η πρώτη φορά που θα κάνει σεξ μια γυναίκα, συνοδεύεται από φρικτούς πόνους. Οι διογκωμένες μαρτυρίες φίλων και γνωστών που μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες μάλιστα δημιουργούν έξτρα φόβο. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως αν αφήσεις το σώμα σου ελεύθερο κι υπάρξουν και τα κατάλληλα προκαταρκτικά που θα χαλαρώσουν και τους δύο συμμετέχοντες, ο πόνος θα είναι ήπιος κι απόλυτα διαχειρίσιμος. Επομένως μην επηρεάζεσαι τόσο από προηγούμενες εμπειρίες φίλων και γνωστών γιατί η πραγματικότητα θα είναι σίγουρα πιο υποφερτή.

Η προετοιμασία δεν βοηθάει πάντα

Άλλος ένας μύθος που υπάρχει είναι ότι πριν πέσεις στο κρεβάτι με κάποιον, καλό θα ήταν να εξασκηθείς μόνος σου, προκειμένου να μην «τελειώσεις» πριν το έτερον ήμισυ προλάβει να πει κύμινο. Μην χαλάσεις άδικα τη μαγεία της πρώτης φοράς με άσκοπες προετοιμασίες. Απόλαυσε το.

Η πρώτη σου φορά δεν θα είναι κι η καλύτερη

Δεν υπάρχει λόγος να έχεις πολύ υψηλές προσδοκίες για την πρώτη σου φορά. Σκέψου αντίστοιχα την πρώτη φορά που προσπάθησες να κάνεις ποδήλατο ή να παίξεις μπάσκετ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να γνωρίσει το σώμα του και να καταλάβει τι του αρέσει, και είναι σίγουρο ότι οι επόμενες φορές θα είναι αισθητά και οργασμικά καλύτερες. Και εδώ: τι πήγε λάθος; 

Η ζωή δεν είναι σαν το πορνό

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι σχεδόν έχουμε δει έστω και στα κλεφτά κάποιες ερωτικές ταινίες πολύ πριν κάνουμε σεξ για πρώτη φορά. Ωστόσο αυτό που βλέπουμε στην οθόνη δεν έχει σχέση με αυτό που θα συμβεί στο κρεβάτι μας ή σε κάποιο άλλο έπιπλο του σπιτιού. Δεν χρειάζεται λοιπόν να μιμηθείς κάποιον ούτε να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη για να τσεκάρεις αν φαίνεσαι το ίδιο ωραίος/α με τον πρωταγωνιστή της ταινίας που είχες δει. Αφέσου ελεύθερος και θα την βρεις την άκρη σου.

Μην ντρέπεσαι

Ας το ξεκαθαρίσουμε. Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι ούτε να αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι κακό προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη της κοινωνίας που θα σου έλεγε να περιμένεις λίγο ακόμη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε καταβάλλει το αίσθημα της ντροπής για αυτό που κάνεις και κυρίως για το σώμα σου, όσες ατέλειες κι αν νομίζεις ότι έχεις. Όσο πληθαίνουν οι εμπειρίες σου θα καταλάβεις ότι το καλύτερο σεξ, γίνεται όταν είσαι πλήρως απελευθερωμένος κι αφού έχεις στείλει τις κατασκευασμένες κοινωνικές ενοχές από εκεί που ήρθαν.

Μην την βγάλεις στα μουγκά

Το ότι δεν έχεις τις απαιτούμενες σεξουαλικές εμπειρίες δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα του… λόγου όταν συνευρίσκεσαι ερωτικά με κάποιον. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι μουγκοθόδωρος/α. Καλό είναι να μιλάς είτε κανονικά είτε λίγο πιο πονηρά κι αν σου έρθει να γελάσεις ή ακόμη και να κλάψεις καν’ το. Να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Μπορείς να μείνεις έγκυος από την πρώτη φορά

Είναι σημαντικό να παίρνεις όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ, γιατί μπορεί η κοπέλα να μείνει έγκυος ακόμη κι αν δεν έχει ξανακάνει ποτέ στη ζωή της σεξ. Θα ήταν χρήσιμο να μιλήσεις με έναν γυναικολόγο ή ανδρολόγο για να μάθεις όλα όσα δεν γνωρίζεις από μόνη/ος σου.

Πώς το βάζουν άραγε αυτό το προφυλακτικό;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις εκ των προτέρων πώς να φορέσεις σωστά το προφυλακτικό σου, για αυτό φρόντισε να έχεις κάνει 2-3 δοκιμές πριν την πρώτη σου φορά. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις χρόνο και θα αποφύγεις άβολες συζητήσεις του στυλ «γιατί δεν μπαίνει το ρημάδι;, μήπως το βάζω λάθος;».

Μην το κάνεις βιαστικά

Επίλεξε χώρο και μέρος που θα σου επιτρέψει να είσαι άνετος χρονικά κι όχι με το πιστόλι στον κρόταφο για να τελειώσεις στα γρήγορα τη δουλειά. Όσο πιο πιεσμένος είσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να στραβώσουν τα πράγματα, επομένως ακολούθησε την ασφαλή οδό ενός χώρου που δεν θα σε γεμίσει με έξτρα άγχος.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v