Πώς να επανέλθεις στην παλιά σου καθημερινότητα

Αν δυσκολεύεσαι να επανέλθεις στην παλιά σου καθημερινότητα, μη σκιάζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε πώς να τα καταφέρεις.
Πώς να επανέλθεις στην παλιά σου καθημερινότητα
Όπως μπορείς να καταλάβεις, όσο οι εμβολιασμοί προχωράνε τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο να ζήσουμε και πάλι όπως συνηθίζαμε πριν η πανδημία βρεθεί στον δρόμο μας. Ήδη στην χώρα μας η εστίαση άνοιξε έστω και χωρίς μουσική, τα καταραμένα sms καταργήθηκαν κι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις επιτέλους απελευθερώθηκαν για να μπορούμε να πάμε μια εκδρομή βρε αδερφέ που τόσο μας είχε λείψει. Ωστόσο μπορείς να παρατηρήσεις ότι τα παρατεταμένο λοκντάουν μας έχει αφήσει κάποια κουσούρια, μιας και τόσοι μήνες εγκλεισμού δεν ξεπερνιούνται εύκολα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραμένουν μαγκωμένοι και δυσκολεύονται να επανέλθουν στην παλιά τους καθημερινότητα. Αν νιώθεις κι εσύ το ίδιο, μη φοβάσαι. Εδώ είμαστε για να σου δείξουμε τους τρόπους.

Βάλε τις πιτζάμες για πλύσιμο

Πρόκειται σίγουρα για την πιο άνετη κατηγορία ρούχου που έχει εφευρεθεί ποτέ είναι η αλήθεια. Ειδικά αυτή την περίοδο αν δούλευες και τηλεργασία έγινε δεύτερο δέρμα σου. Όμως τώρα ήρθε ο καιρός να την αποχωριστείς και να αρχίσεις σιγά σιγά να φοράς τα υπόλοιπα άνετα της ντουλάπας σου και να βγεις από το σπίτι με όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας βέβαια. Κάνε το πρώτο βήμα λοιπόν και κράτα τις πιτζάμες για τον ύπνο.

Διέγραψε τα 13033 και 13032

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν στη μνήμη του κινητού σου όλες οι συνομιλίες που είχες με το κράτος τον καιρό του λοκντάουν. Τότε που ενημέρωνες ακόμη και για να βγεις να πετάξεις τα σκουπίδια στο μεθεπόμενο στενό. Αν τα διαγράψεις από το κινητό σου θα αρχίσουν σιγά, σιγά να διαγράφονται κι από τη μνήμη σου κι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Μην συζητάς άλλο για το λοκντάουν

Αρκετά. Φτάνει. Γκώσαμε. Δεν αντέχουμε να ακούσουμε οποιαδήποτε άλλη κουβέντα που να σχετίζεται με λοκντάουν, καραντίνες, εγκλεισμούς, ΜΕΘ και διασωληνομένους. Χρειάζεσαι μια γερή αποτοξίνωση από όλα αυτά κι εσύ κι εμείς κι όλοι. Απόφυγε κάθε συζήτηση που θα σε γυρίσει πίσω στις μέρες που δεν μπορούσες να βγεις έξω από το σπίτι σου μετά τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα. Είναι δεδομένο ότι αν το κάνεις η επάνοδος στην κανονικότητα θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Κάνε unsubscribe από τις πλατφόρμες του λοκντάουν

Όταν βρίσκεσαι ξαφνικά αναγκασμένος να περάσεις όλο τον ελεύθερο χρόνο σου στο σπίτι, κάπως χρειάζεται να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο. Για αυτό όπως πιθανόν να παρατήρησες αύξησες τις online συνδρομές σου για να ακούσεις μουσική, να δεις σειρές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, online συναυλίες, φωτογραφικές εκθέσεις ή να σου φέρουν στο σπίτι σου delivery από την άλλη άκρη της πόλης. Τα θερινά σινεμά ανοίγουν, τα θέατρα κι οι συναυλίες επίσης (έστω και με μειωμένη χωρητικότητα) επομένως δεν χρειάζεται να περνάς όλη σου τη μέρα, μπροστά από μια οθόνη.

Αρκετά με τις βιντεοκλήσεις

Σίγουρα η τεχνολογία κι οι αναρίθμητες εφαρμογές που μας επέτρεπαν να βλέπουμε τις μούρες των αγαπημένων μας τον καιρό του λοκντάουν μας βγάλανε ασπροπρόσωπους. Πλέον είμαστε λίγα χιλιόμετρα μακριά από δαύτους, επομένως καλό θα ήταν να τα λέμε από κοντά κι όχι πιξελιασμένα και διαμεσολαβημένα. Κράτα τις βιντεοκλήσεις για ξενιτεμένους φίλους και συγγενείς μονάχα και για κανένα βαρετό μίτινγκ στη δουλειά που θες να αποφύγεις από κοντά.

Πήγαινε ένα ταξίδι

Στερηθήκαμε πολλά αυτή την περίοδο, μα τα ταξίδια μας πόνεσαν λίγο περισσότερο είναι η αλήθεια. Για αυτόν τον λόγο φρόντισε να πας σε ένα αγαπημένο σου προορισμό ή ακόμη καλύτερα σε ένα μέρος που πάντα ήθελες να πας και δεν είχες καταφέρει μέχρι τώρα.

Αν το κάνεις, θα δεις πως εκτός από μπαταρίες θα γεμίσεις με εμπειρίες κι αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν όλη σου τη ζωή. Παράλληλα θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι περιορισμοί που υπήρχαν έχουν πλέον αρθεί κι η κανονικότητα μας χτυπάει πλέον την πόρτα.

Σταμάτα να είσαι αναβλητικός

Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία είναι πως μέσα σε λίγες μέρες η ζωή μας μπορεί να αλλάξει τελείως και να αποχαιρετήσουμε μια για πάντα όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε. Για αυτό σταμάτα να αναβάλλεις για αύριο, μεθαύριο ή την επόμενη εβδομάδα αυτό που θέλεις να κάνεις σήμερα. Άδραξε τη μέρα κι οι καρποί της θα σε ανταμείψουν. Εκτός αυτού θα κάνεις κι ένα μεγάλο μέρος για να επανέλθεις στην καθημερινότητα που είχες προ λοκντάουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v