ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς να αγαπήσεις έναν αγχώδη άνθρωπο

Το άγχος καταστρέφει ζωές. Και αυτές οι ζωές, μερικές φορές χρειάζονται λίγη παραπάνω πίστη και αγάπη για να επανέλθουν.

Πώς να αγαπήσεις έναν αγχώδη άνθρωπο

Όλοι έχουμε ζήσει περιόδους έντονου στρες. Για να είμαστε ειλικρινείς, η τελευταία χρονιά ήταν με περίοδος έντονου στρες για όλους. Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που το στρες ήταν η καθημερινότητά τους ήδη εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ηρεμήσουν τα βράδια, επειδή ο εγκέφαλός τους στρέφεται συνεχώς εναντίον του ίδιου του εαυτού του. Ανησυχούν για πράγματα που δεν έχουν συμβεί και που μάλλον δεν θα συμβούν ποτέ.

Και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται λίγη παραπάνω κατανόηση και πίστη μερικές φορές, για να καταφέρουν να πετάξουν από πάνω τους αυτό το μαύρο πέπλο και να είναι αληθινοί... Και να σου προσφέρουν όλο τον εσωτερικό τους κόσμο, χωρίς να τους σταματά η πάλη με τον εαυτό τους. Έτσι θα αγαπήσεις έναν άνθρωπο που τον βασανίζει το στρες.

Θυμήσου γιατί είσαι δίπλα τους
Ένας άνθρωπος δεν είναι το στρες του, ούτε οι αντιδράσεις του σε αυτό. Και σίγουρα αυτό δεν ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό που αγάπησες πάνω του. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, θυμήσου τον άνθρωπο πίσω από την ανησυχία και τις κρίσεις, και πάλεψε μαζί του.

Μην σταματάς να λες πως είναι εντάξει
Τα πράγματα είναι εντάξει. Ο σύντροφός σου είναι εντάξει. Ακόμα κι όταν δεν είναι εντάξει, να μην ξεχνάς να του λες πως θα γίνουν εντάξει. Το "εντάξει" είναι μια λέξη που έχει δύναμη, αν την λες και την πιστεύεις.

Μερικές φορές πρέπει απλά να ακούς
Οι άνθρωποι που πάσχουν από υπερβολικό στρες, καταλαβαίνουν πολύ καλά την υπερβολή τους. Απλώς μερικές φορές δεν μπορούν να την ελέγξουν άμεσα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, με λίγη κουβέντα (ή λίγη γκρίνια), θα καταλάβουν τι συμβαίνει και θα αναλάβει πάλι τα ηνία η λογική. Μην ξεχνάς, με πολύ απλοποιημένους όρους, πρακτικά αυτό κάνουν οι άνθρωποι όταν πάνε σε ψυχολόγο.

Μην λες "υπερβάλλεις"
Πες "πες μου γιατί ανησυχείς". Και ξαναδιάβασε την προηγούμενη παράγραφο.

Μερικές φορές μπορεί να χάσετε τον ύπνο σας
Και, ναι, είναι απαίσιο. Όσο απαίσιο είναι για εσένα, άλλο τόσο είναι για τον σύντροφό σου - επειδή ρίχνει στον εαυτό του τις ενοχές που κρατάει κι εσένα ξύπνιο επειδή δεν νιώθει καλά και θέλει να μιλήσει.

Οι γρήγορες απαντήσεις στα μηνύματα σώζουν ζωές
Αν σου φαίνεται αυτή η συμβουλή σαχλή, να σου προτείνουμε να θυμηθείς την τελευταία φορά που δεν σου απάντησαν έγκαιρα σε μήνυμα και σκέφτηκες ψύχραιμα "Α, οκέι, θα το δει πιο μετά". Πολλαπλασίασέ το επί δέκα, και κάπως έτσι λειτουργεί για τους αγχώδεις ανθρώπους. Καλωσόρισες στην δυστοπία μας, τα smartphones ήταν ένα λάθος.

Μερικές φορές θα σου ζητάνε συγγνώμη ενώ δεν υπάρχει λόγος
Κι εσύ θα πεις "μα, δεν υπάρχει πρόβλημα", και θα σου απαντήσουν με "Α... εντάξει, συγγνώμη τότε". Συγγνώμη για την συγγνώμη. Με τον καιρό, θα το ξεπεράσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2