Οι σκληρές αλήθειες για τις σχέσεις που πρέπει να αποδεχτείς

Ναι, οι σχέσεις δεν είναι εύκολες, και οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά. Αλλά μέχρι να αποδεχτείς τα παρακάτω γεγονότα, δεν είσαι έτοιμος για μια αληθινά ώριμη σχέση.
Οι σκληρές αλήθειες για τις σχέσεις που πρέπει να αποδεχτείς
Αν υπήρχε κάποιο πασπαρτού που θα μπορούσε να κάνει όλες τις σχέσεις λειτουργικές και σοβαρές και φτιαγμένες από αγάπη, αγκαλιές και σιρόπι σοκολάτα, θα το είχαμε ήδη ανακαλύψει—και όποιος το έβρισκε θα κέρδιζε Νόμπελ. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να ξέρεις πως μια σχέση θα πάει καλά.

Το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι σίγουρος πως εσύ φέρεσαι σωστά, πως δείχνεις σεβασμό και δεν πιέζεις τις καταστάσεις, και να ελπίζεις για τα καλύτερα. Και να διαβάσεις τις παρακάτω (ίσως λιγάκι άβολες) αλήθειες, που θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα ξεκάθαρα.

*Οι πράξεις πάντα μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια. Άρα, όσο κι αν καίγεσαι και λιώνεις για ένα άτομο, αν η συμπεριφορά του απέναντί σου δεν είναι καλή, πες αντίο.

*Ναι, οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Και αυτό δεν είναι πάντα καλό νέο.

*Δεν υπάρχει ο “ένας και μοναδικός”. Το κάθε άτομο που θα αγαπήσεις στην ζωή σου θα είναι το ένα και μοναδικό εκείνη την περίοδο, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να χωρίσετε. Κι αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου.

*Όλοι (μα όλοι) οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για κακές πράξεις. Ακόμα και ένα άτομο που κυκλοφορεί παντού με ένα φωτοστέφανο, κάποια στιγμή θα κάνει κάτι λάθος, και τότε θα χρειαστεί να βάλεις τα πράγματα στην ζυγαριά.

*Ναι, ο τρελός έρωτας δεν μπορεί να σταματήσει την απιστία. Και, ναι, όλοι είμαστε ικανοί για απιστία.

*Βέβαια, το ότι έχουμε αισθήματα για άλλους ανθρώπους, εκτός της σχέσης μας, δεν σημαίνει αναγκαστικά πως θα υπάρξει και σεξ. Όλα είναι θέμα επιλογών.

*Συγγνώμη, αλλά αν οι απόψεις σας (και οι ορέξεις σας) για το σεξ βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του ορίζοντα, η σχέση σας δύσκολα θα επιβιώσει.

*Οι μόνοι που γνωρίζουν τι συμβαίνει στην σχέση σας είστε εσείς οι δύο. Αυτό σημαίνει πως – όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν – οι φίλοι σου δεν μπορούν ποτέ να είναι 100% σωστοί στις συμβουλές τους.

*Αν δεν κάνετε ο ένας τον άλλον να γελάει, ποιο είναι το νόημα;

*Δεν έχει καμία σημασία ποιος θα εκδηλώσει πρώτος την αγάπη του. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται τον χρόνο τους, και μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να εκφράσουν τα αισθήματά τους εύκολα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν το νιώθουν.

*Κάποια μέρα, μπορεί να νιώσεις πως όλος ο έρωτας έχει εξαφανιστεί. Και το συναίσθημα εκείνο της απάθειας που σου μένει είναι από τα πιο τρομακτικά πράγματα στον κόσμο.

*Στο θέμα της δέσμευσης, κυριολεκτικά δεν υπάρχει δεν μπορώ. Υπάρχει μονάχα δεν θέλω, και όσο πιο σύντομα το αποδεχτείς, τόσο περισσότερο κλάμα θα γλυτώσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v