Τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να πεις ψέματα

Άλλο τα αθώα ψεματάκια, κι άλλο τα ψέματα που μπορούν να καταστρέψουν την σχέση σου. Ποια είναι αυτά;
Τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να πεις ψέματα
Έχουμε ξαναπεί ότι μερικές φορές δεν είναι και έγκλημα να πεις ένα ή δύο μικρά, αθώα ψεματάκια στην σχέση σου. Ναι, το ξέρουμε πως το ψέμα είναι αμαρτία, αλλά ψέμα με ψέμα διαφέρει. Υπάρχουν, όμως, και μερικές περιπτώσεις που δεν πρέπει να κρύψεις ποτέ την αλήθεια από τον σύντροφό σου, γιατί το μικρό, αθώο σου ψεματάκι μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει επικίνδυνο—ακόμα και να χαλάσει την σχέση σου.

Ποια είναι όμως αυτά τα ψέματα;

Ότι τον αγαπάς
Η λέξη αγαπώ είναι σημαντική. Και ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν την λέγαμε μόνο όταν την εννοούμε. Θα γλυτώναμε πολύ κλάμα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και πολλές παρεξηγήσεις. Αν πεις ψέματα για αυτά που νιώθεις, απλά και μόνο για να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου, είναι σαν να παραιτείσαι από κάθε έλεγχο που έχεις στην σχέση σου.

Ότι είσαι καλά
Ποτέ μην πεις ψέματα για αυτό το θέμα. Αν δεν είσαι καλά, και ειδικά αν κάτι έχει συμβεί στην σχέση σας που το προκαλεί αυτό, οφείλεις να το μοιραστείς. Μίλησέ του, γιατί η επικοινωνία είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνει η σχέση σας ζωντανή και λειτουργική.

Για το παρελθόν σου
Δεν χρειάζεται να του πεις με λεπτομέρειες για κάθε σχέση που είχες στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πεις και ψέματα. Με κάθε πιθανό τρόπο: είτε να μειώσεις τον αριθμό των παλιών σου παρτενέρ, είτε να τον αυξήσεις. Να είσαι ο εαυτός σου, και να μην ντρέπεσαι για όσα έχεις ζήσει.

Για τα όνειρά σου
Δεν πρέπει ποτέ να υποκριθείς πως σου αρέσει κάτι που δεν σε ενδιαφέρει ή το αντίθετο, απλά και μόνο επειδή ντρέπεσαι. Τα χόμπι σου, τα ταλέντα σου και τα όνειρά σου για το μέλλον είναι αυτά που σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου, και δεν πρέπει να τα κρύβεις.

Αν έχεις κάποια ασθένεια
Ας κάνουμε ότι δεν χρειάστηκε να σου το πούμε αυτό.

Τι θέλεις απ’ την σχέση σας
Αν θέλεις να το πάτε χαλαρά, αυτό θα του πεις. Αν θέλεις μια μεγάλη, αποκλειστική σχέση, ζήτησέ του μια μεγάλη, αποκλειστική σχέση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσοι είναι οι άνθρωποι που πληγώθηκαν επειδή συμβιβάστηκαν με κάτι “χαλαρό” ενώ κατά βάθος έλιωναν για μία σοβαρή σχέση.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v