Μήπως κάνεις την σχέση σου δύσκολη;

Μήπως κάνεις την σχέση σου – και την ζωή σου – πιο δύσκολη; Μήπως έχεις μερικά κολλήματα που σε τραβάνε πίσω; Διάβασε για να μάθεις!
Μήπως κάνεις την σχέση σου δύσκολη;
του Θοδωρή Διάκου

Δεν γίνεται πάντα να είναι όλα ρόδινα. Θα υπάρξουν και οι καυγάδες, θα υπάρξουν και οι κακές μέρες. Αλλά μήπως όλα αυτά προέρχονται κατά βάθος από εσένα και εκείνες τις μικρές εμμονές που μπορεί να έχεις;

Εντάξει, τις μικρές εμμονές που όλοι έχουμε. Γι’ αυτό ας δούμε πώς θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

1. Έχεις πάει την ειλικρίνεια σε νέα επίπεδα
Μικρό μυστικό: Κάθε φορά που ακούς ότι η ειλικρίνεια είναι το παν, σημαίνει πως πρέπει να μιλάς ειλικρινά για τα πράγματα που συμβαίνουν και μπορεί όντως να επηρεάσουν την σχέση σου. Πράγμα που σημαίνει ότι, όχι, δεν έχεις λόγο στο πνεύμα της απόλυτης ειλικρίνειας να πεις στον σύντροφό σου ότι στον ύπνο σου φαντασιώθηκες κάποιο άλλο άτομο. Όλοι το παθαίνουν. Είναι ακίνδυνο. Κανείς δεν έχει ανάγκη να το γνωρίζει.

2. Συγκρίνεις την σχέση σου με άλλες
Είτε με δικές σου, παλιότερες σχέσεις, είτε με σχέσεις φίλων σου. Και είναι εύκολο. Ζούμε στην εποχή που τα ζευγάρια νιώθουν την ανάγκη να καταγράψουν το κάθε τους φιλί στο Instagram—όχι ότι το κρίνουμε αναγκαστικά. Αλλά θα κρίνουμε σίγουρα εσένα που επηρεάζεσαι και νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην δική σου σχέση. Ίσως αντί να περνούσες τόσο χρόνο να αναλύεις τις σχέσεις των άλλων και αυτά που (νομίζεις ότι) γνωρίζεις για αυτούς, να φρόντιζες την δική σου σχέση.

3. Οι καυγάδες δεν είναι πρόβλημα…
…και πρέπει να σταματήσεις να τους διαχειρίζεσαι σαν πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Οι καυγάδες είναι φυσιολογικοί, και μπορούν να σας κάνουν να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Σταμάτα να εστιάζεις στο ότι καυγαδίζετε (ή, ακόμα χειρότερα, στο ότι πρέπει να κερδίσεις τον καυγά) και μάθε από αυτά που βλέπεις, ακούς και λες.

4. Παρελθόν, μέλλον και τίποτα ανάμεσα
Ναι, το ξέρουμε πως το παρελθόν έχει σχηματίσει το παρόν μας, αλλά το μέλλον είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών που κάνεις αυτή τη στιγμή. Και αν ξοδεύεις το παρόν σου με το να κολλάς στα (άσχημα) πράγματα που έγιναν παλιά ή να κάνεις σενάρια για το μέλλον, θα απογοητευτείς. Και το πιο πιθανό είναι ότι η σχέση σου δεν θα έχει μέλλον.

5. Περιμένεις τα πάντα
Θυμήσου αυτό, και εφάρμοσέ το στην ζωή σου από κάθε άποψη: Όσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες σου, άλλο τόσο θα απογοητευτείς. Όταν περιμένεις τα πάντα από μία σχέση, τίποτα δεν μπορεί να σε ικανοποιήσει πραγματικά. Αλλά όταν ζητάς λίγα, καλά και μετρημένα, τότε σχεδόν πάντα κερδίζεις ακόμα περισσότερα. Και κάπως έτσι μπορείς να προσφέρεις εξίσου πολλά. Επειδή εσύ και ο σύντροφός σου αξίζετε να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v