Πώς να κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη του

Αν έκανες κάτι και ο σύντροφός σου έπαψε να σε εμπιστεύεται, με αυτούς τους τρόπους θα τον ξανακερδίσεις.
Πώς να κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη του
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χάσει κάποιος την εμπιστοσύνη του σε ‘σένα. Στις σχέσεις, τις περισσότερες φορές μιλάμε για απιστία. Και είναι ίσως από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις συγχώρεση. Και αν ο σύντροφός σου αποφάσισε να μείνει μαζί σου, υπάρχουν τρόποι να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί ξανά. Και ναι, μπορεί να πάρει αρκετό καιρό, μα αν του δείξεις ειλικρινά ότι μετάνιωσες και ότι άλλαξες, όλα είναι πιθανά.

Αρχικά, αποφάσισε αν το θες πραγματικά
Αν ο λόγος που απάτησες ήταν επειδή δεν άντεχες άλλο στην σχέση σου, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις. Είναι πολύ πιο αξιοπρεπές από το να παραδεχτείς την απιστία σου, να προσπαθήσεις να φτιάξεις τα πράγματα και την ίδια στιγμή ακόμα να θες απεγνωσμένα να ξεφύγεις απ’ την σχέση σου.

Ειλικρίνεια
Το παν στις σχέσεις. Πρέπει να πεις στον σύντροφό σου τι έγινε, να απαντήσεις όλες τις ερωτήσεις του και να μην προσπαθήσεις να δικαιολογηθείς. Το να δικαιολογείσαι όταν ζητάς συγγνώμη είναι τεράστιο λάθος, και δείχνει ότι δεν το εννοείς. Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να αναλάβεις τις ευθύνες σου, ακόμα κι αν – θεωρητικά – η απιστία ήταν ένα χαζό λάθος, όπως πολλές φορές είναι. Έσφαλες και πρέπει να το αποδεχτείς.

Ετοιμάσου να γίνεις υπόδειγμα
Αν θες πραγματικά να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, ακόμα και τα πιο χαζά παιχνιδάκια που μπορεί να σου συγχωρούσε παλιότερα είναι πλέον αιτία για χωρισμό. Και, ναι, ίσως χρειαστεί όντως να δίνεις αναφορά για λίγο καιρό για το τι κάνεις, πού είσαι και ποιον συναντάς. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο.

Κάνε κάτι καλό
Αν θες να αποδείξεις την αγάπη σου, τώρα είναι ο καιρός να προσπαθήσεις να την δείξεις με κάθε πιθανό τρόπο. Να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί, να κάνεις μικρά δωράκια, να δίνεις περισσότερη προσοχή. Και δεν σου υποσχόμαστε πως όλα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα. Ο σύντροφός σου έχει πληγωθεί, και νιώθει δύσπιστος. Ό,τι κάνεις μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ, αλλά το σημαντικό είναι να δείξεις ότι στ’ αλήθεια προσπαθείς. Εν καιρώ, ελπίζουμε πως θα το καταλάβει. Μέχρι τότε, να ξέρεις πως ακόμα και που δέχεται να είναι ακόμα μαζί σου είναι ένα βήμα μπροστά.

Μην φέρνεις αντιρρήσεις
Αν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να σεβαστείς τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου σου, δεν ξέρουμε ποια είναι. Τον απάτησες και τώρα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις μετανιώσει, κι αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές δεν θα θέλει να σε βλέπει. Μην τον πιέσεις. Σίγουρα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό σαν πάτημα – ειδικά αν είναι πολύ πικραμένος – για να βγάλει κακή συμπεριφορά, κι αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ανεχτείς. Οτιδήποτε, όμως, παραμένει στην σφαίρα του φυσιολογικού και δεν είναι εκμετάλλευση, αποδέξου το.

Πάλι από την αρχή
Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν, γνωριστείτε ξανά. Ναι, όπως κάνουν στις ρομαντικές κωμωδίες. Είναι από τα λίγα πράγματα που συμβαίνουν στις ρομαντικές κωμωδίες και λειτουργούν και στην αληθινή ζωή. Φλέρταρέ τον, βγείτε ξανά ραντεβού. Είναι σαν να παίρνετε τα πράγματα από την αρχή, ένα φρέσκο ξεκίνημα. Εμείς ελπίζουμε να πάνε όλα καλά…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v