Τα μεγαλύτερα σημάδια ανασφάλειας στον άντρα

Μήπως ο σύντροφός σου είναι κατά βάθος εντελώς ανασφαλής; Διάβασε παρακάτω, και δες ποια από τα παρακάτω σημάδια έχουν πέσει στην προσοχή σου…
Τα μεγαλύτερα σημάδια ανασφάλειας στον άντρα
Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για ανασφάλεια. Για όλα τα δεινά που περνούν οι σχέσεις εξαιτίας της. Και, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλοι είχαμε κάποτε έναν ανασφαλή άνθρωπο στην ζωή μας—όσοι δεν είχαν, μάλλον ήταν οι ίδιοι και αρνούνται να το παραδεχτούν. Ποια είναι όμως τα πιο τρανταχτά σημάδια ότι ένας άντρας είναι ανασφαλής;

Φοβάται συνεχώς την απιστία
Ένας ανασφαλής άντρας θα πιστεύει συνεχώς ότι τον απατάς, ή πως είσαι έτοιμη να τον απατήσεις. Και δεν χρειάζεται να του έχεις δώσει κάποιο δικαίωμα να το πιστεύει αυτό. Όλα βρίσκονται στο μυαλό του, γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του άξιο για να βρίσκεται σε μια υγιή σχέση.

Αλλεργία σε ό,τι πρώην
Και στους δικούς σου πρώην, αλλά και στις δικές του. Όσον αφορά τους δικούς σου, δεν μπορεί ούτε να ακούει το όνομά τους, και προφανώς έχει τεράστιο φόβο ότι κρατάτε ακόμα επαφές. Για τις δικές του πρώην, πάλι, έχει μόνο κακά λόγια να πει. Αν τον ακούσεις να χρησιμοποιεί την λέξη “τρελή” για περισσότερα από τρία άτομα που έχουν υπάρξει στην ζωή του, φύγε τρέχοντας.

Σου λέει (συνέχεια) πόσο σ’ αγαπά
Πού είναι το κακό, θα μας ρωτήσεις. Όταν οι εκδηλώσεις αγάπης έχουν φτάσει σε σημείο να σε πνίγουν, ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά. Ακριβώς επειδή η αυτοεκτίμησή του είναι τόσο χαμηλή, νιώθει πως πρέπει να σου δείχνει συνεχώς πώς νιώθει, επειδή και ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει ότι είσαι μαζί του. Και, εκτός του ότι σύντομα θα νιώθεις πως έχεις κουραστεί, κατά κάποιον τρόπο είναι σαν να…

…ζητάει συνεχώς επιβεβαίωση
Όσο συχνά σου δείχνει την αγάπη του, άλλο τόσο θέλει να την εκφράζεις κι εσύ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό μπορεί να ξεκινήσει προτού εσύ καλά-καλά συνειδητοποιήσεις τι νιώθεις γι’ αυτόν. Οι ανασφαλείς άνθρωποι έχουν την τάση να προτρέχουν, καθώς γι’ αυτούς κάθε σχέση ξεκινάει με την προοπτική πως θα είναι η σχέση.

Ζηλεύει τους φίλους σου
Αν υπάρχουν άλλα άτομα στην ζωή σου, μάλλον δεν τους συμπαθεί. Ειδικά αν είναι άντρες. Στο μυαλό του, όλοι οι άντρες φίλοι σου έχουν σκοπό να σε ρίξουν και να σε κλέψουν μακριά του. Για άλλη μια φορά, αυτές οι #υποψίες μπορεί να μην βασίζονται πουθενά πέρα από την τρομερή του ανασφάλεια, που δεν τον αφήνει να δει τα πράγματα καθαρά. Θα υποθέσουμε πως ο δικός του κοινωνικός κύκλος δεν είναι και ο πιο αναπτυγμένος, και θα περάσουμε στο τελευταίο, και χειρότερο.

Θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Πόσα ζευγάρια έχεις δει που σιγά-σιγά αρχίζουν να αποτραβιούνται από τον κόσμο; Που χάνουν επαφή με φίλους και περνούν όλη την ημέρα μαζί. Κάνουν τα πάντα μαζί, βγαίνουν μόνο μαζί και έχουν χάσει κάθε ίχνος προσωπικής ελευθερίας. Δυστυχώς, μια σχέση με ένα ανασφαλές άτομο (που δεν σκοπεύει να βελτιωθεί) μόνο εκεί μπορεί να καταλήξει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v