Τα κρυφά σημάδια ότι έχει παρατήσει την σχέση σας

Νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά στην σχέση σας εδώ και λίγο καιρό; Ποια είναι τα σημάδια ότι ο/η σύντροφός σου τα έχει ήδη παρατήσει;
Τα κρυφά σημάδια ότι έχει παρατήσει την σχέση σας
Πολλές φορές στις σχέσεις η επικοινωνία αρχίζει να χάνεται. Κανονικά, αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους. Όχι όμως πάντα. Υπάρχουν φορές που, ενώ κάποιος από τους δύο συντρόφους είναι δυσαρεστημένος/η, επιλέγει να μην μιλήσει, και παραμένει στην σχέση, η οποία καταστρέφεται μέρα με την μέρα. Ποια είναι τα σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν νιώθει πλέον ευτυχισμένος;

1. Έχει γίνει οξύθυμος
Αν τρώγεται συνεχώς με τα ρούχα του, και με το παραμικρό βρίσκει ευκαιρία να ξεκινήσει καυγά, υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η οξυθυμία μπορεί να συγχωρεθεί πού και πού, μιας και όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες, αλλά αν συμβαίνει για πολύ καιρό, μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσετε. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ο δολοφόνος των περισσότερων σχέσεων.

2. Εργάζεται περισσότερο
Το να έχουμε σχέση με ένα εργατικό άτομο που ξέρει να βάζει στόχους είναι καλό. Αν, όμως, άρχισε ξαφνικά να χτυπάει υπερωρίες, χωρίς κάποια δικαιολογία, κάτι άλλο συμβαίνει. Είτε προσπαθεί να σας αποφύγει, είτε δεν αντέχει να βρίσκεται σπίτι, και η δουλειά ήταν η καλύτερη εναλλακτική που μπόρεσε να βρει.

3. Σας έχει αποκλείσει από την κοινωνική του ζωή
Αν παλιότερα δεν είχε πρόβλημα να βρίσκεστε όλοι μαζί με τους φίλους του, και τώρα προσπαθεί να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί τους, αλλά χωρίς εσάς, δεν είναι και τόσο χαρούμενος. Ακόμα κι αν δεν είχατε πάντα όρεξη να κάνετε τα πάντα μαζί – κάτι που είναι απόλυτα υγιές – πλέον το χρησιμοποιεί υπέρ του, για να σας αποφύγει.

4. Η γνώμη σας έχει σταματήσει να μετρά
Ακόμα και ο πιο ανεξάρτητος άνθρωπος, στην σχέση του θα μάθει να κάνει συμβιβασμούς και να παίρνει αποφάσεις από κοινού. Αν, όμως, κάθε φορά που πάτε να προτείνετε κάτι, το απορρίπτει κοφτά, σας λέει ξεκάθαρα πως έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται. Σε μια σχέση, υποτίθεται πως είστε ομάδα, και οι ομάδες δεν λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο.

5. Δεν κάνετε πια σεξ
Εναλλακτικά, το σεξ δεν είναι όπως ήταν παλιά. Στα περισσότερα ζευγάρια είναι λογικό να… μπαγιατέψει αυτό το κομμάτι έπειτα από αρκετό καιρό μαζί, αν όμως κάθε φορά που κάνετε σεξ νιώθετε μονάχα πολικό ψύχος, κάτι λείπει.

6. Έχετε σταματήσει ακόμα και να διαφωνείτε
Οι καυγάδες δεν είναι κάτι επικίνδυνο. Οι καυγάδες είναι δείγμα πως η σχέση σας είναι υγιής και πως παλεύετε και οι δύο γι’ αυτήν. Αν έχει σταματήσει ακόμα και να δείχνει πως έχει την όρεξη να διαφωνήσει μαζί σας για κάτι – όσο σημαντικό κι αν είναι – η απογοήτευσή του έχει προχωρήσει.
Η επικοινωνία είναι ό,τι πιο σημαντικό για να παραμείνει μια σχέση ζωντανή. Σίγουρα, μερικές φορές είναι πιο εύκολο να το λες, παρά να το κάνεις, αλλά απαιτεί προσπάθεια, και από τα δύο μέλη. Είναι σημαντικό, αν δείτε τον σύντροφό σας να παρουσιάζει οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, προσπαθήστε να ακούσετε αυτά που έχει να σας πει, χωρίς να αρπαχτείτε και να κρίνετε άσχημα. Είναι κρίμα να χαλάσει μια σχέση επειδή δεν δώσατε αρκετή προσοχή στα σημάδια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v