10 λόγοι για να τον χωρίσεις

Αν έχεις να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε από τα παρακάτω στην σχέση σου, τότε ήρθε η ώρα να μαζέψεις τα πράγματά σου και να φύγεις.
10 λόγοι για να τον χωρίσεις

Μερικές φορές, στην σχέση σου, θα νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά. Θα είσαι ανήσυχη, κάτι θα σου φταίει. Μερικές φορές, το ένστικτό σου θα έχει δίκιο. Και αν οποιοδήποτε από τα παρακάτω συμβαίνει στην σχέση σου, μάλλον θα ήσουν καλύτερα single.

1. Δεν στηρίζει τους στόχους σου
Οποιοιδήποτε κι αν είναι αυτοί. Αν έχεις βάλει έναν στόχο για την ζωή σου κι αυτός βρίσκεται συνέχεια εκεί για να σου γκρεμίζει τα όνειρα – είτε κοροϊδεύοντάς τα, είτε τραβώντας σε πίσω, δεν έχει θέση στην ζωή σου.

2. Είναι κολλημένος πάνω σου
Και όχι με τον χαριτωμένο τρόπο που όλοι θέλουμε τις πρώτες βδομάδες μιας σχέσης. Είναι κτητικός, ζηλιάρης και ικανός να σου κάνει σκηνή επειδή τόλμησες να περάσεις μια ώρα χωρίς να είσαι στο πλάι του. Αυτό δεν είναι αγάπη. Η μόνη σχέση που χρειάζεται είναι επαγγελματική, με έναν καλό ψυχολόγο.

3. Κάποιος από τους δυο σας θα αλλάξει χώρα
Ναι, εντάξει, ίσως να μην είναι και το πιο συχνό. Αλλά πρέπει να το συμπεριλάβουμε. Αν οποιοσδήποτε από τους δυο σας έχει σκοπό να μεταναστεύσει σύντομα, καλύτερα να το τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα. Σχέση από απόσταση λέγεται όταν σας χωρίζουν πέντε ώρες με το τραίνο, όχι σύνορα.

4. Λέει ψέματα
Τον έχεις τσακώσει αρκετές φορές να λέει ψέματα, ακόμα και για το παραμικρό. Όποτε προσπαθείς να του μιλήσεις για την συμπεριφορά του ή για την σχέση σας, σου τα μασάει. Μην σπαταλάς περισσότερο σάλιο πάνω του.

5. Σε έχει απατήσει
Μπορείς να τον συγχωρήσεις; Ναι, όλα έχουν να κάνουν με τις συνθήκες, αλλά αν νιώθεις πως δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά να τον εμπιστευτείς, δεν έχεις λόγο να τρως την ζωή σου προσπαθώντας.

6. Είναι εθισμένος
Αν το αγόρι σου θα πιει ένα ποτήρι παραπάνω μια στο τόσο για να ξεδώσει, ή αν τις δύσκολες μέρες προτιμά να ξαπλώσει μπροστά στην τηλεόραση με ένα τσιγάρο, αυτά είναι φυσιολογικές συμπεριφορές φυσιολογικών ανθρώπων. Αν, όμως, το αγόρι σου είναι εθισμένος στο οτιδήποτε, δεν μπορείς να τον πείσεις να αλλάξει. Σώσε τουλάχιστον τον εαυτό σου.

7. Το σεξ είναι κακό
Όλοι μας θέλουμε να μην φαινόμαστε επιφανειακοί και να λέμε πως το σεξ δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο μπροστά στην αγάπη. Αλλά, θέλοντας και μη, το σεξ παίζει μεγάλο ρόλο σε μια σχέση. Και αν το σεξ είναι τόσο κακό που το κενό που αφήνει δεν καλύπτεται με τίποτα, να βρεις και καλύτερα.

8. Σου φέρεται σαν να είσαι η μαμά του
Θέλει να του μαγειρεύεις, να του καθαρίζεις και να του φέρεσαι σαν να είναι ένα μεγάλο μωρό. Δυστυχώς, όση προσπάθεια και να καταβάλεις, δεν πρόκειται να τον αλλάξεις. Μεγάλωσε λάθος, και είναι ένας δυσλειτουργικός ενήλικας, που δεν θα μπορέσει ποτέ να προστατέψει τον εαυτό του.

9. Σε κακοποιεί λεκτικά/ψυχολογικά
Μερικοί άνθρωποι έχουν απλά κακία μέσα τους. Είναι η αλήθεια. Και πρέπει να φύγεις μακριά τους, προτού αναπτύξεις σύνδρομο Στοκχόλμης. Μην πιάνεσαι από το παραμικρό (και σπάνιο) δείγμα αγάπης που θα σου δείξει.

10. Σε έχει χτυπήσει
Φύγε!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v