5 ανώριμες σκέψεις για τις σχέσεις

Μήπως ήρθε η ώρα να διώξουμε από το μυαλό μας μερικές ειλικρινά ανώριμες πεποιθήσεις μας για τις σχέσεις;
5 ανώριμες σκέψεις για τις σχέσεις

Δεν είμαστε πια παιδιά. Μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε και κάνουμε καλύτερες επιλογές – θεωρητικά. Το σίγουρο είναι πως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ερωτική μας ζωή. Σχέσεις με νόημα, που βασίζονται στην ειλικρίνεια και την επικοινωνία, χωρίς να παίζουμε παιχνίδια και να πιστεύουμε πως το σωστό άτομο θα μπορεί με κάποιον καρμικό τρόπο να διαβάζει το μυαλό μας. Και καλό θα ήταν να βγάλουμε τις παρακάτω ανώριμες σκέψεις από το μυαλό μας.

1. Ας δούμε πώς θα πάει
Σίγουρα, κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν πρόκειται να αρχίσει να εκτυπώνει προσκλητήρια γάμου με κακές γραμματοσειρές από την δεύτερη βδομάδα της σχέσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δικαιολογείσαι για πάντα να ζητάς «Να το πάτε χαλαρά». Όταν είσαι είκοσι, σημαίνει πως ακόμα θες να αρπάζεις όλες τις ευκαιρίες και δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι σοβαρό. Επίσης, όταν είσαι είκοσι, αυτό είναι απόλυτα θεμιτό. Στα τριάντα, σημαίνει απλά πως δεν έχεις ιδέα τι θέλεις από την ζωή σου.

2. Δεν θα στείλω αμέσως
Παλιός και κλασικός κανόνας. Μετά το ραντεβού, μην τηλεφωνήσεις, μην στείλεις, μην δώσεις σημεία ζωής για λίγες μέρες, για να μην φανείς απελπισμένος. Και ρωτάμε εμείς: από πότε το ενδιαφέρον και η εκτίμηση είναι σημάδι απελπισίας;
*Εκτός κι αν σκοπεύεις να παίρνεις δέκα τηλέφωνα το μισάωρο, αυτό είναι όντως απελπισμένο και, ειλικρινά, κάπως τρομακτικό.

3. Θες να αράξουμε;
Είτε θες να κάνεις σεξ, είτε θες να προτείνεις ένα κανονικό, ανθρώπινο ραντεβού. Κυρίως το πρώτο. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, μασάς τα λόγια σου. Το να είσαι ειλικρινής για αυτά που ζητάς – ακόμα κι αν είναι σκέτο, χωρίς καμία προοπτική συναισθήματος, σεξ – είναι πιο ελκυστικό απ’ τα μισόλογα που έστελνες μεθυσμένος στις τρεις το πρωί ως φοιτητής.

4. Εντάξει, θα φτιάξουν τα πράγματα
Επανέλαβε μετά από εμάς: Δεν θα σπαταλάω τον χρόνο μου με άτομα που δεν το αξίζουν.

5. Μισά-μισά, ε;
Μισά-μισά πληρώνεις με τους φίλους σου. Όταν έχεις βγει ραντεβού με αληθινό άνθρωπο, πληρώνεις εσύ. Άλλωστε, μετά υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανταποδώσει – και δεν εννοούμε σεξ. Μπορεί να πληρώσει τα ποτά που θα πιείτε μετά, μπορεί να αγοράσει τα νυχτερινά σνακ που θα καταβροχθίσετε αν το ραντεβού συνεχίσει για ώρες, και ό,τι άλλο φανταστείς.
*Αν όντως πιστεύεις ότι επειδή πλήρωσες για ένα γεύμα ή για μερικά ποτά πρέπει να πάρεις σεξ για αντάλλαγμα, σε παρακαλούμε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.


Θ.Δ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v