Τα πιο συνηθισμένα παράπονα των γυναικών

Δεν με ακούει, δεν θυμάται ποτέ τίποτα, δεν μαζεύει τα άπλυτά του από το πάτωμα. Και άλλα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους άνδρες.
Τα πιο συνηθισμένα παράπονα των γυναικών
Σε καμία περίπτωση το κείμενο που ακολουθεί δεν θέλει να υπονοήσει ότι κανένας άνδρας δεν θυμάται τα γενέθλια του έτερου του ήμισυ, δεν μαζεύει τις κάλτσες του από το πάτωμα και δεν μπαίνει στον κόπο των προκαταρκτικών μετά τον πρώτο χρόνο της σχέσης. Απλώς, κάποιες γυναίκες που ξέρουμε είχαν την ατυχία να πέσουν στις παρακάτω περιπτώσεις. Και ο πλανήτης είχε την ατυχία αυτές οι γυναίκες να είναι πολλές. Και να παραπονιούνται όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι ο άνθρωπός τους…

…Δεν θυμάται τίποτα: Δηλαδή, θυμάται –τι μεταγραφές έκανε η ΑΕΚ το 2003, πόσες φορές πήρε το ισπανικό πρωτάθλημα η Μπάρτσα τον 20ο αιώνα, και πόσες ταινίες σκηνοθέτησε ο Λυντς πριν γίνει διάσημος. Δεν θα καταφέρει, όμως, ποτέ να θυμηθεί τα γενέθλιά σου, πότε γνωριστήκατε ή τι του είχες πει για εκείνον τον καυγά στη δουλειά την περασμένη εβδομάδα.

…Δεν ακούει: Και γιατί δεν θυμάται τίποτα από αυτά που του λες; Επειδή δεν σε ακούει όταν μιλάς. Για την ακρίβεια, σε ακούει –αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελες. Επειδή οι άνδρες είναι λιγότερο επικοινωνιακά όντα από τις γυναίκες, έχουν συνηθίσει να επικοινωνούν το «ρεζουμέ» της κάθε κατάστασης και να βρίσκουν τη λύση της. Οι λεπτομέρειες και το background της ιστορίας που νιώθεις υποχρεωμένη να συμπεριλάβεις στη διήγησή σου τον αποπροσανατολίζουν –κι όταν φτάσεις τελικά στο ρεζουμέ, εκείνος έχει αφαιρεθεί κι έχει σταματήσει να ακούει εδώ και ώρα.

…Δεν επικοινωνεί: Δεν μιλάει ποτέ για τα συναισθήματά του, δεν σου λέει τι σκέφτεται, δεν είναι έτοιμος να εκφράσει τη γνώμη του για τις ανθρώπινες σχέσεις/ την υπερθέρμανση του πλανήτη/ την εξαφάνιση του αγριόχοιρου από τις ζούγκλες του Αμαζονίου σε κάθε ευκαιρία όπως εσύ.

…Δεν παίρνει τηλέφωνο: Αν οι γυναίκες αυτού του πλανήτη είχαν ένα ευρώ για κάθε λεπτό που έχουν περάσει να περιμένουν τηλέφωνο και να αναρωτιούνται γιατί δεν χτυπάει από τα 16 μέχρι τα 36 τους, η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου θα άλλαζε δραματικά. Φήμες λένε ότι κάπου, κάπως, κάποτε ένας άνδρας πήρε τηλέφωνο όταν είχε πει πως θα το κάνει. Αλλά αυτές είναι φήμες.

…Αφήνει τα άπλυτά του παντού: Ο εφιάλτης κάθε γυναίκας που εξετάζει το ενδεχόμενο της συγκατοίκησης, ή ακόμα χειρότερα του γάμου, τις περισσότερες φορές παίρνει σάρκα και οστά: Κάλτσες στο πάτωμα, ιδρωμένα πουκάμισα σε πλάτες καρεκλών, εσώρουχα κάτω από το κρεβάτι, παντελόνια σε μπράτσα πολυθρόνων. Κάποιος δεν θα βρεθεί να τα μαζέψει; Μάντεψε ποιος.

…Παραλείπει τα προκαταρκτικά στο σεξ: Ειδικά μετά τον πρώτο χρόνο της σχέσης, μοιάζει μυστηριωδώς να θεωρεί πως είσαι κάθε στιγμή έτοιμη για σεξ σαν την πορνοστάρ όταν ανοίγει την πόρτα στον υδραυλικό ή τον ντελιβερά. Ούτε βλέμμα δε χρειάζεσαι –πόσο μάλλον χάδια ή φιλιά.

…Δεν περνάει αρκετό χρόνο μαζί μου: Επίσης ισχύει συνήθως μετά τον πρώτο χρόνο της σχέσης, τότε που ξαφνικά αποκτά πολύ περισσότερες προσκλήσεις για εξόδους με τους φίλους του, πολύ περισσότερα video games που πρέπει να παίξει, πολύ περισσότερα καινούρια sites να τσεκάρει και πολύ περισσότερες υπερωρίες να κάνει.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v