Ρομάντζο παλιομοδίτικο: Μήπως να το φέρουμε πίσω;

Θυμάστε πώς φλέρταραν τα παλιά τα χρόνια; Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε!
Ρομάντζο παλιομοδίτικο: Μήπως να το φέρουμε πίσω;
Θυμάστε τα παλιά εκείνα χρόνια, που όλα ήταν πιο απλά; Ούτε κι εμείς, αλλά έχουμε ακούσει να τα εξυμνούν και, για να είμαστε ειλικρινείς, νιώθουμε πως θα θέλαμε να δοκιμάσουμε τα πράγματα με τον τρόπο των παλιών. Για να δούμε μερικές ρομαντικές κινήσεις που οι παλιότεροι είχαν… ψωμοτύρι, αλλά οι νεότεροι φαίνονται να έχουν ξεχάσει.
 
1. Πάρε τηλέφωνο
Είναι κάπως λυπηρό αν σκεφτούμε πως η περισσότερη επικοινωνία συμβαίνει μέσα σ’ ένα κουτάκι για chat πλέον, στέλνοντας αυτοκολλητάκια. Αν θες να δείξεις στον άλλον ότι ενδιαφέρεσαι, γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο; Δεν είναι πολύ καλύτερο να ακούς την φωνή του;

2. Φλερτ
Αυτό που τα ξένα μέσα αποκαλούν “hookup culture”, δηλαδή η εμμονή με τις γρήγορες, χωρίς κανένα συναισθηματικό δέσιμο σχέσεις, μάλλον μας έχει κάνει να ξεχάσουμε πώς να φλερτάρουμε. Πώς να κάνουμε το άλλο άτομο να νιώσει ξεχωριστό, πώς να αξιοποιήσουμε όλη μας την γοητεία για να κερδίσουμε το ενδιαφέρον του. Και ένας από τους κανόνες του σωστού φλερτ, φυσικά, είναι…

3. Ειλικρινή κομπλιμέντα
Φαίνεται πως γινόμαστε όλο και πιο κυνικοί, κι αυτό έχει επηρεάσει το πώς φερόμαστε στα άτομα που μας ενδιαφέρουν. Για να το πούμε απλά: αν ο άλλος δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να κολακευτεί ή να προσβληθεί, μάλλον το κάνεις λάθος.

4. Βγες ραντεβού
Άλλη μια παράδοση που έχει αρχίσει να ξεχνιέται με την προσήλωσή μας σε όσο λιγότερες δεσμεύσεις γίνεται, είναι το κλασικό, παραδοσιακό ραντεβού. Ξέρεις, από αυτά με την επικοινωνία, και την γλώσσα του σώματος. Και μην ξεχνάμε πως εκείνα τα χρόνια ήταν ανήκουστο να στήσεις κάποιον. Δεν μας ακούγεται και τόσο άσχημο…

5. Χόρεψε
Εντάξει, δεν χρειάζεται να γυρίσεις και τον χορό σου στο παρελθόν – αλλά μια βόλτα για σουίνγκ δεν είναι καθόλου κακή ιδέα για ένα πολύ διασκεδαστικό ραντεβού. Το ζήτημα είναι πως είτε έχεις να επιδείξεις τις τρομερές σου χορευτικές ικανότητες, είτε θες να χορέψετε σαν να μην κοιτάει κανείς, ο χορός είναι κάτι μαγικό, που έχουμε σταματήσει να κάνουμε όσο συχνά θα ‘πρεπε.

6. Παρ’ το αργά
Την εποχή που η επισημοποίηση μιας σχέσης ταυτίζεται με το να την κοινοποιείς στο Facebook, ακούγεται πολύ γλυκά νοσταλγικό αυτό που λέγαμε στο σχολείο, το «Θες να τα φτιάξουμε;» Σίγουρα, δεν θα το πεις έτσι, γιατί δεν είσαι στο σχολείο, αλλά το νόημα είναι αυτό που μετράει. Είναι αυτό που κάνει την σχέση ξεκάθαρη· δεν είναι ούτε παρέα, ούτε φιλία “με προνόμια”. Είναι μια σχέση, η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά, ούτε σαν χελώνα, ούτε σαν χιονοστιβάδα.

7. Σταμάτα να παίζεις με το μυαλό
Για κάποιο λόγο, τα παιχνίδια του μυαλού έχουν φτάσει να θεωρούνται η επιτομή του ρομαντισμού. Οι παλιομοδίτικες αρχές έλεγαν πως πρέπει να είσαι ανοιχτό βιβλίο με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Η εμπιστοσύνη, άλλωστε, μπορεί να είναι πολύ πιο σέξι από το μυστήριο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v