Πώς να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλο

Επειδή καμία σχέση δεν είδε καλό από το να γίνονται τα δύο μέλη της ένα άτομο που δεν ξεκολλάει ποτέ, δες πώς θα σώσεις την κατάσταση.
Πώς να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλο
Ο σκοπός του να βρεις σχέση είναι να βρεις και το έτερόν σου ήμισυ. Το καταλαβαίνουμε, διάλεξες αυτό το συγκεκριμένο άτομο επειδή θες να περνάς όσο περισσότερη ώρα γίνεται μαζί του. Αλλά όπως θα διαπιστώσεις κάποια στιγμή στο μέλλον (ή έχεις διαπιστώσει ήδη και διαβάζεις αυτό το κείμενο με περισσότερο άγχος) το πολύ μαζί αρχίζει να γίνεται βαρετό. Ή ενοχλητικό. Ή απλά ξενέρωτο, φέρνει φθορά στην σχέση.

Και καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είστε συνέχεια μαζί. Κάποιοι από επιλογή, κάποιοι όχι - είτε το πεις οικονομικά, είτε το πεις καραντίνα, οι άνθρωποι πάντα είχαν λόγους να συμβιώνουν και πέρα από τους συναισθηματικούς.

Θέλουμε, λοιπόν, να χαλαρώσεις. Να πάρεις μια ανάσα. Επειδή το πρόβλημα λύνεται, και αν δεν έχει υπάρξει ακόμα πρόβλημα, με αυτούς τους τρόπους θα φροντίσεις να μην υπάρξει ποτέ. Ή, εναλλακτικά, θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σε κάποια από τα παρακάτω και θα συνειδητοποιήσεις ότι αγχωνόσουν χωρίς λόγο.

Μην παραμελείς φίλους και οικογένεια
Όχι μόνο επειδή υπάρχουν ορισμένα κουτσομπολιά/νέα/γεγονότα που δεν ενδιαφέρουν, αλλά δεν χρειάζεται να ξέρει κιόλας η σχέση σου. Κυρίως επειδή αν - θεός φυλάξοι - αυτή η σχέση τελειώσει, οι φίλοι και η οικογένεια θα είναι εκεί για 'σένα, και δεν θες να χρειαστεί πρώτα να κάνεις όλη την άβολη κουβέντα "Συγγνώμη που σας είχα γραμμένους τόσο καιρό".

Μην παίρνεις αποφάσεις και για τους δυο σας
Όχι επειδή θα πάρεις κάποια τεράστια απόφαση, ή κάποια απερίσκεπτη απόφαση - κάτι με τα οικονομικά, ας πούμε. Αλλά επειδή σταδιακά, αν ένα από τα δύο άτομα παίρνει συνήθως τις αποφάσεις, αυτό θα γίνει ο κανόνας. Και ξαφνικά θα αναρωτιέσαι γιατί έχεις να κάνεις σχέδια για έναν καφέ χωρίς την σχέση σου έξι μήνες, και η απάντηση θα είναι “Επειδή ξέχασες να κάνεις σχέδια γενικά”.

Μην ρουτινιάζεις άσχημα
Η ρουτίνα είναι υπέροχο πράγμα για να την εφαρμίζεις στον ύπνο. Στο πόσο τακτικά πηγαίνεις γυμναστήριο. Σε μια σχέση, ο σκοπός λίγο-πολύ είναι να βρίσκεις μικρούς τρόπους να πείθεις τον σύντροφό σου καθημερινά ότι καλά έκανε και σε διάλεξε. Δεν ξοδεύουμε όλη τη γοητεία μας μέχρι να δέσουμε τον γάιδαρό μας.

Μην χάνεις τον προσωπικό σου χρόνο
Είναι εξίσου σημαντικός με τον χρόνο που θα περάσεις με άλλα αγαπημένα πρόσωπα που δεν είναι η σχέση σου. Ο χρόνος με τον εαυτό σου, είτε θες να ασχοληθείς με κάποιο χόμπι, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να μην κάνεις τίποτα απολύτως, είναι πάρα πολύ σημαντικός. Επειδή δεν είσαι μόνο η σχέση σου, αλλά και τα μπόλικα ακόμα (ελπίζουμε) ενδιαφέροντά σου.

Μοιράσου αυτά που σε ενδιαφέρουν
Και εντάξει, τον αξιοποίησες τον προσωπικό σου χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μυστικό. Μίλα στη σχέση σου, και ζήτα να μάθεις τα δικά της νέα - ακόμα κι αν είναι κάτι φαινομενικά ασήμαντο, ότι τέλειωσες επιτέλους εκείνο το βιβλίο που σε παίδευε ή ανέβασες κιλά σε μια άσκηση στο γυμναστήριο. Γενικά, ο πολύς χρόνος με ένα άτομο κόβει και αυτού του είδους την “προσωπική εξέλιξη”, αλλά και την ευκαιρία να εντυπωσιάζεις καθημερινά το ταίρι σου με τα μικρά σου κατορθώματα. Αν μοιράζεστε κάθε λεπτό, καταλήγετε να μην μοιράζεστε λιγότερα.

Μην χάνεις το χιούμορ σου
Ακόμα κι αν ακολουθείς όλα όσα διάβασες μέχρι τώρα κατά γράμμα, δεν γίνεται να μην υπάρξουν αναποδιές. Κάποια μέρα θα στραβώσετε, ή για ένα διάστημα θα σας πιάσει τεμπελιά ή μιζέρια και δεν θα ξεκολλάτε πάλι από το σπίτι. Ας μην μιλήσουμε για την πιθανότητα νέας καραντίνας που όλοι τρέμουμε – αυτό κι αν θα μας πάει όλους πίσω, από κάθε άποψη. Και το να αντιμετωπίζεις όλες αυτές τις αναποδιές, μεγάλες ή μικρές, χωρίς χιούμορ θα τα κάνει όλα να φαίνονται αβάσταχτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v