Οι στιγμές που δοκιμάζεται μια σχέση

Η σχέση δοκιμάζεται στα δύσκολα, και αυτές είναι οι στιγμές που θα καταλάβεις αν έχεις βρει κάτι που αξίζει...
Οι στιγμές που δοκιμάζεται μια σχέση
Οι καλές στιγμές είναι αυτές που θα θυμόμαστε για πάντα, αλλά οι κακές στιγμές είναι εκείνες που σου αποδεικνύουν ότι μια σχέση είναι δυνατή και θα αντέξει. Επειδή ο άνθρωπος στα δύσκολα δοκιμάζεται. Και αυτές είναι οι πέντε πιο σημαντικές στιγμές που θα δοκιμαστεί η σχέση σας - επαναλαμβανόμενα, ίσως.

Πώς διαχειρίζεστε τα (σοβαρά) προβλήματα
Τα μικρά, ασήματα και καθημερινά καυγαδάκια δεν επηρέασαν ποτέ κανέναν. Το θέμα είναι πώς ένα ζευγάρι ξεπερνά έναν μεγάλο καυγά, μια παρεξήγηση ή και ένα πιο σοβαρό πρόβλημα όπως μια απιστία. Πρέπει και οι δύο σύντροφοι να κρατήσουν το κεφάλι τους ψηλά και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ψύχραιμα και με νηφαλιότητα, διαφορετικά η βάση της σχέσης θα αρχίσει να διαβρώνεται πολύ πιο εύκολα.

Πώς βλέπετε και μιλάτε ο ένας για τον άλλο
Σε μια υγιή σχέση, οι δύο σύντροφοι δεν ντρέπονται να κάνουν κομπλιμέντα, όσος καιρός και να έχει περάσει. Βρίσκουν τα δυνατά σημεία του συντρόφου τους και τα χρησιμοποιούν για να τον ανεβάσουν. Έπειτα βρίσκουν τα αδύναμα σημεία του και τον βοηθούν να γίνει καλύτερος. Αν, αντιθέτως, σε εσάς βασιλεύει η γκρίνια και η απογοήτευση για αυτά που θα θέλατε να κάνει ο σύντροφός σας, μάλλον δεν θα πάει καλά αυτό.

Πόσο συχνά κρατάτε μούτρα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κρατήσεις μούτρα σε κάποιον - ειδικά από τότε που το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθρώπινης επικοινωνίας άρχισε να συμβαίνει ονλάιν, οι τρόποι να ΜΗΝ μιλήσεις σε κάποιον για αυτό που σε ενοχλεί έχουν πολλαπλασιαστεί. Το να κρατάμε μούτρα, να είμαστε ανεξήγητα ψυχροί ή λακωνικοί, να αρνούμαστε το σεξ σαν να θέλουμε να αποδείξουμε κάτι, όλα αυτά είναι συμπεριφορές εκβιαστικές για τους συντρόφους μας, και δεν βοήθησαν ποτέ τις παρεξηγήσεις να λυθούν πιο εύκολα.

Πόσο εύκολα μπορείτε να είστε και μόνοι σας
Τέλειο είναι να περνάει ένα ζευγάρι χρόνο μαζί, αλλά είναι ακόμα πιο τέλειο όταν οι δύο σύντροφοι μένουν για λίγο μόνοι και μπορούν να ζήσουν την ζωή τους: δουλειά, φίλοι, χόμπι, μοναχικός ύπνος, ένα ήσυχο βράδυ παρέα με ένα βιβλίο. Αυτά είναι πράγματα που τα έχουμε όλοι οι άνθρωποι ανάγκη, ασχέτως σχέσης. Και αν με το που μένετε χώρια για δέκα λεπτά σάς πιάνουν οι φρίκες, τότε έχετε λίγη δουλειά μπροστά σας...

Πόσο εύκολα μπορείτε να μοιράζεστε δυσάρεστα νέα
Από κάτι κακό που συνέβη στην ζωή σας, στην υγεία σας, ή και κάποιο λάθος που κάνατε εσείς. Υπάρχουν πολλά νέα που θα κλονίσουν μια σχέση, και το πόσο άνετα νιώθετε και οι δύο στην σχέση για να τα μοιραστείτε χωρίς φόβο είναι σημαντικό. Σε μια κακή σχέση, οι σύντροφοι φοβούνται πολλές φορές να αναφέρουν τα κακά νέα στο άλλο τους μισό, επειδή δεν ξέρουν πώς θα αντιδράσει ή δεν θέλουν να φορτώσουν περισσότερο άγχος. Ή, ακόμα χειρότερα, έχουν ανασφάλεια όσον αφορά το κατά πόσο η σχέση τους είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει τα κακά μαντάτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v