ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Όχι, δεν έχετε ακόμα σχέση

Καλό είναι όταν βγαίνεις με ένα καινούριο άτομο να μη βγάζεις μόνος/η σου συμπεράσματα σχετικά με το αν είστε μαζί.

Όχι, δεν έχετε ακόμα σχέση

Νιώθεις ότι είναι σχέση, αλλά ταυτόχρονα νιώθεις ότι κάτι σου «κλωτσάει». Δεν έχετε κάνει ποτέ την επίμαχη κουβέντα, δεν έχετε αγγίξει καν το θέμα των σχέσεων. Ωστόσο, φέρεστε σαν να έχετε σχέση. Κάνετε ό,τι κάνουν και τα υπόλοιπα ζευγάρια και είσαι 80% σίγουρος/η ότι είστε μαζί.

Δυστυχώς, όταν μιλάμε για σχέση, δεν υπάρχουν ίσως, σχεδόν και μάλλον. Είτε έχεις σχέση, είτε δεν έχεις. Δεν υπάρχει ενδιάμεση οδός. Θα έπρεπε να είσαι σίγουρος/η. Γι’ αυτό δεν πρέπει να βγάζεις μόνος/η συμπεράσματα επειδή έχεις κάποιες ενδείξεις.

Βγαίνετε. Σου προτείνει «να αράξετε». «να βρεθείτε» ή να βγείτε; Μπορεί να σου ακούγεται λίγο ανούσιος ο διαχωρισμός αλλά έχει σημασία. Όταν ένας άνθρωπος δε θέλει να σε αφήσει να πιστεύεις ότι βλέπει σοβαρά το μεταξύ σας, θα προσέξει πολύ τις λέξεις που χρησιμοποιεί.

Έχετε φιληθεί. «Αράζετε» και έχετε φιληθεί. Δεν είναι όμως 1960 για να υποθέτεις ότι είστε μαζί κιόλας.

Κάνετε σεξ. Το ίδιο που ισχύει  με τα φιλιά, ισχύει και για το σεξ. Μπορείτε να κάνετε υπέροχο σεξ, μπορεί να ανυπομονεί να σε γδύσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχετε σχέση. Σημαίνει ότι κάνετε καλό σεξ, μέχρι εκεί.

Έχεις γνωρίσει την παρέα του/ης. Ναι είναι λογικό να το πάρεις πάνω σου επειδή σε κάλεσε να γνωρίσεις την παρέα του/ης ή ήρθε να γνωρίσει τη δική σου. Και είναι λογικό το μυαλό σου να πάει στο ότι έχετε σχέση. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί απλώς να σε συμπαθεί.

Σου στέλνει κάθε μέρα. Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να ξεγελάσεις τον εαυτό σου ότι είσαι σε σχέση όταν ο άλλος σου στέλνει καθημερινά και συνέχεια μηνύματα. Καλό είναι όμως να έχεις στο νου σου ότι σε ορισμένους ανθρώπους αρέσει το διαδικτυακό φλερτ. Χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι. Δεν παλάβωσες επειδή υπέθεσες ότι θέλει σχέση, απλώς κάποιες φορές τα φαινόμενα απατούν.

Συζητάει τα προβλήματά του. Δεν έχει πρόβλημα να μοιραστεί τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του/ης. Κι αυτό είναι ανθρώπινο. Αν περνάτε καλά και τα λέτε ωραία γιατί να μη σου πει τι τον/ην απογοήτευσε/εκνεύρισε/στεναχώρησε; Μπορεί να είναι απλά εξωστρεφής. Μπορεί να νιώθει άνετα μαζί σου. Ίσως να συμβαίνουν και τα δύο. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να πεις με σιγουριά πως θέλει να μπει σε σχέση μαζί σου.

Ζηλεύει. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ζήλια δεν είναι απόρροια έρωτα, αρκετές φορές είναι απόρροια εγωισμού. Εξάλλου, ακόμα κι αν φίλος/η σου μπει σε μία σχέση, θα ζηλέψεις λίγο. Κι όχι επειδή τον βλέπεις αλλιώς, αλλά επειδή αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο αμόρε. ΜΕ την ίδια λογική, εάν εσύ φλερτάρεις και με άλλους/ες, είναι απολύτως φυσιολογικό να ζηλέψει και να μη σημαίνει απολύτως τίποτα.

Σου έχει πει ότι του/ης αρέσεις. Ξέρουμε, σε απογοητεύουμε, θέλουμε όμως και να σε προστατεύσουμε. Μπορεί πράγματι να της/ου αρέσεις, αλλά μπορεί να μην του/ης αρέσεις αρκετά ώστε να θέλει σχέση. Είναι λάθος η απόφαση του/ης να σου το πει; Ναι, είναι. Αν δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει από εσένα δε θα έπρεπε να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το σινεμά είναι μια τέχνη όπου κάνεις ωραία πράγματα σε ωραίες γυναίκες."

Φρανσουά Τρυφφώ, 1932-1984, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1916 - Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη ναυμαχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας
    1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2