Να στείλω;

Αν έχεις πήξει στο σπίτι, θέλεις να στείλεις μήνυμα στο φλερτ, αλλά δεν ξέρεις αν είναι καλή ιδέα, μπορούμε να βοηθήσουμε.
Να στείλω;
Δε θα διαφωνήσουμε∙ η τακτική που αποδίδει καλύτερα είναι να ακολουθείς το ένστικτό σου. Θέλεις να στείλεις μήνυμα; Γιατί να το σκεφτείς περαιτέρω; Σου έχουμε έναν πολύ καλό λόγο για να αλλάξεις γνώμη: ίσως είσαι παρορμητικός άνθρωπος. Μπορεί να πέρασε καιρός από τότε που βγήκες με κάποιον/α άλλο/η και τώρα να μην κρατιέσαι. Πάνω-κάτω αυτά είναι τα σενάρια που λένε ότι δεν πρέπει να βιαστείς να στείλεις μήνυμα, αλλά το πιο τρανταχτό σημάδι είναι ότι πάτησες κλικ σε ένα τίτλο που λέει «Να στείλω;»

Επικοινώνησε εκείνος/η την τελευταία φορά;

Έστω λοιπόν ότι την τελευταία φορά που μιλήσατε, έκανε εκείνος/η την πρώτη κίνηση και πάτησε «Αποστολή». Τώρα, οφείλουμε να σου πούμε ότι είναι η δική σου η σειρά να στείλεις· ναι μπορεί να σου φαίνεται λίγο γελοίο να πετάτε ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, αλλά τι να κάνουμε που βοηθάει; Τώρα περιμένει από εσένα να δείξεις το ενδιαφέρον σου, γιατί έτσι είναι οι σχέσεις οποιασδήποτε φύσεως- κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις.

Απάντησε στο τελευταίο σου μήνυμα;

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι επειδή αργεί να απαντήσει δε γουστάρει κιόλας. Μπορεί κάτι να συνέβη και να σου απαντήσει όταν έχει χρόνο. Ωστόσο, αν έχει συμβεί περισσότερες από δύο φορές, τότε η ζυγαριά γέρνει στο «δεν ενδιαφέρεται και τόσο». Κι εσύ από τη μεριά σου, αν «τραβάς από τα μαλλιά» μία κατάσταση, θα σου έχει ήδη μάθει η ζωή ότι πετυχαίνεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Να ξανα-στείλεις;

Αυτό ίσως να είχε κάποιο νόημα την εποχή των αναπάντητων και των sms . Tότε ήταν δικαιολογημένο να στείλεις δεύτερη φορά μήνυμα γιατί πράγματι μπορεί να μην είχε πάει και δε θα το μάθαινες ποτέ. Τώρα με τα «Στάλθηκε», «Παραδόθηκε», «Διαβάστηκε» ξέρεις ακριβώς, επομένως δεν έχεις δικαιολογία να στείλεις το ίδιο μήνυμα.

Ολοκλήρωσες αυτό που έλεγες;

Έστω ότι έστειλες αυτό που θέλεις να πεις σε πέντε διαφορετικά μηνύματα (το οποίο είναι σπαστικό, καθώς πέντε μηνύματα σημαίνει πέντε ειδοποιήσεις, στείλε καλύτερα ένα σεντόνι) και για οποιονδήποτε λόγο ξεχάστηκες και δεν ολοκλήρωσες αυτό που θέλεις να σου πει. Μην περιμένεις να σου πει «συνέχισε». Όταν θυμηθείς ότι δεν τελείωσες αυτό που ήθελες να πεις, άνοιξε ξανά τη συνομιλία και στείλε το μήνυμά σου.

Αν δεν έχει απαντήσει ακόμα, αλλά εσύ θέλεις να κλείσεις τη συζήτηση;

Δε χρειάζεται να στείλεις «Καληνύχτα, καλή συνέχεια, καλό σου βράδυ» από τη στιγμή που δεν έχει απαντήσει ή έχει αδιαφορήσει. Αν η συζήτηση αυτή είχε γίνει τετ-α-τετ και εκείνος/η έφυγε χωρίς να πει ένα αντίο, εσύ πώς θα αντιδρούσες; Θα έτρεχες ξωπίσω του/ης για να πεις «συγγνώμη που δε σε καληνύχτισα;».

Αν βγήκατε ραντεβού και περάσατε όμορφα

Ειδικά αν σου ζήτησε εκείνος/η να βγείτε, τότε σχεδόν επιβάλλεται να πεις ότι ήταν ευχάριστο ραντεβού. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην απαντήσει και σε αυτήν την περίπτωση ξέρεις τι να κάνεις. 

Έχεις πιει; 

Αν την παρούσα στιγμή είσαι νηφάλιος/α και ανησυχείς μήπως στείλεις μήνυμα την επόμενη φορά που θα πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω, σήμερα το βράδυ δηλαδή που δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις λόγω καραντίνας, τότε πρέπει να βρεις μία λύση. Λογικά, κάποια εφαρμογή υπάρχει γι’ αυτό.

Αν οι φίλοι σου λένε να στείλεις, αλλά αν δεν ήταν εκεί να σε πείσουν, εσύ δε θα έστελνες

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ακούσεις το ένστικτό σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v