10 τροφές που ξυπνούν την ερωτική διάθεση

Θαύματα δεν κάνουν, όμως οι παρακάτω τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ερωτικής σας διάθεσης.
10 τροφές που ξυπνούν την ερωτική διάθεση
Θέλετε να ενισχύσετε την ερωτική σας διάθεση;

Φάτε σωστά και φροντίστε να ασκείστε συστηματικά.

Εντάξει, οι συμβουλές αυτού του άρθρου δεν εριορίζονται στο παραπάνω δίδυμο διατροφής και άσκησης. Αν και είναι το πλέον αποδεδειγμένα… αφροδισιακό.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που κατά καιρούς έχουν συνδεθεί με αυξημένη λίμπιντο και ερωτική διάθεση.

Ποιες είναι;

Στρείδια, μύδια και άλλα…

Από τα πιο κλασσικά ερωτικά φαγητά, τα κάθε λογής οστρακοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα και ψευδάργυρο που αυξάνει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης.

Σοκολάτα

Από τα πιο διαδεδομένα αφροδισιακά των ημερών μας, η σοκολάτα εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει, διαθέτει ισχυρές διεγερτικές και… αφυπνιστικές ικανότητες. Επίσης, η κατανάλωσή της παίζει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση ενδορφίνων από τον εγκέφαλο, οι οποίες "φτιάχνουν" τη διάθεσή μας.

Τζίνσενγκ

Θεωρείται από πολλούς ως το νούμερο ένα αφροδισιακό και τονωτικό του γεννητικού συστήματος. Στην κινέζικη ιατρική, χρησιμοποιείται κατά κόρον σε περιπτώσεις εξάντλησης ή αδυναμίας.

Μπανάνες

Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο θεωρείται πως αυξάνει τη libido στους άνδρες. Επίσης, αποτελούν σημαντική πηγή καλίου και βιταμινών Β, όπως η ριβοφλαβίνη, η οποία αυξάνει τα συνολικά επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό.

Αβοκάντο

Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν το αβοκάντο δέντρο των… όρχεων. Κάτι θα ήξεραν. Περιέχουν και υψηλή ποσότητα φολικού οξέος, το οποίο βοηθά στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, δίνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια, βιταμίνης B6 και Καλίου.

Αμύγδαλα

Είναι πρωταρχική πηγή των απαραίτητων για τον οργανισμό λιπαρών οξέων, τα οποία είναι άκρως σημαντικά για τη λίμπιντο αφού παρέχουν την πρώτη ύλη για την υγιή παραγωγή ανδρικών ορμονών.

Αυγά

Δεν θα χαρακτηρίζαμε ως το πιο… αισθησιακό φαγητό, έχουν όμως υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β6 και Β5, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών και καταπολεμούν το στρες, δύο βασικοί παράγοντες για υγιή λίμπιντο.

Γλυκάνισος

Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα αφροδισιακά και περιέχει ένα αιθέριο έλαιο την ανηθόλη, σε ποσοστό 80%, η οποία πιστεύεται ότι αφήνει μια ιδιαίτερη ελκυστική μυρωδιά στο σώμα και έχει μια ήπια οιστρογόνο δράση, η οποία αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία.

Καρπούζι

Το καλοκαιρινό φρούτο περιέχει κιτρουλίνη, μια ουσία που είναι γνωστή ως φυσικό διεγερτικό, αφού ευθύνεται για την αύξηση ροής αίματος στα γεννητικά όργανα.

Σκόρδο

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται για τους απανταχού φίλους του σκόρδου, αφού η ουσία αλλισίνη την οποία περιέχει σε υψηλά επίπεδα, λειτουργεί σαν φυσικό Viagra.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v