Δεν πεινάτε; Φάτε μπροστά στον καθρέφτη!

Δεν έχετε πολλή όρεξη; Δοκιμάστε να φάτε μπροστά στον καθρέφτη και θα σας… έρθει, λέει νέα έρευνα.
Δεν πεινάτε; Φάτε μπροστά στον καθρέφτη!
Χάσατε την όρεξή σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φάτε μπροστά από τον καθρέφτη σας. Ένα… γεύμα εκεί, σύμφωνα με ιαπωνική έρευνα, θα σας κάνει να φάτε περισσότερο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ναγκόγια, με επικεφαλής τον δρα Ριουζαμπούρο Νακάτα, ισχυρίζονται ότι όταν κάποιος βλέπει το είδωλό του την ώρα που τρώει, τότε το φαγητό φαίνεται πιο νόστιμο και η όρεξη ανοίγει. Στην έρευνα συμμετείχαν 16 ενήλικες, οι οποίοι κλήθηκαν να καταναλώσουν ποπ κορν με αλάτι ή καραμέλα για 90 δευτερόλεπτα και να βαθμολογήσουν την ευχαρίστησή τους όταν έτρωγαν απέναντι από τον καθρέφτη και όταν έτρωγαν βλέποντας στην τηλεόραση ένα βίντεο με εκείνους να τρώνε.

Όσοι έτρωγαν μπροστά από τον καθρέφτη ανέφεραν ότι το φαγητό ήταν νοστιμότερο και έφαγαν παραπάνω συγκριτικά με όσους έτρωγαν μπροστά από την τηλεόραση. Επίσης, η κατανάλωση φαγητού μπροστά από τον καθρέφτη αύξησε την γλυκύτητά του γεύματος κατά 25%, το πόσο νόστιμο είναι κατά 21% και την ποιότητά του κατά 12%.

Σε επόμενο πείραμα, όταν οι ερευνητές αντικατέστησαν τον καθρέφτη με φωτογραφίες των εθελοντών ενώ τρώνε, ανακάλυψαν ότι και πάλι είχαν αυξημένη «έλξη» για το φαγητό και έτρωγαν περισσότερο.

Οι επιστήμονες ελπίζουν τα ευρήματα της έρευνας να βοηθήσουν τους μοναχικούς, ηλικιωμένους ανθρώπους να απολαύσουν περισσότερο το φαγητό τους και να καταναλώσουν μεγαλύτερες μερίδες.

Πηγή. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v