Σούπερ πρωτεΐνούχα γεύματα για μετά την προπόνηση

Θέλετε κάτι χορταστικό και θρεπτικό για να αναρρώσει το σώμα σας σωστά μετά την προπόνηση; Έχουμε πέντε σούπερ πρωτεϊνούχα γεύματα.
Σούπερ πρωτεΐνούχα γεύματα για μετά την προπόνηση
Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, η σημασία του μεταπροπονητικού γεύματος είναι μεγάλη τόσο για την σωστή ανάρρωση των «τραυματισμένων» μυών κατά την προπόνηση όσο και για την επίτευξη των στόχων μας για ένα καλογυμνασμένο σώμα.

Το μεταπροπονητικό γεύμα πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακες και ωφέλιμα λιπαρά. Με αυτή τη βάση, δείτε παρακάτω πέντε σούπερ θρεπτικά γεύματα που θα ικανοποιήσουν την πείνα και το σώμα σας.

Τηγανίτες πρωτεΐνης
Θερμίδες: 421, πρωτεΐνη: 51 γρ., λίπος 6 γρ., υδατάνθρακες: 39 γρ.

Αναμείξτε τέσσερα ασπράδια, 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης, ½ κούπα τυρί cottage, 1/8 κ.γλ. μπέικινγκ πάουντερ και ½ κ.γλ άρωμα βανίλιας. Ψήστε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και γυρίστε το ψήνοντας για ακόμα 30-60 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα ή ροδέλες μπανάνας.

Μαριναρισμένο μοσχάρι με κολοκύθα
Θερμίδες: 628, πρωτεΐνη 70 γρ., λίπος: 18 γρ., υδατάνθρακες: 38 γρ.

Αν πραγματικά πεινάτε σαν… λύκος μετά την προπόνηση, τότε αυτό το γεύμα θα σας χορτάσει άψογα. Ψήστε σε ένα αντικολληκτικό τηγάνι άπαχο μοσχάρι σε κομματάκια με λίγο αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Τεμαχίστε μια ολόκληρη κολοκύθα σε κομματάκια και μαγειρέψτε την σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα αναμείξτε τα δύο τρόφιμα και προσθέστε τη μαρινάδα της αρεσκείας σας, ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό και σερβίρετε.

Τόνος με κρακεράκια ολικής άλεσης
Θερμίδες: 379, πρωτεΐνη: 41 γρ., λίπος: 13 γρ., υδατάνθρακες 24 γρ.

Φτηνό, χορταστικό και νοστιμότατο γεύμα για όσους βιάζονται. Αναμείξτε μια κονσέρβα τόνου σε νερό με μια χούφτα θρυμματισμένα κράκερ ολικής άλεσης. Προσθέστε για γεύση πιπέρι, μία κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο, μουστάρδα και αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα.

Νιφάδες βρώμης με πρωτεΐνη
Θερμίδες: 422, πρωτεΐνη: 32 γρ. λίπος: 12,5 γρ., υδατάνθρακες: 48 γρ.

Ακόμα ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα… on the go. Αναμείξτε ½ κούπα νιφάδες βρώμης, 1-2 scoop πρωτεΐνη σε σκόνη της αρεσκείας σας, ½ κούπα αποξηραμένα φρούτα και λίγα τριμμένα αμύγδαλα. Προσθέστε ½ κούπα γάλα αμυγδάλου και αφήστε το μείγμα για ένα βράδυ στο ψυγείο. Προσθέστε στέβια ή κανέλα για έξτρα γεύση και απολαύστε.

Αυγά σκραμπλ με λαχανικά
Θερμίδες: 520, πρωτεΐνη: 37 γρ., λίπος 23 γρ., υδατάνθρακες 29 γρ.

«Χαλάστε» τέσσερα ολόκληρα αυγά σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με 2 ασπράδια. Προσθέστε μια κούπα τεμαχισμένα λαχανικά της αρεσκείας σας κατεψυγμένα (σπανάκι, κρεμμύδι, μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές είναι μια χαρά). Για έξτρα πρωτεΐνη προσθέστε ¼ κούπα καπνιστή γαλοπούλα. Αν θέλετε επιπλέον ενέργεια, μπορείτε να σερβίρετε με ένα φρούτο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v