Πώς θα βάλεις περισσότερα φρούτα στη ζωή σου

Όλοι πρέπει να τρώμε περισσότερα φρούτα. Πώς όμως; Έχουμε μερικές κανονικές και μερικές ανορθόδοξες ιδέες για να βάλετε τα φρούτα στην καθημερινότητά σας.
Πώς θα βάλεις περισσότερα φρούτα στη ζωή σου
της Ηρώς Κουνάδη

Τα φρούτα είναι ωραία. Τα φρούτα έχουν βιταμίνες. Τα φρούτα κάνουν καλό. Επίσης, τα φρούτα χαλάνε γρήγορα, δε σε χορταίνουν με τίποτα, και έχουν και μανούρα –με ελάχιστες εξαιρέσεις, τύπου κερασάκια, που χρειάζονται ένα πλύσιμο κι είναι έτοιμα, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα θέλουν κόψιμο/ ξεφλούδισμα/ ξεκουκούτσωμα και λοιπές διαδικασίες που βαριόμαστε και να σκεφτούμε, καλοκαιριάτικα.

Τι να κάνουμε, όμως; Τα περισσότερα ωραία/ χρήσιμα/ ωφέλιμα πράγματα σε αυτή τη ζωή έχουν έναν κάποιον βαθμό δυσκολίας. Και αν τα φρούτα δεν είναι το πρώτο απογευματινό σνακ που σας έρχεται στο μυαλό (μην ανησυχείτε, σχεδόν για κανέναν δεν είναι) έχουμε μερικές καλές ιδέες για να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας, χωρίς να μετατραπείτε στη μαμά σας που φώναζε τα απογεύματα «Κωστάααακη, έλα να φας το φρούτο σου».

Τα smoothie είναι φίλοι μας: Ένα μπλέντερ να ‘χεις, και μπορείς να κάνεις θαύματα –απολαυστικά, δροσιστικά, υγιεινά θαύματα. Πάρτε ιδέες για σούπερ καλοκαιρινά φρουτένια smoothies από εδώ, εδώ και εδώ

Γιαουρτάκι, κανείς; Τα φρούτα μόνα τους μπορεί να μην γεμίζουν το συνηθισμένο σε μπεργκεράκια στομάχι αας, σε συνδυασμό με γιαούρτι όμως μπορούν να σας κρατήσουν χορτασμένους τόση ώρα, που δεν θα το πιστεύετε. Ιδανικά συνοδευτικά του γιαουρτιού είναι, προφανώς, οι φράουλες, αλλά και τα ροδάκινα, τα βερίκοκα και το πεπόνι.

Για έξτρα δόση ενέργειας, προσθέτετε και δημητριακά ολικής άλεσης στον συνδυασμό γιαούρτι-φρούτα, και έχετε αυτό που οι αμερικάνοι φίλοι μας θα ονόμαζαν «πρωινό πρωταθλητών».

Σκεφτείτε… έξω από το κουτί: Τη λατρεύετε ή τη μισείτε, οφείλετε να παραδεχτείτε ότι ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε να βάλει ανανά στην πίτσα ήταν –αν μη τι άλλο– αντικομφορμιστής. Το πεπόνι, επί παραδείγματι, ταιριάζει τέλεια σε μια σαλάτα με πρασινάδες και προσούτο, οι φράουλες κάνουν ωραία παρέα με σπανάκι και πορτοκάλι, και το καρπούζι πάει απροσδόκητα πολύ σε μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και μαρούλι. Συνταγές για όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, έχουμε εδώ.

Φρουτοσαλάτα αντί γλυκού: Εντάξει, εδώ μπορεί να ξεφεύγουμε λίγο από τα διαιτητικά μονοπάτια –θα πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων σας, μαζί με τις θερμίδες των παρελκόμενων, αν δεν μπορείτε με τίποτα να αρκεστείτε σε έναν συνδυασμό διάφορων πολύχρωμων φρούτων, χωρίς καμία προσθήκη. Αν από την άλλη οι προσθήκες σας ακούγονται δελεαστικές, εδώ έχουμε συνταγές για φρουτοσαλάτες με λευκή σοκολάτα, με κρέμα λάιμ που θα φτιάξετε μόνοι σας, και άλλα κολασμένα.

Πιάσε ένα ντάκιρι: Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, αν είστε από αυτούς που δε γουστάρουν να τρώνε φρούτα τι-να-κάνουμε-τώρα, υπάρχει πάντα το αλκοόλ, που συνδυάζεται τέλεια με ενδημικά καρπούζια, πεπόνια, ροδάκινα, φράουλες και ροδάκινα, και με εξωτικά μάνγκο, παπάγιες, πάσιον φρουτς και δε συμμαζεύεται. Εδώ έχουμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε, για να τα φτιάξετε μόνοι σας σπίτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v