Οι διατροφικοί μας σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

Δείτε οκτώ τροφές που θα αποτελέσουν τους καλύτερους συμμάχους σας στην απώλεια βάρους.
Οι διατροφικοί μας σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

Θέλετε να χάσετε βάρος; Προφανώς και γνωρίζετε ότι για να τα καταφέρετε πρέπει να ακολουθήσετε μια προσεγμένη διατροφή, καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που «καίτε» μέσα στην ημέρα.

Στην προσπάθειά σας αυτή, οκτώ τροφές μπορούν να αποτελέσουν μερικούς από τους πιο δυνατούς συμμάχους σας.

Καφές



Η καφεΐνη επιδρά στην όρεξη, περιορίζοντας την πείνα. Μικρές ποσότητες καφεΐνης μέσα στην ημέρα μπορούν να βοηθήσουν στο να ελέγξετε τα ξεσπάσματα… λιγούρας. Αν δεν σας χαλάει τον ύπνο ο καφές, οι έρευνες δείχνουν ότι καταναλώνοντας μέχρι πέντε κούπες ανά ημέρα είστε εντάξει.

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη

Η κατανάλωση αναψυκτικών με γλυκαντικά τις ώρες που νοιώθετε ότι πάτε να… παραστρατήσετε με κάποια γλυκιά λιχουδιά μπορεί να ικανοποιήσει την δίψα σας για κάτι γλυκό, χωρίς να σας επιβαρύνει με καμία απολύτως θερμίδα. Εντάξει, ίσως μία.

Όσπρια



Φακές, φασόλια, φάβα και σία είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Έχοντας μάλιστα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων φτιάχνει ένα τέλειο μεταβολικό περιβάλλον για την απελευθέρωση και μεταβολισμό λιπαρών οξέων.

Αυγά

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, διατηρούν για ώρες το αίσθημα του κορεσμού. Καταναλώνοντας αυγά στο πρωινό σας, θα νιώσετε περισσότερο χορτασμένοι, θα αυξήσετε τις καύσεις σας και θα χάσετε πιο πολύ λίπος.

Μαρούλι

Γενικά όλα τα φυλλώδη λαχανικά, έχουν ελάχιστες θερμίδες, μπόλικο νερό και φυτικές ίνες για να σας χορτάσουν χωρίς να σας επιβαρύνουν θερμιδικά. Έτσι τρώγοντας επαρκείς ποσότητες σαλατικών μέσα στη μέρα μένετε χορτασμένοι με μικρότερο θερμιδικό όγκο.

Μανιτάρια



Ακόμα μια σούπερ τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, τα μανιτάρια είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και άρα ιδανικά για διατροφή απώλειας βάρους.

Πράσινο Τσάι

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και μπορεί να «κάψει» το λίπος. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού το οποίο μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό.

Καυτερές πιπεριές

Μπορούν να μειώσουν την όρεξη, να διαγείρουν τη θερμογένεση και να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό χάρη στην ουσία καψαϊκίνη. Μην το παρακάνετε όμως αν έχετε ευαίσθητο στομάχι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v