Τα καλύτερα βότανα και μπαχαρικά για αδυνάτισμα

Ποια βότανα και μπαχαρικά μπορούν να συμβάλλουν στη μάχη για απώλεια βάρους; Οι καλύτεροι «παίκτες» και τι μας προσφέρουν.
Τα καλύτερα βότανα και μπαχαρικά για αδυνάτισμα
Το αδυνάτισμα είναι δύσκολη υπόθεση. Όμως χάρη στην ευεργετική δράση συγκεκριμένων βοτάνων και μπαχαρικών μπορεί να γίνει ευκολότερη.

Ποιοι είναι οι πιο δυνατοί σύμμαχοί μας για αδυνάτισμα;

Κουρκουμάς

Το κίτρινο μπαχαρικό μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε το σωματικό λίπος, σύμφωνα με έρευνα του 2009 χάρη σε ένα ενεργό του συστατικό την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που έχει θετική επίδραση στην αύξηση του μεταβολισμού.

Κανέλα

Η μυρωδάτη κανέλα βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, η οποία μειώνει τις λιγούρες και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού.

Καγιέν

Το κόκκινο πιπέρι αυξάνει τη θερμοκρασία στο σώμα – θα το καταλάβετε αν το δοκιμάσετε – και, όπως ο κουρκουμάς, ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Προσθέτοντάς το σε γεύματα, μπορείτε να «κάψετε» μέχρι και 100 θερμίδες επιπλέον.

Χούντια

Το κακτοειδές φυτό της νοτίου Αφρικής βοηθά στο να μειωθούν οι λιγούρες και η συνολική κατανάλωση θερμίδων μέσα στην ημέρα χωρίς να εμφανιστεί αίσθημα πείνας.

Νταμιάνα

Το αφροδισιακό βότανο που χρησιμοποιούν οι γηγενείς της νοτίου και κεντρικής Αμερικής έχει ποικίλες χρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη για απώλεια βάρους. Φαίνεται ότι βοηθά στην… διευκόλυνση του εντέρου, έχει διουρητικές ιδιότητες και προκαλεί κορεσμό μετά το φαγητό.

Πράσινος καφές

Πρόκειται για κόκκους καφέ που δεν έχουν ψηθεί και φαίνεται να βοηθούν στο αδυνάτισμα χάρη στο χλωρογενικό οξύ, το οποίο ενισχύει την καύση του λίπους και «μπλοκάρει» την απόκτηση παραπανίσιων κιλών.

Disclaimer: Το μυστικό για το αδυνάτισμα – που λέει ο λόγος – είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση. Τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν απλά να συμβάλλουν στο πλαίσιο μιας υγιεινής ζωής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v